KDV Düzeltme

özlem...

Katkı Sunan Üye
Günaydın
7.ay kdv beyannamesinde kestiğim makbuzlardan birini göstermemişim. Ödenecek kdv çıkıyordu. Şimdi 3.dönem geçiciyi yaparken farketiim. Düzeltme yaparsam ödenecek vergim artacağı için inceleme olmaz diye düşünüyorum. Böyle bir durumda hangi cezalar kesilir? Düzeltmeden başka yapılacak bişey var mıdır?
Teşekkürler

Ynt: KDV Düzeltme

Bu durumda 8. ay ve 9.ayda kümülatifi değişeceği için o aylara aitde düzeltme yapmam gerekir mi?

7. aya düzeltme vermeniz yeterli. Kümülatif toplamı kafaya takmayın geçici vergide göstermeniz sorunu halleder.

Pişmanlıkla vereceğinden pişmanlık zammı gelecektir. Teknik olarak kümülatif sebebiyle düzeltme vermelisin denebilir. Ancak benim başıma da böyle bir konu gelmişti. İnceleme sonucu idare kümülatif sebebiyle düzeltme istememişti. Bende kümülatif rakamı verdiğim son ay beyannamesinde düzelttim.

Selamlar.Beyannameyi pişmanlıkla vermenize gerek yoktur.Beyannameyi süresinde vermişsiniz sadece düzeltme yapacaksınız. Kanuni süresinden sonra ve düzeltme seçeneklerini seçerek verin.Beyannameyi doğru olan şekilde verin size sadece aradaki fark kadar ek kdv ödemesi çıkaracaktır.Çıkan kdv'ninde (onaylarken tüm indirim kutucuklarını işaretleyin) 1/4'ü oranında vergi ziyaı kesecektir.Ek kdv tahakkukuna 1 ay, vergi ziyaı tahakkukuna da 2 ay vade koyacaktır.İnceleme sebebide olmaz.8 ve 9 için düzeltme vermenize de gerek yoktur.Saygılar

twolf ' Alıntı:
Selamlar.Beyannameyi pişmanlıkla vermenize gerek yoktur.Beyannameyi süresinde vermişsiniz sadece düzeltme yapacaksınız. Kanuni süresinden sonra ve düzeltme seçeneklerini seçerek verin.Beyannameyi doğru olan şekilde verin size sadece aradaki fark kadar ek kdv ödemesi çıkaracaktır.Çıkan kdv'ninde (onaylarken tüm indirim kutucuklarını işaretleyin) 1/4'ü oranında vergi ziyaı kesecektir.Ek kdv tahakkukuna 1 ay, vergi ziyaı tahakkukuna da 2 ay vade koyacaktır.İnceleme sebebide olmaz.8 ve 9 için düzeltme vermenize de gerek yoktur.Saygılar

Düzeltmede ödeme çıktığı için PIS+DZT' yi seçmeli.

Sitede yer alan makalede de PIS+DZT diyor.
Ek vergi ödemesine nedn olmasaydı KSS+DZT olacaktı.

ewet, düzeltme sonucunda eğer ödeme çıkıyorsa; PIS+DZT seçeneği seçilmelidir.

7.ay için 28.08 de bende bir düzeltme vermişim.Haklısınız pişmanlığı seçip seçmediğimi hatırlayamadım şimdi :) ama pişmanlık zammı tahakkuk etmedi.Belkide pişmanlık tahakkuk etmediği için pişmanlıkla vermeyin demişimdir.Sanıyorum yanlış bilgi verdim.Özür dilerim.