KDV İadesinin İndirim Yolu İle Telafisi Hk.

URUM79

Fenomen Üye
Üyelik
11 Mar 2014
Mesajlar
1,729
Konum
İSTANBUL
3065 sayılı Kanunun (11/1-c) ve geçici 17 nci maddeleri kapsamındaki ihraç kaydıyla teslimlerden doğan KDV iade alacaklarının, indirim yoluyla telafi edilebilmesi mümkündür. Bu tercihi yapan mükellefler, tecil edilemediği için iadesi gereken KDV tutarlarını ihracatın gerçekleştiği dönem beyannamesinin “İndirimler” kulakçığının “İndirimler” tablosunda 107 kod numaralı satır aracılığıyla indirim konusu yapabilirler ve bu işlem için indirilecek KDV listesi vermezler.
Forumdaşlar buradan yola çıkarak kafama takılan bir soru var cevaplarsanız sevinirim.
Buradaki metinde ihracatın gerçekleştiği dönem beyannamesi ile ilgili
Örneğin : Mayıs ayında ihraç kayıtlı satışımız oldu ve beyannamede bu rakamı belirterek Ihracatın Gerçeklestigi Dönemde Iade Edilecek Tecil
Edilemeyen KDV tutarı oluştu. Ve ayrıca kdv devrim var. Bir sonraki ay olan haziran dönemi kdv beyannamesinde bu iade rakamını devreden kdv eklemek istiyorum (107 kod ile). İhraç kayıtlı satışımız Mayıs fakat Vedop dan kontrol ettiğimde İhracat kapanış tarihi : 01 Haziran 2014
Mayıs damı Haziran ayındamı indirim konusu yapabilirim. Teşekkürler.
 
Sayın URUM79

Gerek direkt ihracat ve gerekse ihraç kayıtlı İade ve/veya indirimler için gümrük/beyanname (GÇB) sorgulama ekranında izlenen ihracatın kapanış tarihi (intaç tarihi) baz alınır.Vergi dairesinde tüm işlemler bu intaç tarihine göre işler.Dolayısıyla indirim veya iade taleb ve/veya indirim beyanınızda da ihracat kapanış (intaç) tarihinin esas alınması gerekmektedir.

Kolay gelsin
 
Merhabalar konu üzerinden, örnek olarak Ekim-2018 dönemi kdv beyanında 11-1c kapsamında satışa istinaden 5.000-TL ihracatın gerçekleştiği dönemde iade edilecek tecil edilemeyen kdv tutarımın oluştuğunu varsayalım. Bu tutarı yine aynı dönemin beyanında indirimler kulakçığında 5.000-TL olarak gösterip vergi dairesine herhangi bir bildirim yada liste vermiyorum doğrumu algılıyorum acaba?
 
Sn.Urum İhracat aynı dönemde gerçekleşmişse bahsettiğiniz şekilde yapabilirsiniz. KDV uygulama tebliğinde " en erken " ihracatın gerçekleştiği dönem beyannamesinin indirimler tablosunda 107 kod satıra yazarak indirim konusu yapabilirler...... ifadesi var.
 

Benzer konular

Üst