KDV Hakkında

Beni anlamamakta ısrar edenlere alıştık Nizam Bey :)

Ben Meslek Mensubu' nu aklama derdinde değilim ancak verilene göre de vurun ..... de karşıyım. Siz değil de konuyu açan arkadaş cevap verebilirse sevinirim. Ayrıca Nizam Bey mühendislik ofisi değil belki ama 2 adet Limited için müşavirimize ki biri tuzla diğeri levent' de ödenen ücret 4750 + 2500 TL dir bilginize...

Sn. Candostum,

Sizi neden anlamak istemeyelim ki... Aslında siz beni değil sorulan soruyu anlamadınız sanırım.

5.ay için 12000TL x 0,18 = 2160TL
6.ay için 14000TL x 0,18 = 2520TL
7.ay için 10000TL x 0,18 = 1800TL
KDV ödemek için para aldı benden...

Toplamda 6.480,00 tl yi KDV ödemek için almış. burada anlaşılmayan bir durum yok ki.. Elektrik ve ya su, doğalgaz için değil KDV ödemek için almış. Mali müşavirlik babasının hayrına değil ama Makbuz karşılığı parayı alabilir veya isteyebilir. Soruda Muhasebe ücretinden bahsetmiyor KDV ödemek için benden aldı diyor. Anlaşılmayacak veya konuyu bu kadar uzatacak ne var ki_??

Tek kelime ile almış KDV ödemek için almış.
Bitti.!!

Herkese teşekkür ederim yardımcı oldunuz,
arkadaş bu paraları benden KDV ödemek için aldı herhangi bir başka harcama yapmak için değil,
ayrıca bunlara ek olarak her ay için 100TL defter parası aldı :)
yarın hallerdecem bunu

Görünen o ki beyefendinin arkadaşı klasik dolandırıcı SMMM tiplerden. Siz yine erken uyanmışsınız. Bizim müşterimizi bizden önceki SMMM demekten utandığım bir zat tam 1 trilyon (faiziyle beraber) (2006-2009 dönemi) SSK + 150.000 TL kadar vergi parası alıp ödemiyor ve insanlar bunu 4 yıl sonra tesadüfi farkediyor. Yapan şahıs firma sahibinin arkadaşı. Bunu nasıl mı yapıyor? Sahte banka ödeme dekontlarıyla, sahte borcu yokturlarla. Detayları anlatsam aklınız durur. Şirketin muhasebecisi hiç mi uyanmaz? Sadece 1 tane değil, başka SMMM'lerde var daha ufak çaplı dolandırıcılık yapan.

Ben bu SMMM'nin şifresini aldım sistemden tüm beyannameleri almak adına, inanın tüm mükelleflerinin beyannamelerini gördüm aklım durdu, inanın insan nasıl bunları yapabilir anlamıyorum, beyannamelerde ki yalan rakamları görseniz küçük dilinizi yutarsınız. Hala hatıra olarak saklıyorum o beyannameleri.

Sözün özü, iş başka dostluk başka. Para işin içine girdi mi baban olsa güvenmeyeceksin ticarette. Çünkü, paranın yüzü sıcaktır demişler. İçinde az bir kötülük tohumu varsa insanın, bunu ateşlemeye en ufak bir kıvılcım yetiyor görüldüğü üzere.

Bu vesileyle bu örneği de paylaşmak istedim.

Saygılar,

Maalesef haklısınız.
Her zaman söylerim.Bizim derdimiz kendi meslektaşlarımızladır.hatta bazılarına meslektaş bile denmez ya hadi neyse.Bizim derdimiz ne devlet ne de mükelleftir (müşteridir)
Nasıl ki askerde asıl sorun,askerle,komutan arasında değil,askerle asker arasında ise bizde de aynı şekildedir.
Yaşadığımız bune benzer nice örnekler vardır,anlatmakla bitmez.Bu arada soru sahibinin bahsettiği kişi için herhangi bir hüküm vermişte değiliz,yanlış anlaşılmasın. Ama örnekleri maalesef çoktur.
Bilinçli mükellef olgusunu ne yazık ki henüz yerleştiremedik.

TÜRMOB boşuna mı adına ne derseniz değin mükellef ödemelerini yapmamızı yasakladı. Her meslekte olabildiği gibi bizim meslekte de çürük elmalar her zaman olacaktır.

Görünen o ki beyefendinin arkadaşı klasik dolandırıcı SMMM tiplerden. Siz yine erken uyanmışsınız. Bizim müşterimizi bizden önceki SMMM demekten utandığım bir zat tam 1 trilyon (faiziyle beraber) (2006-2009 dönemi) SSK + 150.000 TL kadar vergi parası alıp ödemiyor ve insanlar bunu 4 yıl sonra tesadüfi farkediyor. Yapan şahıs firma sahibinin arkadaşı. Bunu nasıl mı yapıyor? Sahte banka ödeme dekontlarıyla, sahte borcu yokturlarla. Detayları anlatsam aklınız durur. Şirketin muhasebecisi hiç mi uyanmaz? Sadece 1 tane değil, başka SMMM'lerde var daha ufak çaplı dolandırıcılık yapan.

Ben bu SMMM'nin şifresini aldım sistemden tüm beyannameleri almak adına, inanın tüm mükelleflerinin beyannamelerini gördüm aklım durdu, inanın insan nasıl bunları yapabilir anlamıyorum, beyannamelerde ki yalan rakamları görseniz küçük dilinizi yutarsınız. Hala hatıra olarak saklıyorum o beyannameleri.

Sözün özü, iş başka dostluk başka. Para işin içine girdi mi baban olsa güvenmeyeceksin ticarette. Çünkü, paranın yüzü sıcaktır demişler. İçinde az bir kötülük tohumu varsa insanın, bunu ateşlemeye en ufak bir kıvılcım yetiyor görüldüğü üzere.

Bu vesileyle bu örneği de paylaşmak istedim.

Saygılar,

Size birşey diyeyim mi, bence en az hırsız kadar ev sahibininde suçu var. Neden mi Şirketini kurdun işleri büyüttün ilerledin. Ne güzel daha çok versin ama lakin fakat Senin şirket sorumluluğun nerede, sen şirketini her anlamda büyütürken belki akrabası yada arkadaşı da olsa trilyonlar verirken hiç mi düşünmezsin yani. Bu kadar çok mu güvenmiş. En azından 6 aylık dilimlerde hadi onuda geçtim yılda 1 kere sorgulaman denetlemesi gerekirdi.
Ben genel müdür olsam her ne kadar çok paralar da kazansam benim için 100 bin 300 bin bir sakız parasıda olsa, ben çıkar kazandığım paralar nerelere gitmiş nasıl olmuş diye sorgularım.
Şuan çalıştığım iş yerinde bundan 3-4 yıl önce 120 bin tl dolandırmış, düşünün burası bide holding olacak? pardon akraba holdingliği demeliydim.
Yerim lan ben bunların müdürlüğünü, inanın herkes işini bir altındakine oda diğerine böyle böyle gidiyor. Adam yazıcıdan çıktı almak için bile mail atıp getirir misin diyor. Ama sorsan adamlar müdür bi yazıcı ile mi uğraşacam der. Her zaman demişim Yabancı şirketin gözünü seveyim. Neyse yaa konuyu nerelere getirdim. Amannn ölümlü dünya :D başıma ağrılar girdi yine..

Konuşmalarımız sonuçunda arkadaş suunu itiraf etmemekle birlikte üste çıkmaya çalışmaktadır.
Nereye ve nasıl şikayet ederim bu adamı yardımcı olurmusunuz

Mali müşavirler odasına şikayet edebilirsiniz.

Nitelikli dolandırıcılık kapsamındaymış aynı zamanda avukatla da görüşebilirsiniz
i) Serbest meslek sahibi kişiler tarafından, mesleklerinden dolayı kendilerine duyulan güvenin kötüye kullanılması suretiyle,