Kefillik iptali hk.

Üyelik
20 May 2011
Mesajlar
22
Merhaba,

Nisan ayında limited şirketliğinden ayrıldım bütün işlemler yapıldı.Benim zamanımda çek karnesi almıştık,ben müdür değildim fakat kefaretim vardı,şirketin müşteri temsilcisi ile görüştüm noter kanalıyla ihtarname gönderirseniz kefaretinizi kaldırırız diye,noter kanalıyla ihtarname gönderdim bankayla görüştüm işlemi yaptıklarını söylediler bende işlemin yapıldığına dair bir belge istedim biz belge vermiyoruz dediler bende 10 gün sonra tekrar notere gittim ihtarnamenin hangi personele teslim edildiğini yazdılar.İşlemin yapıldığını nasıl anlarım?Çeklerde sorumluluğum kalmışmıdır?

Cevablarınız için teşekkür ederim...
 
Ynt: Kefillik iptali hk.

Geçmiş borçlardan sorumlusunuz. Banka başka kefil istedi mi?
Aklıma gelen bankada yaptığınız sözleşmeyi yenilemelerini isteyiniz. Noter tebligatıda elinizde dursun ihtardan sonraki borçlar ile ilgili ihtar gelirse cevap yazarsınız. Bankaların sağı solu belli olmuyor.
 
Ynt: Kefillik iptali hk.

Onun adı " kefaret" değil KEFALET.
kefaret=(Bir günahı Tanrı'ya bağışlatmak umuduyla verilen sadaka veya tutulan oruç)

Gelelim sorunuza. Anladığım kadarı ile banka limited şirkete çek karnesi için veya başka finans ihtiyaçları için kredi çıkardı sizi de kefil gösterdiler.
İmzaladığınız sözleşmeye dayanarak şirket çek dışında başka krediler de kullanmış olabilir. Bunları bankadan öğrenebilirsiniz.
Eğer böyle bir durum varsa arkadaşımın yazdığı gibi daha önce işlemlerin tamamından sorumlusunuz. Noter tebliat tarihinden sonra yeni işlem yapıldı ise sizin kefaletiniz olmaz.
 
Ynt: Kefillik iptali hk.

Yeni ortakla sözleşme yenilendi o zaman benim çeklerde olan sorumluluğum devam etmekte anladığıma göre.Şirket adına ben ihtarname gönderene kadar kredi yok fakat ben ihtarnameyi gönderdikten sonra taşıt kredisi var.Banka ile görüştüm sizin hiçbir taşıt kredisinde sorumluluğunuz yok denildi.
 
Ynt: Kefillik iptali hk.

Ortaklıktan ayrılmadan önceki borçlarınızdan hisseniz oranında sorumlusunuz.
 
Ynt: Kefillik iptali hk.

Banka ile görüştüm,sizin hicbir sorumlulugunuz bulunmamakta dedi.Sözleşme yenilendigi icin sorumlulugunuz kalmadi denildi,yarin ona dair belge isteyecegim.
Şirketin tek borcu çeklerdi onlarda faturasiz çekler ben devrettikten sonrada yazilmis olabilir örn 6aylik bu durumda ne oluyor?
 
Üst