KDV İadesi ile ilgili

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mapsino
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: KDV İadesi ile ilgili

Merhaba,

arkadaşlar ben Haziran-2011 ve Temmuz-2011 beyannamelerine mal ihracatı girişi yaptım ama bu dönemlere ait indirilecek ve yüklenilen KDV listelerini henüz elektronik ortamda hazırlayıp gönderemedim.. bugünlerde hazırlayıp başvuru yapabilir miyim? bunun bir süresi var mı? KDV iade dönemleri gibi.

yardımlarınızı rica ediyorum.

Süresi yok. Ben nisan ayına ait listeleri 10 gün önce gönderdim. Göndermediğiniz sürece iade alamazsınız. Güncel dönem vergilerinizi mahsup edemeyip, nakit ödemek zorunda kalırsınız.

Suresi yok. Ancak iade veya mahsup talebinde bulunmadiginiz surece

çok teşekkür ederim.. hemen göndereyim o halde ;)

1)a-beyannamede kdv indirimler toplamı,hesaplan kdv+yüklenilen kdv toplamından büyükse 11066.tl
b-beyannamede kdv indirimler toplamı,hesaplan kdv den küçükse iade yok
c-beyannamede kdv indirimler toplamı,hesaplan kdv+yüklenilen kdv toplamından küçükse iade aradakı fark kadar

ihracat faturasının tarihi 08.06.2011
Gümrük Çıkış Beyannamesinin tarihi 10.06.2011

navlun faturası, gümrük müşavirliği faturası, nakliye faturası hep 10.06.2011 den sonraya tarihli..
benim bunları, yüklenilen listesine dahil etmemem mi? gerekiyor.

bide telefon faturalarındaki, gümrükçüye gönderilen evraklar nedeniyle ödenen kargo faturalarındaki, araç benzin fişlerindeki KDV ler, yüklenilen kdvye girer mi?

Vergi dairesi bununla ilgili vergi iadesi kontrol raporu oluşturuyor ilerleyen tarihler de kontrol raporunu gönderiyor ve düzeltme istiyor. Bu durum da ya düzeltme vermek gerekiyor yada konuyu açıklayıcı bir dilekçe yazmak gerekiyor

ENGİN ' Alıntı:
ihracat faturasının tarihi 08.06.2011
Gümrük Çıkış Beyannamesinin tarihi 10.06.2011

navlun faturası, gümrük müşavirliği faturası, nakliye faturası hep 10.06.2011 den sonraya tarihli..
benim bunları, yüklenilen listesine dahil etmemem mi? gerekiyor.

bide telefon faturalarındaki, gümrükçüye gönderilen evraklar nedeniyle ödenen kargo faturalarındaki, araç benzin fişlerindeki KDV ler, yüklenilen kdvye girer mi?

Vergi dairesi bununla ilgili vergi iadesi kontrol raporu oluşturuyor ilerleyen tarihler de kontrol raporunu gönderiyor ve düzeltme istiyor. Bu durum da ya düzeltme vermek gerekiyor yada konuyu açıklayıcı bir dilekçe yazmak gerekiyor

İhracatta KDV iadesi ihracat için yüklenilen KDV ile ilgilidir . Yalnızca malın bünysinde oluşan yüklenilen KDV ile ihracat için yüklenilen kdv'yi iade konu yapabilirsiniz.

Örneğin telefon faturaları, eğer telefon giderleriniz genel üretim giderlerine aitse kullanabilirsiniz fakat yönetim gideriyse kullanmanız söz konusu olamaz.

Bir diğer örnekse araçlara ait benzin fişleridir. Üretimle ilgili olmadığından kullanamazsınız.

28,29,30 nolu kdv tebliğlerinde bu konuda açıklama yapılmıştır. Genel giderlerden yüklenilen kdv'ye pay verilebilir. Şirketin sahip olduğu araçla gümrüğe, limana vs.gidilmiyor mu? Telefonla yurtdışındaki müşterilerle görüşme yapılmıyor mu? Örnekleri çoğaltabilirsiniz.

bulent249 ' Alıntı:
28,29,30 nolu kdv tebliğlerinde bu konuda açıklama yapılmıştır. Genel giderlerden yüklenilen kdv'ye pay verilebilir. Şirketin sahip olduğu araçla gümrüğe, limana vs.gidilmiyor mu? Telefonla yurtdışındaki müşterilerle görüşme yapılmıyor mu? Örnekleri çoğaltabilirsiniz.

36 seri nolu KDVGT de

" Vergi Usul Kanununun 275 inci maddesine göre maliyet muhasebesi tutan imalatçı ihracatçılar, yüklendikleri katma değer vergisini aynı ilkeler ışığında hesaplayacaklardır. Buna göre genel imal ve genel idare giderlerinden mamüle verilen payın hesabında hangi usul kullanılıyor ise bu giderler dolayısıyla yüklenilen katma değer vergisinin hesabında da aynı usul kullanılacaktır. " denilmektedir.

Benim burdan anladığım,

Genel idare giderlerinden imalata pay vermeyen imalatçı ihracatçılar, ihraç edilen malla ilgili KDV iadesinde genel idare giderleri ilgili KDV'lerinin ihraç edien mala isabet eden kısmını iade olarak talep edemeyecek oluşlarıdır..