fonradar

Kdv Mahsup

Üyelik
1 Eki 2009
Mesajlar
85
Konum
antalya
İyi çalışmalr arkadaşlar.Az önce yeni bişey öğrendim de siz değerli üstadlarımdan yorum alayım dedim.
Şöyle ki mal ihracatı yapıyoruz ve kdv iade alacağımız doğuyor ve biz genelde mahsup yapıyoruz benim soruma gelince başka firmanın borçlarına
bizim iademiz mahsup yapılabilir mi son düzenleme nasıl? Teşekkür ederim...
 
Ayşe Hanım 3.kişilere mahsup olayının tamamen kaldırıldı dememiz doğru değil, kısmen kaldırıldı diyebiliriz. Halen mahsuben iadeden sonra kalan ve nakden iade edilecek kısım 3.kişilere temlik yolu ile iade edilebiliyor. 84 Nolu KDV Genel Tebliğinin güncel haline bakalım.

"1.1.4. Mahsup Sonrası Alacağın Nakden İadesiİade hakkı sahipleri, iade alacaklarının yukarıda belirtilen şekillerde mahsubundan sonra kalan kısmının kendilerine, ortaklarına veya mal ya da hizmet satın aldıkları kişilere nakden iadesini talep ederlerse bu Tebliğin (I/1.2.), (I/1.3.) ve (I/2.) bölümlerindeki açıklamalara göre işlem yapılır. Bu şekilde yapılacak iadede, mahsup yoluyla iade edilen kısım (I/1.2.) bölümündeki sınırın hesaplanmasında dikkate alınmaz. İade alacağının tamamının üçüncü kişilere nakden ödenmesinin talep edilmesi halinde de aynı hükümler uygulanır.Mahsup sonrası alacağın, üçüncü kişilere nakden iadesinin talep edilmesi halinde, alacağın temlikine ilişkin bu talebin yazılı şekilde yapılması ve yazıda alacağın açık bir şekilde kime temlik edildiğinin belirtilmesi gerekmektedir."
 
tam olarak anlayamım şimdi oluyor mu yoksa kaldırıldı mı? Ben mal sattığım kişinin vergi borcuna istinaden mahsup yapacağım...
 
Merhaba arkadaşlar.

Vergi dairesinde mahsup talebimiz var. 40.000 TL iade hakkımızın tamamını mahsuben kullanmak istiyoruz. Öncelikle 8.000 TL muhtasar için mahsup talebi yazdık. Fakat vergi dairesi dilekçenin tammını bir kerede mahsup talep edip kapatacaksınız diyor. Oysaki bizim başka borcumuz yok. Bununla ilgili yazılı mevzuat varmı. Yada bileniniz varmı. Şimdiden teşekkür ederim.
 

Benzer konular

Üst