KDV İade

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan CeMM_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: KDV İade

iyii bilginiz size birgün yol,su,köprü olarak geri dönecektir merak etmeyinn :))

Arkadasim sen bu konu hakkinda bilgin var mi eksik kaldigin nokta varsa orayi sor. Yok ben sifirdan bu konu hakkinda bilgi edinmek istiyorum diyorsanda o zaman sana kaynak onerelim

Arkadaşlar selam, sorum şu;
İhracatlarımızdan dolayı oluşan kdv iade alacaklarımızla ilgili olmak üzere, Vergi Dairesine verdiğimiz kdv iade dosyalarımızdan birinde, memur arkadaşlar, tedarikçi ile yapmış olduğumuz bir veresiye satış faturasının ödendi belgesi istenmektedir. Biz kendilerine; bu firmanın bizim tedarikçimiz olduğunu hemen hemen bizimle aynı işle uğraştığını bu sebele ona olan borcumuza karşılık stoğumuzda bulunan emtealardan kendisine göndermemizi isteğini ve gönderdiğimi (açık fatura) kalan borcumuza da firma çeki verdiğimizi belirttik. Buna karşun memur arkadaş 74 nolu tebliği kaynak göstererek kdv iadelerinde cari hesaba istinaden de olsa nakit akışının bankadan olması gerektiğini ısrar etmekte. Biz de herhangi bir hareketin olmadığını c/h mahsuben böle bi işlemi gerçekleştirdiğimizi bir türlü anlatamadık. Yardımcı olursanız memnun olurum. Teşekkürlerimi sunarım...

NİSANLI ' Alıntı:
Arkadasim sen bu konu hakkinda bilgin var mi eksik kaldigin nokta varsa orayi sor. Yok ben sifirdan bu konu hakkinda bilgi edinmek istiyorum diyorsanda o zaman sana kaynak onerelim

cevap budur

bu konu o kadar geniş ve karışık bir konudur ki burada birkaç cümle ile açıklanacak gibi bir şey değil çünkü verilen cevap yeni sorular ile geri dönecektir. Ayrıca bu konu vergi dairesine dosyalar verildikçe iadenin alım şekline göre yeni uygulamaları da beraberinde getirecektir. O nedenle işin öncelikle bir kaynaktan teorisini öğrenip ondan sonra e beyanname ile iade listelerini girdikten sonra karşılaşacağınız yeni ve kısa sorunlara sanırım buradan ancak cevap bulabilirsiniz.

Kdv iadelerde talep etmiş olduğunuz malın kdv tutarı yüksek tutarda ise vergi dairesi kesinle bu ödendinin banka yolu ile olması şartını koymuştur resmi daireden resmi evraklarla iade alıyorsunuz bununda ödendisinin kişiler aracılığıyla değil banka makbuzuyla olması gerekir...