Kemal Bey Hesap Soracakmış..Vazgeçmiş Hesap Sormaktan..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Engin_ER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Engin_ER

Katkı Sunan Üye
kemal bey vatandaşa hesap soracakmış ,gelirinden fazla harcama yapana nerden buldun diyecekmiş;

sorsuuuunnn ; asgari ücret alan işciye (380,00 ytl) yada buna yakın bir kazanç sağlayan esnafa hesap sorsun arkadaş kömürün tonu şu kadar, ev kiraları bu kadar, hele birde okuyan çocuğun varsa, sen nasıl geçiniyorsun desin
esnafa hesap sorsun arkadaş sen kendi öz kaynaklarınla sermayenle çoluğuna çocuğuna bakıyorsun kimseye muhtac olmamaya çalışıyorsun ama bize niye az vergi veriyon ver kazancının %30 nu vergi ver kazancının %40 ını bağkur primi ver kazancının % 20 sini dükkan kirasına ver kazancının % 10 sini damga vergisi kdv vergisi,stopaja ve damga vergisine ver belediyeye tabela vergisi sen ne edersen et bize ne ister zarar et ister kar et bizi ilgilendirmez yeterki ver bize biz talancıya hortumcuya verecez mi diyecek
yoksaa asgari ücretliye 380,00ytl.i uygun görenler ve açlık sınırını en az 600.00 ytl fakirlik sınırını 1500-2000 ytl diye açıklayan ama uygulamaya gelince sesleri çıkmayanlara
biz bakan maaşıyla vekil maaşıyla geçinemiyoruz şu geçim yolunu bir öğret diyemi soracak
yoksa şu memleketi soyup soğana çeviren milyarlar harcayıp görkemli düğünler yapıp onlarca doların havalarda uçuştuğu kişilere ;
yurt dışına geziye gidenlere yatları katları özel şöförleri hizmetcileri olanlara,sizler nasıl becerdiniz diye mi soracak

kusura bakmayın arkadaşlar umarım yanlış yere acmadım konuyu

Kemal Bey Hesap Soracakmış

çok güzel, elinize sağlık bence hesap sorması gereken birisi varsa millettir.
sorun işte bundan kaynaklanıyor herşeyden önce ...Demek ki insanlar hayatından memnun.

Re: Kemal bey hesap soracakmış

Engin_ER' Alıntı:
kemal bey vatandaşa hesap soracakmış ,gelirinden fazla harcama yapana nerden buldun diyecekmiş;

sorsuuuunnn ; asgari ücret alan işciye (380,00 ytl) yada buna yakın bir kazanç sağlayan esnafa hesap sorsun arkadaş kömürün tonu şu kadar, ev kiraları bu kadar, hele birde okuyan çocuğun varsa, sen nasıl geçiniyorsun desin
esnafa hesap sorsun arkadaş sen kendi öz kaynaklarınla sermayenle çoluğuna çocuğuna bakıyorsun kimseye muhtac olmamaya çalışıyorsun ama bize niye az vergi veriyon ver kazancının %30 nu vergi ver kazancının %40 ını bağkur primi ver kazancının % 20 sini dükkan kirasına ver kazancının % 10 sini damga vergisi kdv vergisi,stopaja ve damga vergisine ver belediyeye tabela vergisi sen ne edersen et bize ne ister zarar et ister kar et bizi ilgilendirmez yeterki ver bize biz talancıya hortumcuya verecez mi diyecek
yoksaa asgari ücretliye 380,00ytl.i uygun görenler ve açlık sınırını en az 600.00 ytl fakirlik sınırını 1500-2000 ytl diye açıklayan ama uygulamaya gelince sesleri çıkmayanlara
biz bakan maaşıyla vekil maaşıyla geçinemiyoruz şu geçim yolunu bir öğret diyemi soracak
yoksa şu memleketi soyup soğana çeviren milyarlar harcayıp görkemli düğünler yapıp onlarca doların havalarda uçuştuğu kişilere ;
yurt dışına geziye gidenlere yatları katları özel şöförleri hizmetcileri olanlara,sizler nasıl becerdiniz diye mi soracak

kusura bakmayın arkadaşlar umarım yanlış yere acmadım konuyu

yüreğinize sağlık; tabi bay kemale kimse hesap soramadığından oluyor bunlar ama halk neden bukadar korkup sessiz kalıyor anlamıyorum bizim gibi sesini yükseltenler de vatan haini yada kominist oluyor ne yazıkki

Tek kelimeyle BRAVO!
Nerden buldun diye sorsunlar.
Cevap: Babamdan kaldı.
Ayrıca ona da babasından kalmış.
Hatta sormadan önce sondaj yapsınlar. Dedesi zengin miydi yoksul mu? falan filan.
Çalışanlar için özel gider indiriminde ısınma gideri, temizlik gideri, yemek pişirme! gideri kullanılamıyor iken asgari ücretli iade zarfını tam bordrodaki maaşı kadar dolduruyor. Bunları da sorsun.
Sen kışın ısınmıyor musun?
Kardeşim hadi giyeceklerini yıkamıyorsun, banyo da mı yapmıyorsun?
Eti, tahılı nasıl çiğ yiyorsun?
Biz bakanlık olarak bunları kullanmanızı yasaklamıştık. Siz de bu yasağa uyup maaşınızı kuruşu kuruşuna diğer şeylere harcıyorsunuz.
Fakat ısınmadan, yıkanmadan, pişirmeden nasıl yaşıyorsunuz merak ettik desinler? :oops:

Hepinizin elinize yüreginize saglık. Ekleyecek birsey bulamıyorum.

Bütün yazılanlara katılmamak mümkün değil. Ancak benim hiç anlamadığım birşey var. Herkes hem halinden şikayetçi, hemde ülke güllük gülistanlık gibi gösteriliyor. Hiç bir sorun yok insanlar nasıl geçiniyorlar, hergün İstanbul trafiğine 500 yeni araç katılıyormuş, bunlar bırakın petrolu su yaksa yine para yetmez, bütün pahalı restoranlar, barlar gece klüpleri, pahalı konserler hep dolu. Hafta arası bile gece saat 2 de barlar semti ortaköyde trafik tıkanıyor??.. Kimdir bu insanlar nasıl para kazanıyorlar, vergilerini veriyorlarmı? Ne kadar çoklar? Bu kadar çok mu kara paracılar??

Bizler hepimiz bunlardan şikayet ediyoruz ama sonra gidip yine bize bunu yapanlara oy veriyoruz.
Tuhaf milletiz vesselam.
Anlamıyorum, herhalde ölene kadar anlayamıcam.

hepinizin ellerine sağlık arkadaşlar, gerçekten bu millete hesap sorulmalı, emekliye hesap sorulmalı, asgari ücretle çalışıp kira ödeyen işçiye hesap sorulmalı, bunlara denmeliki nasıl becerebiliyorsunuz bu işi, bu kadar az maaş alıp, hayatınızı nasıl devam ettirebiliyorsunuz denmeli. hatta bunlara öğretmen sıfatı verip, okullarda ders verdittirmeli. bana sorarsanız vergi mükellefi olmuş bir esnafa hiç hesap sorulmamalı, sonuçta vergi kaydını açtırmış, çok kazanmış az ödemiş, ama ödemiş sonuçta, oysa öyle düğünler görüyoruzki dolarlar havada uçuşuyor, öyle kişiler varki bir gecelik eğlence parasını oraya verene kadar bana verseler, hayatım kurtulur. bir konu daha, ne kazandıysan onun üzerinden vergi ver olayı saçmalığı. bir kişi senede 5000 ytl kazanıyorsa %15 dersek gelir vergisi 750 kağıt, beyanname damga vergileri vs. dersek 1000 ytl vergi veriyor. oysa önce adam evini geçindirsin artıyorsa, istersen %50 vergisini al. yani en azından ilk 5000 ytl lik kazanç diliminin vergisiz olması gerekir, zorunlu ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için.

Nedir çare?

Söyledikleriniz yerden göğe kadar doğru. Ancak bizler sesimizi çıkarmadığımız sürece verginin biri gidiyor bini geliyor. Bu; her konuda olduğu gibi burda da böyle malesef. Öte yandan, sesini çıkaranlar da fişleniyor. Herkes kendi aralarında yakın buldukları birilerine şikayetlerini aktarıyor. Ancak şikayetler orada kalıyor. Her yeni gün yeni bir gündem demek olduğuna göre herşeyi unutuyoruz. Takılıp kalıyoruz biz de gündeme. 'Amaaaannn bir tek benimle olacak iş değil nasılsa' deyip devam ediyoruz yolumuza. Ve kalkıp seçimlerde yeniden oy veriyoruz. Bir dahaki seçimde yine... Bir dahaki seçimde yine.. Bir dahaki seçim.......
İşte yine geliyor. Ne yapacağız? Yine oy vereceğiz. Seçim öncesi rengarenk boyalarla sadece gözümüzü değil, herbi tarafımızı boyayacaklar ve biz yine oy vereceğiz.
'Ben bu hükümete oy vermedim' diyerek göğsünüzü gerebilirsiniz( ki ben de onlardan biriyim, vermedim) ancak bir düşünecek olursak, kime oy vereceğiz. Benim bu ülkeden hiç bir şekilde umudum kalmadı ne yazık ki. İçimizden biri çıkıp diyebilir mi "Şunlara şunlara oy verirsek ülkemiz refaha kavuşacak, hak yerini bulacaktır".... Var mı öyle birileri.
Farkındalığı yüksek olanlar elbette ki durumu vehametini kavramış durumdalar. Ancak onlar da denize düşen yılana sarılır misali son çırpınışlarını yapmaktalar. Nedir çare?
Farkında olmayanlar ise zaten televizyon dizilerine magazinlere takılmış durumdalar. Ve onların gözlerini boyamaya da gerek yok, zaten hayatı tek renk olarak görüyorlar.... Nedir çare?

Gerçekten... Nedir çare?

burada fikirlerini beyan eden herkese katılıyorum herşey o kadar güzel anlatılmış ki kemal bey hiç kusura bakmasın önce bu anlatılanlar temizlensin ondan sonra hesap sorma hakkını kendine versin başbakan ulusa sesleniyor artık eski hükümetlere göre işçilerin dolapları doluyor gel bal bakalım doluyor mu? sn.başbakan milet aç aç aç herkes kredi kartına dayanmış borç batağında yüzüyor yakında foyası çıkar millet kredi kartları ile geçiniyor.

Re: selam

GÜREL YAVUZ' Alıntı:
engin er in dediklerine aynen katılıyorum.

arkadaşlar bu düzen böyle giderse yarın bizden toprağa basma ve nefes alma vergisi bile alırlar

allah hepimize sabır versin
bu gidişle emeklileri yaşlıları sanırım aç bırakıp öldürecekler

Arkadaşlar,

Ağırlıklı olarak size katılmakla beraber katılmadığım noktalarda var.

1- Yeni seçilecek kişi Kemal Unakatın' dan daha mı iyi olacak? Daha iyi olmayacağına adımdan emin olduğum kadar inanıyorum.

2- Hesap sorulacak kişilerin işçiler olduğunu zannetmiyordum ben. Sürekli zarar beyan edip milyarlarca harcama yapanlara tabi ki kazancının kaynağı sorulmalı. Kardeşim madem sürekli zarar ediyorsun başka bir iştigalinde yok, bu paranın kaynağı ne diye sorulmalı tabiki.

İşçi ve memura böyle bir şey sorulamaz, soran kişiyi zaten halk altüst eder.

3- Bu hükümet hiçbir hükümetin yapmadığını yaptı. Kurumlar vergisi oranını %20 ye indirdi. İşçi ve memur üstündeki vergi yükü de indirilmeli.

4- Emekli olupta, çalışanlardaki vergi yükünün arttırılmasına ben destek veriyorum. Kardeşim artık çalıştığınız yeter, bir sürü işsiz ve aileli gencin önünü tıkamayın, gençlik işsiz kalmasın. Gencecik yabancı dil bilen üniversite mezunlarından 500 YTL.' ye iş arayanlar var.

sayın mesut bey görüşlerinize saygım var ama size katılmıyorum emeklilere çalıştığınız yeter işsizlerin önünü tıkamayın diyorsunuz ne yiyiyor ne içiyor diye hiç düşündünüz mü ? 500,00 ytl maaşla acaba geçinebiliyormu diye düşündünüz mü ? bir düşünün kira elektrik su telefon gıda giderleri çocuğunun üniversite harçları bu emeklinin hiçmi sosyal hayatı olmayacak yazık ya yazık :( bana kimse bu hükümeti savunmasın diğer hükümetleride

Sn. Gökhan64

Anlıyorum ben sizi, Peki aylarca hatta yıllarca iş bulamayan, bir veya birden fazla çocuğu olan, kalifiye olan, 25-35 veya daha değişik yaşlardaki binlerce insan ne yapacak? Onların hiçbir geliri yok. Sağlık güvenceleri bile yok. Saydığım bu binlerce insan, insan değil mi!

bakın sizde ne güzel söylüyorsunuz burada emeklinin suçu yok buradaki suç devlette vatandaşını aç bırakmayacaksın kardeşim devletin başına geliyorsan her türlü imkanlar var çok şükür ülkemizde eğer başa geliyorsan sorumluluk alıyorsan yemiyeceksin içmeyeceksin halkını rahat ve huzulu bir şekilde hayatını sürdürmesini sağlayacaksın bizimkiler ne yapıyor kendileri yiyiyor içiyor halkı sürünüyor yazıklar olsun ya

Sayın NGUROY

Demiş...Bütün yazılanlara katılmamak mümkün değil. Ancak benim hiç anlamadığım birşey var. Herkes hem halinden şikayetçi, hemde ülke güllük gülistanlık gibi gösteriliyor. Hiç bir sorun yok insanlar nasıl geçiniyorlar, hergün İstanbul trafiğine 500 yeni araç katılıyormuş, bunlar bırakın petrolu su yaksa yine para yetmez, bütün pahalı restoranlar, barlar gece klüpleri, pahalı konserler hep dolu. Hafta arası bile gece saat 2 de barlar semti ortaköyde trafik tıkanıyor??.. Kimdir bu insanlar nasıl para kazanıyorlar, vergilerini veriyorlarmı? Ne kadar çoklar? Bu kadar çok mu kara paracılar??

Bizler hepimiz bunlardan şikayet ediyoruz ama sonra gidip yine bize bunu yapanlara oy veriyoruz.
Tuhaf milletiz vesselam.
Anlamıyorum, herhalde ölene kadar anlayamıcam.

Saygı değer dostum ben senın yazılarını takip ederim. Gerçekten bu işi iyi bilenlerdensin...Sence O gece kuluplerıne Gıden, arabalarını yenı modele çevirenler, bunlar kim sence dostum... Peki sokaktan çöplerden ekmek toplayan kişiler, ya ekmek parası için günde 12 saat çalışan bizler bizler bu ülkenin %85'ini oluşturan kitle değilmiyiz. Ha ben bilmiyorum hiç istanbulada gitmedim ama Bunca banka hortumcularını, bunca şikeli ihaleleri, bunca hayali ihracat yapanları, SSK kurumlarını dolandıran baş hekimleri, Arsa parsellemeyi çok seven Belediye başkanlarını tutup kulağından ( hanı hep denir ya Taksımde sallandıracaksın) İşte arkadasım bize bunca Kötülüğü yapanların hesabını soracak bir kimse istiyoruz...Saygı değer dostum yani kısacası senın anlattıkların toplumun %5 ile en fazla %10'un oluşturan kısım ..Neyse YÜCE RAB'Bim inde hesabı VAr Herkese Saygılar...

İşsizlerin günah keçisi emekliler olmamalı. Hesap sorulacak bir yığın yer ve kurum varken, kala kala iş emekli gelirini didiklemeye kaldıysa.... vay halimize!

mesut-smm' Alıntı:
Sn. Gökhan64

Anlıyorum ben sizi, Peki aylarca hatta yıllarca iş bulamayan, bir veya birden fazla çocuğu olan, kalifiye olan, 25-35 veya daha değişik yaşlardaki binlerce insan ne yapacak? Onların hiçbir geliri yok. Sağlık güvenceleri bile yok. Saydığım bu binlerce insan, insan değil mi!
kusura bakmayın ama siz oturduğunuz yerden konuşuyorsunuz
emekli olanların yerine kamuda zaten eleman alınmıyor alınsada şekil A da görüldüğü gibi KPSS sınavı ile ve çoğunlukla torpili olanlar alınıyor son sınavlarda gördük işte 94-95 puan alıpta yerleşemeyen bir çok kimse var ve başka forumlarda da bunun tartışması var ben sadece bu foruma taklmıyorum aynı zamanda başka forumlarda başka aktivitelerimde var
emeklilere gelince emeklilere adam gibi bir maaş versinler emeklilerde çalışmasın emeklinin aldığı 500 ytl ortalama bir maaş ev kiralarının kaç para olduğundan ve kışın yakıt masrafının ne olacağından haberiniz varmı peki bu emekli ev kirasına yakıt masrafına emekli maaşını verirse ne yiyip ne içecek hiç düşündünüzmü.. emekliler hiç bir zaman çalışacak insanların önünü tıkamamaktadır bilhassa kendi öz sermayesi ile esnaflık yapan emekliler kesinlikle tıkamamaktadırlar yanlış düşünüyorsunuz ve sizin gibi yanlış düşünende pek çok kişi var bu kişilerde sizin gibi oturduğu yerden kulaktan dolma laflarla ahkam kesenler

mesut-smm' Alıntı:
Sn. Gökhan64

kalifiye eleman işinde tecrübesi olan eleman herzaman iş bulur ama kamuda bulamazda özel sektörde bulur; bakın size kendimden bir örnek benim 3 tane evladım var ikisi üniversiteyi bitirdiler fakat yaz tatillerinde işleri ile ilgili branşlarda çalışarak becerilerini ve kendilerine olan güvenlerini artırdılar ve üniversite biter bitmez özel sektörden telefonlar gelmeye başladı bizimle çalışırmısınız diyerek, diğer liseye giden ise bilgisayar yazılımı konusunda kendisini yetiştiriyor ve yaz tatillerinde çalışarak tecrübesini artırıyor ve cep telefonu hiç susmuyor günlük birkaç kişinin işini yaparak harclığını çıkarıyor bu bir örnektir size ve sizin gibi düşünenlere

Arkadaşlar, tartışıyoruz ama sanırım boşuna.. Bal tutan parmağını yalarmış.. Amaaa şimdiki iktidarın sadece parmakları değil, kolları da bala bulanmış..Allah sonumuzu hayır etsin.