KDV İade

ben yeni iş değiştirdim bulunduğum yerde yoğun ithalat ve en çok da ihracat yapılıyor benden en büyük beklentileri birikmiş 400.000 tl civarında kdv iade alacakları varmış gib sayfasına giriliyormuş sanırım m.b. ile ilgili işlemler yapılıyormuş işi beğendim burada tutunmam lazım patron kendi yapıyormuş bu işlemi şimdi ben yapacağım öğretecekler bana siz kısaca bilgi verebilir misiniz acaba bu kdv iadesi nasıl olur benim neler hazırlamam gerekiyor nelere dikkat etmeliyim acaba?

Öncelikle yeni işiniz hayırlı olsun. Açıklamaya kdv beyannamesinden başlayalım. İhracatları yurtdışı (eski deyimiyle intaç) edildiği dönemin kdv beyannamesine dahil etmeniz gerekir. Beyannamede iİhracatın TL tutarı da o tarihteki MB döviz alış kurundan hesaplanacak. KDV iadesinde en önemli husus yüklenilen kdvnin doğru hesaplanmasıdır. İnternet vergi dairesinden giriş yapılarak o dönemin indirilecek kdv, yüklenilen kdv, ihracat faturaları ile ilgili bilgilerin yer aldığı ve gümrük beyannamelerinin yer aldığı toplam 4 adet listeyi internet üzerinden göndereceksiniz. Konu bu kadar basit değil ancak burada ancak bu kadar açıklanabilir.