Kdv Düzeltmesi Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yenimuh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba, daha yeni yeni muhasebeyi öğreniyorum, eylül ayında beyannameleri verirken bir faturadaki tutarı dikkatsizlik ile yanlış görmüşüm. tutar aslında 20.000 liralık bir satış faturası ben 2000 olarak görmüşüm. kdv'yi bu şekilde verdim. ödenmesi gereken kdv çıkmamıştı, şimdı tutarı düzeltince yine çıkmıyor, ancak tutar değişiyor matrahta artıyor. şimdi ne yapmam gerekiyor ? düzeltme beyannamesini ne şekilde vermeliyim ne kadar ceza ödemek gerekecek ? yardımcı olursanız çok sevinirim..

Konu başlığı ve içeriğinde Yardım/Acil/Lütfen gibi ifadeler kullanmak yasaktır.!
Lütfen Forum Kuralları' na uyunuz.!

Ynt: kdv düzeltmesi hakkında ACİL!!

Selamlar.
Paniğe gerek yok.Düzeltme sonucu kdv ödemesi yine çıkmıyorsa doğru beyanı hazırlayın ve kss+düz seçenekleriyle yeniden onaylayın.Sadece damga vergisi tahakkuk edecektir.Ceza vs.yok
Saygılar.

Ynt: Kdv düzeltmesi hk.

peki düzeltme beyannamesini vermesem faturayı gelecek ay girsem fatura 24 eylül tarihli çünkü sorun çıkar mı? bs'de eylül ayına ait görünüyor çünkü fatura, firma büyük bir firma bu olaydan dolayı inceleme filan gelir diye korktum :(

Düzeltmeyi verin sayın yenimuh.
Matrah artırıcı düzeltmeler incelemeye tabi utulmaz.Kaldı ki BS formu da henüz verilmemiş.Düzeltmenizi verin,kurtulun...

yenimuh ' Alıntı:
peki düzeltme beyannamesini vermesem faturayı gelecek ay girsem fatura 24 eylül tarihli çünkü sorun çıkar mı? bs'de eylül ayına ait görünüyor çünkü fatura, firma büyük bir firma bu olaydan dolayı inceleme filan gelir diye korktum :(

Asıl inceleme gelirse korkun. Faturayı gelecek aya işlerseniz 2011/03.Dönem Geçici Vergide Beyan etmemiş olursunuz. Al sana vergi ziya cezası.

teşekkür ederim cevaplar için, peki son süresi yok değil mi ? yani 2-3 gün içinde verirsem de değişen bir şey olmaz ?

Düzeltme sonucunda ödeme tahakkuk etmiş olursa 26 sına kadar onaylamanız yararınıza olur, neden? Pişmanlık zammından kurtulursunuz. Yine düzeltmenizi süresinde veya engeç vade tarihinde onaylarsanız, tahakkunuzu vergi dairesine gitmeden yatırabilirsiniz.

Son seçenek size uymuyor.

cahilliğimi mazur görün yani gelecek ayın 26 sına kadar değil mi ? düzeltme sonucu vergi çıkmıyor yalnızca damga vergisi var onu yatırmak için düzeltmeyi bugün yaparsam mesela vergi dairesine gitmeden internetten ödeme yapabilir miyim ?

Kdv devri çıkması durumunda düzeltmede herhangi bir süre yok.Ödeme çıksa idi,her gecikme için faiz artacaktı.
ÖDemeyi internetten yapabilirsiniz.

Merhaba, bilanço esasına göre defter tutan marketin Z raporları işlenirken hata yapılmış ,Ocak ayı Kdv de eksin beyan verilmiştir.Devreden Kdv 11,60 tır.10 tl kdv tutarı eksik yazılmış.Bir sorun çıkar mı ileride?Satışlar ve kümülatif tutarda sıkıntı olur mu?

selamlar arkadaşlar bu resen terk durumundan dolayı 2012 ve 2013 alışlarımızdan dolayı vergi dairesi düzeltme talep ediyor bununla ilgili olarak

firmamın durumu evrağın kullanıldığı ayda KDV DEVRİM VAR ödeme çıkmıyor
kurumlar vergisi beyanımda ise 5000.00 tl karımız gözüküyor
şimdi kdv de bildiğim kadarıyla o zaman ki indirilecek kdv den düşüp en son 2014 nisan kdv sindende sonraki döneme devrenimizden düşücem eğer devir kalmazza ilave edilecek kdv de beyan edip aradaki farkı ödemem gerekiyor,
kurumlarıda düzelmem gerekicek mi ?
gerekicekse blaço ve gelir tablosuyla oynamadan sadece ellle ticari kara maliyete eklediğim bedeli eklesem olurmu?