KDV İadesi ile ilgili

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mapsino
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar hiç KDV iadesi alan varmı bir ayrıntı var sorun olurmu bilemiyorum

mal ihraç ettik faturada mal adedi 25 adet aynı mal
Gümrük çıkış beyannamesinde 150 adet görünüyor

yüklenilen kdv listesine hangi değeri yazmam gerekiyor iade alırken problem çıkarmı

Ynt: KDV İadesi ile ilgili

Merhaba,
Faturanız ve stok çıkışınız 25 adet ise bence GÇB düzeltilmelidir. Konuyu Gümrük Müşaviriniz ile görüşün.

Iade alinacak rakam ciddi bir meblag degilse hic ugrasmayin derim

Merhaba,

ihracat yapan mükellefimin bu dönemde hem mal ihracatı hemde bedelsiz numune ihracatı bulunmakta.

mal ihracatı nedeniyle yüklenilen kdv içine; bedelsiz numune ihracatı için yüklenilen gümrük müşavirlik faturasındaki KDV yide eklemeli miyim? yoksa devir kdv içinde mi? yer alacak.

bedelsiz numune ihracat bedelini ihracat olarak beyan etmiyorum ama yüklenilen kdv olarak sadece gümrük faturası var. Bunu genel gider KDV içine aldım.

Bide sayın arkadaşlarım,
önce internet vergi dairesinden ind.kdv ve yüklenilen kdv listesini mi? göndereceğim, sonrada kdv beyannamesini mi? yapacağım. Bunda bir sıralama önceliği var mı?

KDV iade talebini yine bu listeleri gönderdiğimiz yerdeki kdv iade talebi yerinden mi? yapacağım.

çok teşekkür ederim.

Öncelikle Bedelsiz İhracatınıza ait müşavirlik faturasını yüklenime eklemeyin genel giderler arasında değerlendirmelisiniz.
listeleri ise internet vergi dairesinden göndereceğiniz için kdv beyannamesinden önce istesenizde sisteme yükleyemezsiniz. kdv beyannamesini gönderdikten sonra internet vergi dairesine girip, ilgili dönemi seçince iade tutarı ve eklenmesi gereken listeleri gösterecektir.

eskiden KDV iadesi için dosyalarla hesaplama tabloları gönderiliyordu
şimdi ise sadece yüklenilen kdv listesi veriliyor, benim sormak
istediğim bu yüklenilen listesini nasıl hesapladığınız.
eskisi gibi ayrıntılı hesaplamalara gerek varmı, sonuçta kimse iadeyi fatura bazında
hesaplayamayacağına göre yüklenilen kdv listesi sadece ihracatın satışlara oranına
göre hazırlana bilir diye düşünüyorum.
böyle düşünmeme rağmen yine eski ayrıntılı hesaplamayı yapıp iade
tutarını buluyorum sonra yüklenilen listesine oranlayarak
dağıtıyorum.

Günaydın,

cep telefonu faturalarında Fatura numarası olarak hangisini baz alıyoruz?

Fatura ID var, bide Fatura Referansı diye bir rakamlar var.

İnd.KDV listesinde telefon faturalarının fatura numarasını, serisini boş mu? geçiyoruz.

Selamlar
Normalde ID bilgisi yazmak yeterli olur.Ben muhasebe kayıtlarına fat.no olarak son 6 hanesini yazıyorum.
Saygılar

internet vergi dairesine kdv iade talebi girişinde bulundum..
bütün listelerin ve iade talebinin çıktılarını aldım..

Şİmdi birkez daha vergi dairesine dilekçe ile başvuru mu? yapacağım..

vergi dairesine bir üst yazı ile internet çıktısını gönderin
yazıda .. döneme ait iade alacağımız ... kadar tutmuştur şeklinde

Merhaba,
kolay gelsin..

bu dönem mükellef, % 8 KDV yüklendiği pantolon ile % 18 KDV yüklendiği makina ihracı yaptı..

Fakat yüklenilen KDV listesini ayrı ayrı mı? yapmam gerekiyor.. hem % 8 hemde % 18 girdiler var çünkü, girdiler farklı kdv oranlarında..

indirilecek kdv listesinde birleştireceğim ama yüklenilen KDV hesabını nasıl yapmam lazım?

teşekkür ederim.

Farkli kdv dilimlerinde olsa dahi tek liste hazirlamalisiniz

Merhaba,

peki yükenilen kdv, devir kdv den yüksek çıkarsa.. o zaman nasıl işlem görür..

şöyleki;
her iki ihracattan doğan (hem pantolon hemde makina ihracatı) yüklenilen kdv 11.066.-TL olarak tespit ettim... beyannameyi yapınca beyannamedeki devreden kdv si 2.168.-TL oldu...

bu durumda 11.066.-TL yerine 2.168.-TL mi? iade alınıyor..

Eğer bahsettiğiniz haziran ayı kdv yi yapınca sonraki döneme devreden kdv ise o rakamla bi işiniz yok ki.

herkese kolay gelsin.
bir sorum olacaktı ihraç kayıtlı satışlarımızdan dolayı devreden kdv kadar iade alıyoruz (ind.kdv az olduğu için tamamını alamıyoruz) bu ay tevkifatlı satışlarımız var bundan dolayı da iade alma imkanımız olur mu ind.kdv ye göre nasıl bir yol izlemek lazım.
saygılarımla;

Merhaba,

ihracat faturasının tarihi 08.06.2011
Gümrük Çıkış Beyannamesinin tarihi 10.06.2011

navlun faturası, gümrük müşavirliği faturası, nakliye faturası hep 10.06.2011 den sonraya tarihli..
benim bunları, yüklenilen listesine dahil etmemem mi? gerekiyor.

bide telefon faturalarındaki, gümrükçüye gönderilen evraklar nedeniyle ödenen kargo faturalarındaki, araç benzin fişlerindeki KDV ler, yüklenilen kdvye girer mi?

Bahsettiklerinizin hepsini yuklenene konu edebilirsiniz

İhracat faturasını yurtdışı kendi şantiyemize kestik gönderdiğimiz malzemelerin alış tutarı Tl olarak alındı örnek vereyim.
x..malzemesi türkiyeden 5.000+900 kdv =5.900 tl ye alındı
bu mlazemeyi yurtdışına 5.900 (kdv'li rakama %10 da kar koyarak)
x malzemesi 6.490 tl olarak ihracat faturasını kestik.
Gümrük beyannanmesi de Tl olarak açıldı ancak gümrük beyannamesinde UUSD karşılığı da yazıyor..

1.sorum ihracat faturasını keserken tl olarak kesersek bir sorun olur mu.
2- Tl olarak ya da usd olarak kessek de malzeme alış bedeli kd^v'li rakam üzerine bir de kar koyup mu kesmeliyiz (5.000+%18 kdv+%10 kar şeklinde)
3- Tl olarak kes,len ihrcat faturası gümrük beynnamesinde Tl olarak ve usd olarak görünüyor bu durumda faturayı kaydederken muhasebeye direk tl rakamını yazmamız mı usd ye çevirmeden gerekir yoksa gümrük bey.de istatiski kıymet şeklinde yazılan tl karşılığı usd leri gümrük kapanış tarihinde usd kuru ile çarpıp yazmamıza gerek var mı
kdv beyannamesinde biz tl olarak kesiğimiz için direk tl bedelini yazdık intaç tarihinde de usd karşılığnı yazmadık KDV iade talebinde bulunacağız TL olarak almamızda bir sorun olur mu

İhracat faturalarını usd olarak kessek ; malzeme alış fiyatı yıkarıdaki örnekten yola çıkarsak
kdv dahil rakam 5.900+%10 kar :6.490 tl'yi USD ye hangi tarihteki kurdan
çevirip ihracat faturası kestiğimiz tarihteki kurdan USD ye çevirip mi ihracat faturasını keselim.