KDV Mahsubu

Üyelik
19 Kas 2016
Mesajlar
12
Konum
istanbul
Sayın Üyeler

1 gün de 100 TL yemek fişi aldım. 18 TL si KDV. BU kdv nin tamamını mahsub edebiliyor muyum=?
 
Merhaba
Soru basit gibi görünüyor ama geçenlerde bununla ilgili bir özelge okudum,orda kafalar biraz karışıyor.
Faaliyetle ilgili bir yemek mi bu. Yoksa gittim eğlendim yedim, fiş aldım olayı mı?
 
Merhaba
Gelir idaresinin bu konuda özelgeleri var.Araştırırsanız onlarca bulabilirsiniz.
Özelgeyi kabaca yazayım,indirim konusu yapıp yapmamaya siz karar verin.Şimdi elimizde böyle bir özelge olunca direk indirim konusu yapabilirsiniz demek,ne derece sağlıklı olur bilemiyorum.

Kabaca şöyle deniyor;
İşyeri içinde kullanılmak üzere yapılan büro ve kırtasiye malzemeleri,temizlik malzemeleri ve gıda harcamaları, ödeme kaydedici cihaz fişiyle (kabaca yazarkasa fişi) alındığında bu fişte yazılı olan kdv indirim konusu yapılabilir.Ancak; iş seyahati veya ofis dışında yapılan gıda ve yemek harcamaları öncelikle fatura alınmak suretiyle belgelendirilmelidir,bu halde kdv indirim konusu yapılabilir,şayet bunlarda fiş şeklinde alınırsa kdv indirim konusu yapılamaz, giderin mahiyetine göre giderleştirilmesi gerekir.

Bizzat özelgeden bir alıntı yapıyorum aşağıya,

Buna göre, KDV mükelleflerinin işletmelerinde tüketime konu olacak kırtasiye, büro ve temizlik malzemeleri, gıda gibi genelgiderlerin ödeme kaydedici cihaz fişi ile tevsik edilmesi mümkündür. Ancak, bunlar dışında kalan alış ve giderler ödeme kaydedici cihaz fişi ile tevsik edilemeyeceğinden, söz konusu belgelerde yer alan katma değer vergisi de indirim konusu yapılamayacaktır.

Saygılar
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Üst