Kdv' siz düzenlenen faturanın matrahı Bs formunda matraha dahil edilir mi.?

arkadaşlar forma yeni üye oldum ve bilgilerinize ihtiyacım var. bir firmaya kdv'siz ft.düzenledim. BU FATURAYI SATIŞ MATRAHINA DAHİL EDERSEM 5000,00 TL ÜSTÜ OLUYOR ETMEZSEM BS DÜZENLEMEME GEREK KALMIYOR. BU KONUDA MEVZUAT NEDER YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER ??? ???

Konu başlığı ve içeriğinde Büyük Harf kullanmak yasaktır.!
Lütfen Forum Kuralları' na uyunuz.!

Ynt: kdv' siz düzenlemen faturanın matrahı bs formunda matraha dahil edilir mi?

kdv hariç rakam 5.000 tl yi geçiyorsa ba veya bs formunda dikkate alacaksınız.

Faturaların KDV li olup olmaması önemli değildir. Eğer KDV hariç 5.000 tl yi aşıyorsa bs formu ile bildiriyorsunuz.
Forum kuralları gereği büyük harf kullanmayınız.

düzenlenen fatura kdv siz olsa bile matrahta 5000 tl yi geçiyorsa bs formuna dahil ediliyor.

kdv nın duzenlenen vesıkada gosterılmesı sartı yok 396 . teblıgde 5000 tl ve uzerı matrahınız varsa beyan edeceksiniz iyi çalışmalar.

Ynt: Kdv' siz düzenlenen faturanın matrahı Bs formunda matraha dahil edilir mi.?

queentulipgarden ' Alıntı:
arkadaşlar forma yeni üye oldum ve bilgilerinize ihtiyacım var. bir firmaya kdv'siz ft.düzenledim. BU FATURAYI SATIŞ MATRAHINA DAHİL EDERSEM 5000,00 TL ÜSTÜ OLUYOR ETMEZSEM BS DÜZENLEMEME GEREK KALMIYOR. BU KONUDA MEVZUAT NEDER YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ? ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER ??? ???

Satış tutarınız 5.000 Tlyi geçsede geçmesede Bs vermek zorundasınız.Ki kdvsiz olması bildirimine engel değil.5.000 Tl yazıp bildirin, ceza yeemeyin.

Ynt: Kdv' siz düzenlenen faturanın matrahı Bs formunda matraha dahil edilir mi.?

benim verdiğim cevapta bir anormallik mi var. aynı şeyler tekrar tekrar yazılıyor.

cetvel ' Alıntı:
benim verdiğim cevapta bir anormallik mi var. aynı şeyler tekrar tekrar yazılıyor.
yok üstadım ne anormalliği sadece tekrar etmekte fayda var :)

ZİNDAN ' Alıntı:
queentulipgarden ' Alıntı:

Satış tutarınız 5.000 Tlyi geçsede geçmesede Bs vermek zorundasınız.Ki kdvsiz olması bildirimine engel değil.5.000 Tl yazıp bildirin, ceza yeemeyin.

Kırmızı ile işaretlediğim kelimeye dikkat ediniz.Aynı cevap değil.5.000 tlyi geçmediği zaman hiç bs vermemekten bahsediyor!. Oraya dikkat çekmek istedim.

Ki kaldıki; Bir soruya birden fazla aynı cevap verilmesi soruyu soranın şüphelerini ortadan kaldırır.Önceki cevap verenlerinde verdiği cevabın anormalliğini değil doğruluğunu kanıtlar.

Kolay gelsin.

tüm cevap vererek zaman ayıran arkadaşlar yardımları için teşekkür ederim.saygılarımla