Kdv ve geçici vergide düzeltme

Üyelik
12 Nis 2012
Mesajlar
13
merhaba,
2012/1-2-3 döneminde indirim konu yaptığımız alım faturalarını, daha sonra şirket yönetimi kabul etmeyerek satıcı firmaya dava açtı. Şirket çalışanımızın azizliğine uğradık ve teslim almadığımız eşyaların parasını ödedik. Avukatımız bu dönemlere ait kdv ve geçici vergi beyannamelerimize düzeltme vermek kaydıyla kayıtlarımızdan çıkarmamızı istiyor. Devreden kdv miz azalacak, peşin vergi ödememiz artacak. Vergi Dairesi bu duruma nasıl yaklaşır, incelemeye girermiyiz, cezası veya yaptırımı nedir öğrenmek istiyorum.. teşk....
 
Ynt: kdv ve geçici vergide düzeltme

İdarenin yayınlamış olduğu sirkülerde, Matrah artırıcı işlemler inceleme konusu yapılmayacaktır.
 
Ynt: kdv ve geçici vergide düzeltme

İnceleme neden olsun zaten ödeyeceğiniz vergi miktarı artıyor, körün istediği bir göz Allah verdi iki göz durumu var :)

Yalnız esas dikkat etmeniz gereken nokta düzeltme beyannamelerini verirken PIS seçeneğini işaretlemeyi unutmamak, daha önce benzer başlıklarda bu konuyu defalarca söyledim ama bir kez daha hatırlatalım, çok önemli çünkü.
 
Ynt: kdv ve geçici vergide düzeltme

Evet bende öyle okudum ama bu işin bu kadar basit hallediliyor olması beni biraz şaşırttı. Geciken geçici vergi için pişmanlık zammı ödenecek sanırım. Teşkkürler.
 
Ynt: kdv ve geçici vergide düzeltme

Evet VUK md.371'e göre pişmanlık zammı bir de damda vergisi, ama PIS kutucuğuna tıklamayı unutursanız bu sefer pişmanlık zammı yerine %50 vergi ziyaı cezası ödemek zorunda kalacaksınız.
 
Üst