Kdv Beyannamesine Belge Bilgileri Geri Geldi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Day-Dream
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Day-Dream

Tanınmış Üye
01.07.2016 - KDV1 - KURUM GEÇİCİ ve GELİR GEÇİCİ BEYANNAMELERİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİK HK;

2016 Dönemi 2.dönem Kurum geçici ve Gelir geçici beyannamelerine fatura çeşidi (Kağıt Fatura, E-Fatura, E-Arşiv) alanı eklenmiştir. Bu alanda E-Fatura ve E-Arşiv seçenekleri seçilmesi durumunda matbaa bilgileri girilmesi zorunlu değildir.

KDV1 Beyannamesinin sonuç hesapları kulakçığına belge bilgileri eklenmiştir. Bu beyannameleri vermesi gereken mükelleflerin ve meslek mensuplarının güncel Beyanname Düzenleme Programını (BDP) 'Gerekli Programlar' bölümünden indirip yeniden bilgisayarlarına kurmaları gerekmektedir.

Ayrıca orada listede var olan belgelerden hiçbirini (ilgili ay) kesmeyen için beyanname (e-beyanda) kaydedilemiyor! Tüm satışlar ökc fişi ise ne olacak muamma!

inşallah geri çekilir, ben hayatımda böyle saçma bir şey görmedim, görmüşümdür de böylesini ilk defa gördüm.. 2 klasör evrak.. ne yani tek tek onları mı ayıklayıp sayı adedini çıkaracağız

Hadi kesilen tüm faturaları ayırdık. E-fatura ve kağıt fatura diye ama kdv beyannamede göstermediğimiz, ay içi iade kesilen faturalar ne olacak, onları da saymamız gerekiyor mu?

En pratik yolu fatura sıra numarasından hareket etmek... Önceki ay son fatura no 452681, bu ay son fatura 452985 yazarsın 304 adet fatura... İptal faturayla falan uğraşamam....

Arkadaşlar gerçekten konu hakkında bilgisi olan var mı ? Alış faturaları mı satış faturaları mı?

sıfır olarak bıraktığınızda teslim hizmet var sıfır olamaz gibi bir mesaj verdiğinden ve danışma hattının verdiği bilgiden satış belgeleri.

Sayın Arkadaşlar,

Aslında bu hiç yeni bişey değil, eskiden de KDV beyannamesine yazardık, niye yazdık sonra niye kaldırıldı yazmadık bir cevap verebilecek aklıevvel yoktur. Şimdi yine niye istediler oda ayrı bir soru işareti. Birkereden BA BS formuna toplam belge adedi diye ekleseler daha doğru olurdu ama yok illa ilgili bilgi ilgisiz yerde olacak. Eski dönemdeki uygulamada "Harcadığımız Belgeler" in adedini yazardık yani iptal edilenler de dahil, bu uygulamada da aynı sistemin uygulanacağını düşünüyorum, bence doğrusu da bu, sarfettiğiniz belge miktar sonuçta matbaada bastırdığınız belgeye eşit olmalıdır. (Kağıt ortamında olanlar için tabi). Bununla sahte fatura düzenlenmesine engel olunurmu tabiki hayır. Bekleyelim.

Sayın Arkadaşlar,

Aslında bu hiç yeni bişey değil, eskiden de KDV beyannamesine yazardık, niye yazdık sonra niye kaldırıldı yazmadık bir cevap verebilecek aklıevvel yoktur. Şimdi yine niye istediler oda ayrı bir soru işareti. Birkereden BA BS formuna toplam belge adedi diye ekleseler daha doğru olurdu ama yok illa ilgili bilgi ilgisiz yerde olacak. Eski dönemdeki uygulamada "Harcadığımız Belgeler" in adedini yazardık yani iptal edilenler de dahil, bu uygulamada da aynı sistemin uygulanacağını düşünüyorum, bence doğrusu da bu, sarfettiğiniz belge miktar sonuçta matbaada bastırdığınız belgeye eşit olmalıdır. (Kağıt ortamında olanlar için tabi). Bununla sahte fatura düzenlenmesine engel olunurmu tabiki hayır. Bekleyelim.

sn.Simkeşyan, ben anlamadım alış bilgileri mi satış bilgileri mi? vergi dairesi ile görüşüyorum bilmiyoruz diyorlar, odayı arıyorum net bilgimiz yok diyorlar.
Biz ortada netleşen bir açıklama olmadan neyin bilgisini gireceğiz.

sn.Simkeşyan, ben anlamadım alış bilgileri mi satış bilgileri mi? vergi dairesi ile görüşüyorum bilmiyoruz diyorlar, odayı arıyorum net bilgimiz yok diyorlar.
Biz ortada netleşen bir açıklama olmadan neyin bilgisini gireceğiz.

Sn. Selin Gülgün Kdv Beyannamesi 21.sürümünde belge türlerinde örnek verecek olursam Müstahsil Makbuzu bulunmadığından hareketle satış belge bilgileri yazılacak anlamını çıkarabiliriz diye düşünüyorum.

Bu arada Luca kullananlar için versiyon güncellemesi yapıldı fakat benim beklentim fazlamıydı bilemem belge sayılarını otomatik alırım diye düşündüydüm.:)

Son düzenleme:
Sn. Selin Gülgün Kdv Beyannamesi 21.sürümünde belge türlerinde örnek verecek olursam Müstahsil Makbuzu bulunmadığından hareketle satış belge bilgileri yazılacak anlamını çıkarabiliriz diye düşünüyorum.

Bu arada Luca kullananlar için versiyon güncellemesi yapıldı fakat benim beklentim fazlamıydı bilemem belge sayılarını otomatik alırım diye düşündüydüm.:)

sn.URUM79, luca ile görüştüm bu ay manuel girmeniz gerekli dediler :)
güncelleme yapmışlar ama ne yazıkki sistem tanımıyor belge türlerini.

bu arada arkadaşlar belge türleri tablosu sonuç hesaplarının altında olmasından ayrıca "KDV beyannamesi oluşturulurken sonuç hesapları girilen sayfada kaç adet ökc kaç adet fatura kesildiğine dair bilgilerin girilmesi isteniyor" açıklamada geçen kesildiği kelimesi ile satış olarak algıladığımdan ( ama içerik net mi emin değilim) satış bilgilerinin girileceği yönde kanaat edindim.

sn.URUM79, luca ile görüştüm bu ay manuel girmeniz gerekli dediler :)
güncelleme yapmışlar ama ne yazıkki sistem tanımıyor belge türlerini.

bu arada arkadaşlar belge türleri tablosu sonuç hesaplarının altında olmasından ayrıca "KDV beyannamesi oluşturulurken sonuç hesapları girilen sayfada kaç adet ökc kaç adet fatura kesildiğine dair bilgilerin girilmesi isteniyor" açıklamada geçen kesildiği kelimesi ile satış olarak algıladığımdan ( ama içerik net mi emin değilim) satış bilgilerinin girileceği yönde kanaat edindim.
ökc fişi bilgisi yazılacak alan bulunmamaktadır. Per.Sat.fişi ile karıştırmayın, vuk belgelere bakarsanız per. sat. belgeleri olarak 3 adet belge sayılmıştır ve 1. per.sat.fişidir.