Kdv İade kontrol işlemleri

Üyelik
24 Şub 2010
Mesajlar
49
Merhabalar,
Elektronik ortamda verilen İndirilecek KDV'miz Yüklenilen KDV'miz nakit iade veya mahsup işlemlerinde Vergi Dairesince nasıl bir kontrole tabi tutuluyor? Eski usulde manuel olarak mı kontrol ediliyor yoksa dokumanlarımızı yüklediğimiz sistem bu listeleri filtreliyor ve karşılaştırma mı yapıyor? ??
 
Ynt: Kdv İade kontrol işlemleri

Sistem, vergi numaralarını, faturaların seri ve sıra numaralarını, koda giren firma varmı, gümrük beyannamelerinin kapanış tarihine göre hesaplanan TL tutarlar ile kdv beyannamesi uyumlu mu? Yüklenilen kdv listesinde, son ihracat faturasından sonra alış faturası varmı? Hepsini kontrol ediyor.
 
Ynt: Kdv İade kontrol işlemleri

İhracatta(11/1A) tüm kontrolleri sistem yapıyor:diğer istisnalarda sadece indirilecek ve yüklenilen listelerin kontrolunu sistem yapıyor
 
Ynt: Kdv İade kontrol işlemleri

ayrıca yüklenim listenizde kullandığınız kdv iade tutarlarını topluyor ve indirim listenizdeki kdv tutarını geçip geçmediğine de bakıyor (ocak ayında mal aldınız kdv 18,00 tl ödediniz sonraki aylarda bu faturadan iade talep ettiniz parça parça tabii dikkatinizden kaçtı iade talep rakamı toplandığında 19,00 tl oldu sistem hemen bunu buluyor ve sizi arıyorlar)
 
Ynt: Kdv İade kontrol işlemleri

+ Ba Bs kontrolleri 1 Lira farktan dolayı ceza kesebiliyorlar konu kdv iadesi ama didik didik ediliyor.
 

Benzer konular

Üst