Kemal Bey Hesap Soracakmış..Vazgeçmiş Hesap Sormaktan..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Engin_ER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Re: selam

GÜREL YAVUZ' Alıntı:
engin er in dediklerine aynen katılıyorum.

arkadaşlar bu düzen böyle giderse yarın bizden toprağa basma ve nefes alma vergisi bile alırlar

allah hepimize sabır versin

Toprağa Basma Vergisi : Köprü ve tem gişeleri
Nefes alma vergisi : Çevre temizlik vergisi :(

Kemal Bey Hesap Soracakmış

Şimdi bir de kalabalık merkezlere girenlerden para alacaklarmış. İşin komik tarafı İstanbulun trafik ve diğer sorunların çözümü için belediye başkanı eski yönetimleri suçluyor.

İşe bak :D İstanbulu 15 yıldır aynı tayfa yönetmiyor sanki . Eskiler başkası idi.

deprem vergisi diye bir sürü vergi çıkardılar kalıcı vergi oldu; imf bakalım daha hangi vergileri önerecek, taksime giriş ücretli olacak diyorlar yaparlar neden olmasın
sadece el kaldırıp kabul edenler etmeyenler demeye bağlı ve anında kabul edilir nasılsa onların cebinden hiç bişey çıkmıyor onlar biz garibanların sırtından geçiniyorlar yine olan gariban vatandaşa oluyor ve hep hep garibanın cebinden çıkıyor;

imf'nin önerecek vergisi kalmasa bile, bizimkiler onlara mutlaka yeni fikirlerle giderler. Ha sonunda 'imf önerdi' olur, o da ayrı tabii.

arkadaşlar sizlerin görüşlerinize katlıyorum.evet türkiyede bence değişen bir şey olmadı yerel idarelerinde çoğunu alan iktidar öncekileri aratmayacak derecede malı götürüyorlar.en ufacık br belediyede
bir ruhsat işinizin çözümü 90.bin ytl den başlıyor.bizler uuyoruz.uyutuluyoruz.

Ne bekliyorduk da hayal kırıklığına uğradık ki ?.
Ben kendi adıma zaten hiç birşeyin değişmiyeceğini ve düzenin daha da çarpıklaşarak devam edeceğini zaten biliyordum.
Ancak bazı kendini ilerici aydın sanan yarım kalmış kafalar değişti değişecek dediler.
Şimdi ekonomik kriz de yok ama eskisiden daha iyi yaşıyorum diyebilen var mı?? :(

nguroy' Alıntı:
Ne bekliyorduk da hayal kırıklığına uğradık ki ?.
Ben kendi adıma zaten hiç birşeyin değişmiyeceğini ve düzenin daha da çarpıklaşarak devam edeceğini zaten biliyordum.
Ancak bazı kendini ilerici aydın sanan yarım kalmış kafalar değişti değişecek dediler.
Şimdi ekonomik kriz de yok ama eskisiden daha iyi yaşıyorum diyebilen var mı?? :(
evet eskisinden daha kötü durumda olduğumuz kesin ama öyle bir kesim varki eskisinden daha iyi durumda onlarda kendilerini biliyorlar zaten;
bu iktidar geldi bir arabam vardı sattım aynı işi yapmama rağmen 3 yıl önce ki yaptığım işe aldığım ücretin yine aynısını ücreti alıyorum artırmam mümkün değil tepki alıyor emekliye ayrıldım ama ne olduğunu anlayamadım hala yetmiyor yaşantım eskisine nazaran daha kötü yani kötü derken sürekli kısıtlamalara yaptığım halde yine geçinemiyorum yani hep kötüye gidiyoruz gideceğizde sanırım ama dediğim gibi bazıları varki sürekli iyiye gidiyor;

sahte sakal koyverip onların arasına mı karışsak nedir.

İşte bu gerçek . Cebimiz mutfağımız, yakacağımız.
Demin okudum bir arkadaş bu iktidar kurumlar vergisini %20 ye indirdi demiş.
Yani ne olmuş bu ülkede kurumlar vergisinin oranı kaç ki?? . Beyannameli mükelleflerin tümü zaten toplamın %1,5 u .
Artık muhasebecilere de ihtiyaç kalmıyacak Kemal Abi sayesinde. Vergi dairesi çağırıp pazarlık yapıyor nasılsa...... Şu kadar ver defterini incelemicam diyor. Hepimizin başına gelmedi mi. Forumda sayfalar dolusu yazdı herkes.
Bu şartlar altında mesleğimizin ne kadar değeri kalır sizce?
Burda politika yapmıyorum. Sadece günlük yaşantımızdan bazı gerçekleri vurgulamaya çalışıyorum.
Bu ülke bu hale bir günde gelmedi elbette.
:(

nguroy' Alıntı:
İşte bu gerçek . Cebimiz mutfağımız, yakacağımız.
Demin okudum bir arkadaş bu iktidar kurumlar vergisini %20 ye indirdi demiş.
Yani ne olmuş bu ülkede kurumlar vergisinin oranı kaç ki?? . Beyannameli mükelleflerin tümü zaten toplamın %1,5 u .
Artık muhasebecilere de ihtiyaç kalmıyacak Kemal Abi sayesinde. Vergi dairesi çağırıp pazarlık yapıyor nasılsa...... Şu kadar ver defterini incelemicam diyor. Hepimizin başına gelmedi mi. Forumda sayfalar dolusu yazdı herkes.
Bu şartlar altında mesleğimizin ne kadar değeri kalır sizce?
Burda politika yapmıyorum. Sadece günlük yaşantımızdan bazı gerçekleri vurgulamaya çalışıyorum.
Bu ülke bu hale bir günde gelmedi elbette.
:(
hemde gerçeğin taaa kendisi son 5 yılda fakirleştik; eridik bittik,Allah sonumuzu hayır etsin kötüye gidiyoruz

sayın engin ER
Tek kelimeyle harika. Türkiyedeki vergi sisteminin çarpıklığını ortaya koymuşsun. Teşekkürler.

[/url]

Ellerinize, yüreğinize sağlık diyorum. Hesap soracaklar önce kendileri hesap vermeli!

Ynt: Kemal Bey Hesap Soracakmış

evet eskisinden daha kötü durumda olduğumuz kesin ama öyle bir kesim varki eskisinden daha iyi durumda onlarda kendilerini biliyorlar zaten;
bu iktidar geldi bir arabam vardı sattım aynı işi yapmama rağmen 3 yıl önce ki yaptığım işe aldığım ücretin yine aynısını ücreti alıyorum artırmam mümkün değil tepki alıyor emekliye ayrıldım ama ne olduğunu anlayamadım hala yetmiyor yaşantım eskisine nazaran daha kötü yani kötü derken sürekli kısıtlamalara yaptığım halde yine geçinemiyorum yani hep kötüye gidiyoruz gideceğizde sanırım ama dediğim gibi bazıları varki sürekli iyiye gidiyor;

sahte sakal koyverip onların arasına mı karışsak nedir.
[/quote]

1999 yılında staj görüyordum, yeni evlenmiştim, kirada oturuyordum, eşim askerden yeni gelmişti ve oturmamış, az maaşlı bir işi vardı. Evimize giren para çok çok azdı ve üstelik kiradaydık. Üstelik, gözümüzü karartıp, krediyle ucuzundan araba bile almıştık.... Yıllar geçti, mesleğe hak kazandım. Şu an bir şirketteyim, kazandığım para az sayılmaz, eşimin de öyle... Üstelik artık kira da vermiyoruz. Kredi ödemelerimiz var ama yıllar öncesine baktığımızda rahatlıkla ödeyebilmemiz gereken rakamı, ödemekte zorlanıyoruz. Demem o ki; ortada görünen bir gerçek ve bu gerçeği gözlerine gemi direği gibi battığı halde gözardı edenler var.

Ve yine demem o ki sayın Engin Er; onların arasına öyle sakalla makalla kolay kolay girilmez...

Saygılar,

amerikalıya sormuşlar kaç lira alıyorsun, 1500 dolar, peki nereye harcıyorsun? 300 $ kira, 400 $ mutfak, 200$ sağlık, 150 $ giyecek 200 $ araba taksidi ... eee 250 doları ne yaptın diye sorduklarında "orasını da sormayın" demiş

bizim memleketliye sormuşlar kaç lira alıyorsun 400 trl (1/1/07'den itibaren ytl kalktı ya ;) ) kira demiş 300, mutfak demiş 250, giyecek demiş 200 okul demiş 100... e kardeşim 850 etti 450'yi nerden buldun denince "e orasını da sormayın" demiş...

irfan ' Alıntı:
amerikalıya sormuşlar kaç lira alıyorsun, 1500 dolar, peki nereye harcıyorsun? 300 $ kira, 400 $ mutfak, 200$ sağlık, 150 $ giyecek 200 $ araba taksidi ... eee 250 doları ne yaptın diye sorduklarında "orasını da sormayın" demiş

bizim memleketliye sormuşlar kaç lira alıyorsun 400 trl (1/1/07'den itibaren ytl kalktı ya ;) ) kira demiş 300, mutfak demiş 250, giyecek demiş 200 okul demiş 100... e kardeşim 850 etti 450'yi nerden buldun denince "e orasını da sormayın" demiş...

sayın irfan işte tam sorulacak nokta bu işte ama garibana değil deve yüküyle götürene sorulacak bir soru;
gariban zaten belli nerden geliri olduğu kendi asgari ücretle çalışır hanımı çocuklarıda orda burda üç onparaya çalışır işten geldimi simit satar yada ayakkabı boyacılığı yapar yani görünen para asgari ücret yani 400 ytl dir ama harcanan para 600-800 ytl.dir yoksa geçinmek ne mümkün

Sayın Engin_ER,

Hesap soracakların öncelikle hesap verebilir olması gerekir. Hesap verecek adam neden "dokunulmazlık" zırhının ardına saklanır?

Sistem bizi iğrendirerek kendinden uzak tutmaya mı programlanmış, anlamadım. Doğruyu bilen de söyleyen de çok ama bir tek çözüm yok.

Yurdum insanı "bir de bunu deneyelim" diyerek kime verecek acaba oylarını. Ya galiba biz pek beceremiyoruz bu demokrasi oyununu...

Günün kötü esprisi: Asker haklı mıydı acaba???

Sağlıcakla kalın,

Gelir Vergisi Kökten Değişiyor
Kazancının altında gelir beyan edenlere, nasıl geçindikleri sorulacak.

TÜM HABERLER
Maliye Bakanlığı, gelir vergisine köklü değişim getirecek hazırlık yapıyor.
Yeni sisteme göre, kuyumcu, doktor ve avukat gibi meslek gruplarının asgari ücretliden az vergi vermesi dönemi artık sona eriyor.

Kazancının altında gelir beyan edenlere, nasıl geçindikleri sorulacak.

Taksi ve dolmuşçular için özel vergileme rejimi gelirken, basit usulde vergileme de sona erecek.

İşçi ve memurlara vergi iadesi uygulaması da tarihe karışıyor.

Eksik Kazanç Bildirine "Nasıl Geçindiği" Sorulacak
Birçok meslek grubunda, beyan edilen ortalama kazancın, asgari ücretin bile altında kalması, Maliye Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Eksik kazanç beyan edenlere yönelik "geçim bildirimi" uygulaması geliyor.

Uygulamanın temeli, her meslek grubu için standart bir kazanç bildirimi tespit edilmesine dayanıyor.

Buna göre, her vergi dairesi, kendi bölgesinde meslek gruplarına yönelik standart kazanç oranlarını belirleyecek. Ardından da bu kazancın altında gelir beyan eden mükelleflere nasıl geçindiklerini soracak.

Mükellef geçim bildirimi yaparak, beyan ettiği kazanç ile nasıl geçindiğini belgelemekle de yükümlü olacak.

Bir yandan zarar ettiğini beyan edip, diğer yandan lüks konutlarda oturma, yatlarla dolaşma devri sona erecek.

Geçim Bildirimi Formu'nun ilgili Vergi Dairesi'nce değerlendirilmesinin ardından, beyan edilen gelir ile bildirimi arasında tutarsızlık bulunanlar, hemen incelemeye sevk edilecek.

Esnafı İlgilendiren Basit Usulde de Değişim
Yeni gelir vergisi sistemi ile yaklaşık 900 bin esnafı ilgilendiren basit usulde vergileme, yerini yeni bir yapıya bırakacak.

Buna göre, belirlenecek limitlerin üzerinde yer alan büyük mükellefler, gerçek usule geçirilecek.

Daha çok el emeği ile geçinenler ise gelir vergisinden muaf tutulacak. Bu durumdaki küçük mükellefin belirlenmesinde asgari ücret kriteri getirilecek.

Bakkal, Manav, Ayakkabı Tamircisi İşletme Hesabı Tutacak
Gerçek usule geçirilen ve gelir vergisinden muaf bırakılanlar dışındaki bakkal, manav, ayakkabı tamircisi gibi basit usul mükellefleri ise işletme hesabına tabi tutulacak.

Taksiciler ve Dolmuşcular İçin Özel Vergileme Rejimi
Yeni dönemde, şehiriçi yolcu taşımacılığında bulunan taksiciler ve dolmuşçular için de özel bir vergileme rejimi uygulanacak.

Her hat ve durak için tek tek ortalama kazanç belirlenecek. Kazanç tespitinde, ilgili durak ve hattın yanısıra plaka değerleri de dikkate alınacak. Böylece şoför esnafının beyan ettiği gelirlerin, hesaplanan ortalama kazancın altında kalması önlenecek.

İşçi ve Memurun Vergi İadesi Kalkıyor
İşçi ve memurların gider indirimi olarak adlandırılan vergi iadesi de kaldırılıyor.

Bunun yerine, çalışanların eş ve çocuklarının durumlarını da dikkate alan özel indirim uygulamaya girecek.

Taslağın Ekim'de Başbakanlığa Sevkedilmesi Planlanıyor
IMF'ye bu yıl içinde yasalaşması taahhüt edilen yeni Gelir Vergisi Kanunu'na ilişkin taslağın, 1 ay içinde hazırlanarak, Ekim'de Başbakanlığa sevkedilmesi planlanıyor.

Taslağın, 2007 bütçesinden önce TBMM'de yasalaşması öngörülüyor.

http://www.trt.net.tr/wwwtrt/hdevam.aspx?hid=158268&k=3

Ynt: Kemal Bey Hesap Soracakmış..Vaz geçmiş hesap sormaktan..

Şükrü KIZILOT
[email protected]

’Değirmenin suyu nereden geliyor’ diye sorulmayacak

YAKLAŞIK iki ay kadar önce, "Harcamaların kaynağı ne?" diye sorulup, vergi alınacağını yazmıştık.

Okumayanlar için özetleyelim; Gelir Vergisi Kanunu’nda değişiklik yapan tasarıya göre; 2007 yılından itibaren, harcamaları yüksek seviyede bulunanlar tespit edilip, "Bu değirmenin suyu nereden geliyor?" diye, harcamalarının kaynağı sorulacaktı.

Görkemli düğünler yapıp, havaya dolarları saçanlara, tantanalı partiler düzenleyenlere, sık sık yurtdışına çıkanlara, bir giydiğini bir daha giymeyip ona buna hava atanlara, kredi kartı hesabından yüksek tutarda para harcayanlara "Arkadaş, bu harcamaların kaynağı nereden geliyor. Kimsin, necisin, ne kadar vergi ödedin?" diye sorulacaktı.

Bu uygulamada; Maliye Bakanlığı’nca yapılan tespitler ya da yapılan ihbarlar değerlendirilerek, yüksek seviyede harcama yapan kişiler çağrılacak ve kendilerinden "Yıllık özel gider bildirimi" istenecek, bildirimde, gelir ve giderler ayrıntılı olarak belirtilecek, harcamaları ile gelirleri arasında tutarsızlık bulunanlar, vergi incelemesine alınacaktı.

Ardından da duruma göre bunlara, vergi ve cezalar kesilecekti.

SORGULAMADAN VAZGEÇİLDİ

Getirilmesi düşünülen yukarıdaki uygulamayı savunan Maliye Bakanı, olayı açıklarken;

"Adamın geliri 100, harcaması 1500. ’Değirmenin suyu nereden geliyor?’ diye sorulmuyor. Bundan sonra, harcamaların izahı istenecek. Adamı çağırıp soracağız ’Arkadaş, senin gelirin şu, harcamaların ise gelirinden çok fazla. Bize aradaki farkı açıkla’ diyeceğiz" demişti.

Maliye Bakanı’nın; 1 milyon 366 bin mükellefin yüzde 23’ünü oluşturan 316 bin 500 kişinin "sıfır", yüzde 59’una denk gelen 805 bin kişinin de asgari ücretlinin altında gelir beyan ettiğini açıklaması ve gelir beyan etmeden harcama yapanların takibe alınacağını belirtmesine rağmen, Meclis Plan ve Bütçe Alt Komisyonu, bu düzenlemeyi tasarı metninden çıkardı.

GEREKÇESİ NE?

Komisyon üyelerinden bir kısmı; sistemin sadece beyanname verenleri kapsadığını, trilyonluk harcama yapanların, eğlence merkezlerinde babasının parasını harcayan ancak gelirinin vergisini vermeyenlerin, kapsam dışı olmasını eleştirdiler.

Bunun üzerine, maddenin herkesi kapsayacak şekilde güçlendirilmesi yerine, tümüyle tasarıdan çıkartılmasına karar verildi.

Getirilecek olan düzenleme, gerçekten yetersizdi.

1- Tüm harcamaları kapsamıyordu. Ev alana, arsa alana, bankaya para yatırana, şirket hissesi alana, bu ödemeler nedeniyle sorgulama öngörülmüyordu.

2- Düzenleme, 73 milyonu değil, gelir vergisi mükellefi olan sınırlı bir kesimi ilgilendirdiği için, doğarken sakat doğmuş olacaktı.

Eksik yönleri giderilip, güçlendirilmesi yerine, bütünüyle kaldırıldı.

Ne diyelim, birilerinin gözü aydın...

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/5822229.asp?yazarid=82&gid=61

Ynt: Kemal Bey Hesap Soracakmış..Vaz geçmiş hesap sormaktan..

kemal bey, hani ne oldu niye vaz geçtiniz,,,sizin gibi kaç kişi vardı seçim meydanlarında atınca mangalda kül bırakmadılar bu güne kadar hesap soracağız diye ama nerdeeee o yürek.. siz hesabı sorsanız sorsanız garibana sorarsınız asgari ücretliye,küçük esnafa,emekliye sorarsınız,; ağalara, patronlara deveyi amuduyla götürenlere hesap sormak yürek ister ve daha bu güne kadarda böyle bir yürekli kişi çıkmış değil ; çıkacağınıda sanmıyoruz :D