Kdv Beyannamesindeki Damga Vergisi Vergi Borcu mudur?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yvr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yvr

slm Arkadaşlar
benim sorunum ,ihale tarihi itibariyle vergi dairesinden borcu yoktur yazısı talep ettim.Ancak ihale tarihinde kdv'nin damga vergisinin ödenmediğini fark ettim ,vergi dairesi bunun vergi borcu olarak kabul ediyor ve borcu yoktur yazısında bunu bildireceğini söylüyor.Mükellefin verginin aslı yönünden hiçbir borcu yok ,1048 5035 kdv damga vergisi vergi borcu kapsamına girermi? veya bunun bir istisnası varmıdır.? İhale kazanılmiş fakat ihale tarihi olarak kdv damga vergisi 14,10 ödenmediğinden ihale kaybedilecek yatırılan geçici teminat gelir kaydedilecek , Bilgileriniz benimle paylaşırsanız sevinirim.

Ynt: Kdv Beyannamesindeki Damga Vergisi Vergi Borcu mudur?

dv adı üzerinde vergi.

sayın yvr;

vergi borcudur, ancak benim anlamadığım 14.10 ytl içinmi size borcu yoktur yazısı vermiyorlar benim bildiğim kadarıyla belirli bir limite kadar bu yazıyı size vermeleri gerekiyor siz müdür yardımcılar veya müdürle görüşürseniz sanırım size yardımcı olunacaktır.kolay gelsin

Vergi borcu yoktur yazısını almadan önce 14,10 YTL yi yatıramadınız mı?

SAYIN YVR
siz 14,10 ytl yi yatırmadan borcu yoktur yazısı almak mı istiyorsunuz
yoksa bilgi edinmek için mi soruyorsuzun
arkadaşların dediği gibi damga vergisi de bir çeşit vergi borcu dur
kdv ayrı bişey dir
ihale o kadar önemliyse hatta önemsiz de olsa 14,10 ytl ödemek zor olmasa gerek
hiç plomiğe gerek olmamalı diye düşünüyorum
kolay gelsin

Sn. Respol

Ne kadar haklısınız. Bu ihaleye girecek kişi 15 ytl nin hesabını mı yapıyor. Yoksa bazı arkadaşlarımızın işi burayı oyalamak mı?

sayın respol ve nguroy;

arkadaş ihale tarihi itibariyle vergi dairesinden borcu yoktur yazısı talep ettim. diyor yani şuanda belki borcu hiç yoktur ama o tarih itibariyle var olduğunu sorun çıkarıp çıkarmayacağını soruyor birde ben inanıyorumki kimse burayı oyalamak için soru sormaz lütfen cevaplarımızı isteyerek içimizden gelerek yazalım amacım kimseyi incitmek değil bunuda belirtmek isterim.kolay gelsin

sayın:kalisper_a
Beni anladığın için tşk ederim.Arkadaşlar tabiki oylamak diye birşey olmaz,İnanın 3 gündür çektiğim sıkıntıyı anlatamam internetten aramadığım sayfa kalmadı 03/2007 dönemine ait kdv damga vergisi birşekilde unutulmuş ve o döneme ait stopajlar yatmış(hem Şahsi Mükellefiyeti Hemde Ortak Olduğu Şirketin ),geçmiş dönem vergi borcu olmayan bir firma
03/05/2007 tarihli borcu yoktur yazısı talep ettiğimden 1048 kdv damga vergisinin yatmadını gördüm ve tabiki hemen yatırdım.Bununla ilgili bulduğum yazı aşağıdadır . Bir Çare bunu nasıl aşabilirm diye inanın aklıma gelen alternatifleri düşündüm lütfen ön yargılı olmayalım teşekkür ederim.

04 Nisan 2007 Tarihli Resmi Gazete
Sayı: 26483

GELİR VERGİSİ KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

Kanun No. 5615
Kabul Tarihi : 28/3/2007

MADDE 23 ? 4/1/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 10 uncu maddesinin sonuna aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.
"Kurum, dördüncü fıkranın; (c) bendi ile ilgili olarak Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının uygun görüşünü alarak sosyal güvenlik prim borcunun kapsamı ve tutarını; (d) bendi ile ilgili olarak, Gelir İdaresi Başkanlığının uygun görüşünü alarak vergi borcu kapsamına girecek vergileri; tür ve tutar itibariyle belirlemeye yetkilidir.
Bu madde kapsamında istenen belgelerden hangilerinin taahhütname olarak sunulabileceği Kurum tarafından belirlenir. Gerçeğe aykırı hususlar içeren taahhütname sunulması veya ihale üzerinde kalan istekli tarafından taahhüt altına alınan durumu tevsik eden belgelerin sözleşme imzalanmadan önce verilmemesi halinde bu durumda olanlar ihale dışı bırakılarak geçici teminatları gelir kaydedilir."

-