Kdv Oranı Hk.

Üyelik
21 Ağu 2008
Mesajlar
52
Merhaba arkadaşlar;

2009 Yılında üç aylığına bazı ürünlerde Kdv oranı %18 den %8 düşmüştü. % 8 olarak aldığımız ürünlerden bazıları elimizde kaldı.Dolayısıyla bu ürünleri şimdi tekrar %8 olarak çıkışlarını yapabilirmiyiz.
 
Ynt: Kdv Oranı Hk.

Hayır.Bu ürünlerin %8' den satılması belli bir tarih aralıkları için geçerliydi.Şuandaki kdv oranları ne ise onun üzerinden satış yapmak zorundasınız.
 
Ynt: Kdv Oranı Hk.

Ben de aynı konu ile ilgili birşey sormak istiyorum.

Mobilya imalatı ve döşemesi yapıp satan bir esnaf fatura keserken KDV oranı kaç olmalı? %8 mi %18 mi? Malzeme alışları genelde %8 den olduğu için yüklü KDV ödemesi çıkıyor %18 den fatura keserse.

Bilgi verirseniz sevinirim.

Teşekkürler
Filiz
 
Ynt: Kdv Oranı Hk.

Yüklü KDV ödemesi çıksın, ne olacak? Sonuçta KDV yi karşı taraftan almıyor mu? Şu KDV mantığı bir türlü oturmadı. Niye devletin parasında insanların gözü var anlamak mümkün değil. Şöyle olabilir, misal, faturayı kesiyorsunuzdur ama tahsilatı uzun vadede yapacaksınızdır ama buna karşın KDV yi hemen tahakkuk ettiriyorsunuzdur tamam bu anlaşılır ancak bunun da önüne geçmek mümkün. KDV kadarını peşin alırsınız veya olası KDV yatıramamadan kaynaklı gecikmeyi fiyata yansıtırsınız vb....

O kadar döndük dolaştık, soruya gelince %18 olacak. Mobilyada hammadde için de oranın %18 olduğunu sanıyordum, hammadde harici diğerleri ne kadar bir pay tutabilir ki?
 
Ynt: Kdv Oranı Hk.

Sayın kanunkaide

Öncelikle şuna emin olun KDV mantığı sizin belirttiğiniz şekilde matematik problemi çözer gibi aldım verdim mantığıyla çözülseydi bu ülkede naylon fatura olayının önü çoktan alınmış olurdu. Sanırım sizin müşterileriniz tahsil ettikleri her faturanın KDV sini bir kenara ayırıp ödeme için beyanname gününe kadar bekletiyorlar. Fakat maalesef durum böyle değil. Zaten tahsilat ciddi problem iken tahsil ettiği fatura bedelinin KDV sini ayırmak bir kenara insanlar üzerini tamamlayıp ödemelerini denkleştirmeye çalışıyorlar. Hal böyle olunca ay içinde kesilen faturaların toplam KDV tutarı tek seferde nakit çıktısı olarak yekün tutuyor. Yüklü kdv ÖDEMEsinden kastım bu idi. KDV ödemeyelim veya çok kdv çıkıyor gibi birşey yazmadım. Sanırım anlamamışsınız.

Ayrıca devletin parasında da kimsenin gözü yok merak etmeyin, öyle olsa adam mükellefiyet tesis ettirmez, fatura da kesmez. Aldığı parayı da cebine koyar.

Sanırım ben derdimi seviyeli ve anlaşılır bir şekilde izah edebildim fakat sizin cevabınızın üslubuyla ilgili bir iki şey söylemek istiyorum. Bir kere burası bir bilgi paylaşım platformu, okuduğunu anlamadan kahvehane ağzı ve seviyesiz bir üslubla insanların birbirine ahkam keseceği, ukalalık yapacağı herhangi bir arkadaşlık sitesi değil. Karşınızdaki insanı tanımıyorsunuz, bu nasıl bir tavır anlam veremedim. Siz kendinizi 'devletin parasında gözü' olanlara çıkışacak kadar toplumsal bilince sahip yüce bir kahraman gibi hissedebilirsiniz fakat o toplumun bir bireyi olarak da en temel gereksinim olan SAYGIyı atlıyorsunuz bence.

SAYGILAR DİLİYORUM
 
Ynt: Kdv Oranı Hk.

Niye bu kadar üstünüze alındınız anlamadım. Cevap olarak yazdığınız bir çok şeyi ben mesajımda yazmadım ki? Ben ülkenin genel bir sorunundan bahsettim ve bahsettiğim sorun gerçekten bir sorun mudur? Problem bu. Gereksiz alınganlık yaptığınızı düşünüyorum.

Devletin parasında kimsenin gözü yok cümlesi ilginç yalnız. Dünya ortalamasına bir bakmakta yarar var, TUBMOB un güvenilirliğine bakmakta yarar var, vb..... liste çok uzun. Eğer kastettiğiniz Cumhuriyetin ilk yılları ise tamam.

Bilgi paylaşımı demişsiniz, ben mesajımda sorunuza yanıt ta verdim. Ahkam da kesmedim, ukalalık ta yapmadım. Neyse uzatmayayım. Eğer sorunuzla ilgili tekrar problem olursa yardımcı olmaya çalışırım.
 

Benzer konular

Üst