Kdv'siz gelirler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan havva16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
slm arkadaşlar,bazen kdv siz gelir faturası kesiyoruz,bunları 602 yada 649 veya 679 işliyoruz.bu gelirleri kdv beyannamesinde bildirmeme gerek varmı.mesela sözleşme yapmışım bunun damga vergisini ben bankaya yatırıyorum,daha sonra firmaya ben fatura ediyorum.

Ynt: kdv'siz gelirler

42 no lu satır ''Özel Matrah Şekline Tabi İşlemlerde Matraha Dahil Olmayan Bedel''

Ynt: Kdv'siz gelirler

birkaç kişiye sordum bildirmene gerek yok diyorlar.özel matraha gazete sigara vb.bildirilecek dendi

Selamlar.Yorum yapabilmek için;
Kdv'siz gelir'in içeriğini bilmek gerekiyor.Öncelikle
1- Hangi sektördesiniz ve hangi sektörlere kdv'siz fatura düzenliyorsunuz.
2- Herhangi bir istisna maddesine dayanarak mı faturaları düzenliyorsunuz.
3- Karşı tarafın kdv muafiyetini gösteren belgesi mi var?
4- Özel matrahlar için inceleyiniz.
http://www.istanbulsmmmodasi.org.tr/HTMLPrint.asp?id=3546
5- Örneğin KDV kanunu madde 13 ve 17'ye göre yapılan istisnaya tabi satışlarda hizmet ve satış yerine göre 600 nolu hesapta takip edilir ve beyannamede istisnalar bölümünde gösterilir.

o nedenle satışın içeriğini ve sektörü bilmeden yorum yapmak doğru olmaz.
Saygılar

hocam şöyle diyeyim.bursada faaliet gösteren bir turizm acentasıyız.Kdv den istisnai bir durumumuz yok.Fatura kestiğimiz kişilerde vergi mükaellefi diyelimki.sözleşme yaptım damga vergisini ben ödedim.ben bunu daha sonra karşı tarafa fatura ettim kdv siz olarak.bu faturayıda 602 yada 649 a işledim.burdaki matrahı kdv beyanında bildirecekmiyim.

havva16 ' Alıntı:
hocam şöyle diyeyim.bursada faaliet gösteren bir turizm acentasıyız.Kdv den istisnai bir durumumuz yok.Fatura kestiğimiz kişilerde vergi mükaellefi diyelimki.sözleşme yaptım damga vergisini ben ödedim.ben bunu daha sonra karşı tarafa fatura ettim kdv siz olarak.bu faturayıda 602 yada 649 a işledim.burdaki matrahı kdv beyanında bildirecekmiyim.

Sayın formdaş

Ödediğiniz damga vergisini kdv kesmeden fatura ile karşı tarafa yansıttınız dolayısıyla ödediğiniz damga vergisi sizin için bir gider 602 veya 649 hes.kaydettiğiniz damga vergisi sizin için bir gelirdir.
(bu bedel daha sonra tahsiledilebilir veya cari hesaba mahsup edilebilir v.s) KDV beyannamesi doldurulmasına gelince 42 no lu satır ''Özel Matrah Şekline Tabi İşlemlerde Matraha Dahil Olmayan Bedel'' kısmında beyan edeceksiniz.

ferhat