Kendi Evimden Eşim İçin Home Ofis Açıp E-Ticaret Yapmak

Üyelik
28 Ara 2013
Mesajlar
1
Konum
istanbul
Herkeze slm ve saygılarımı yolluyorum ilk önce...

Ben bir şahıs şirketi açıp evimde e ticaret yapmak istiyorum. fakat şu anda halen özel bir firmada ssklı olarak çalışmaktayım.
Şirket göstericeğim ev kendi evim, benim üstüme... fakat şirketin sahibi olarak eşimi göstermek istiyorum yani şirketi çalıştırıcak olan kişi eşim olucak.
Şimde eşime evin bir odasını kiralamammı gerekiyor? ve bu kira kontratını nasıl ve ne şekilde yapıcam? eğer kiralayacaksamda en düşük kaç paraya kiralarım? ve eşimden alacağım kiranın kira gelir vergisini yani eğer bu 200 yada 250 tl ise bankadan yatırmak zorundamıyım? Cevaplarınızı bekliyorum. hepinize çok teşekkür ederim.
 
Evet homeofis olarak şahıs firması kurabilirsiniz. İşyeri açılışı için vergi dairesine başvuru yapıyorunuz, işe başlama bildirimi ekinde şahıs ikametgah ve nufus süreti örneği (resimli ve onaylı), kira kontratı veya tapu fotokopisi, imza beyannamesi (noterden) ile başvurunuzu yapabilirsiniz. Vergi Dairesinden yoklama memuru geldiğinde yoklama fişi doldurup bir suretini tarafınıza teslim edecek. ondan sonraki aşamada fatura veya serbest meslek makbuzu bastırıp faaliyete başlayabilirsiniz.
Faaliyetinize göre serbest meslek kazancı veya ticari kazanç olarak değerlendirilebilir. Her ikiside varsa ayrı ayrı değerlendirilir. Bunun değerlendirilmesi için yapacağınız işleri detaylı olarak yazmanız gerekirdi.
Aslında size tavsiyem;daha detaylı ve doğru bilgiyi çevrenizdeki bir smmm ye danışarak alabilirsiniz.. açılış sonrası süreçleri zaten bir smmm aracılığı ile gerçekleştirmeniz gerekiyor.
kolay gelsin...
 
+
Kirayı bankadan yatırmanız gerekiyor.
Emsal bedele göre uygun bir rakam üzerinden kontrat yapabilirsiniz.
 
merhaba,
kendim bir tekstil firmasında pazarlama departmanında çalışıyorum. kendi branşım haricinde extradan yurt içinde ve yurt dışında müşterilerim var. bu firmalara arkadaşlarımın firmalarını kullanarak yurt içi satış ve ihracat yapıyorum ama bütün giderler arkadaşımın şirketinde gösteriliyor ve kesintiler sonucunda ( nakliye bedeli, gümrükçü giderleri, kdv farkı ve gelir vergisi vb.) kesildikten sonra maddi olarak fazla bir şey kalmıyor. eğer kendi şirketim adına yaparsam çok daha iyi olacak. fakat işten de ayrılmak istemiyorum bu yüzden eşim adına home ofis olacak şekilde bir şahıs şirketi kurulması mantıklı geliyor fakat aylık masrafları nasıl olur, işlemler neye malolur bir fikrim yok. bu işi yapmak için herhangi bir ofis yada depo, mağaza vb birşeye ihtiyacımız yok. evimizi kullanmak istiyoruz.
evimizin kirası aylık 400 tl
1- şahıs şirketi kurulumu için hangi evraklar gereklidir?
2- ilk kurulumda ne kadr masraf oluşur?
3- aylık mutad giderler ne kadar tutar? muhasebeci ücreti, stopaj, damga vergisi, ssk pirimi ( asgari ücretten )( bu arada eşim ev hanımı )
4- bayanların şirket kurup ticaret yapması ve hatta ihracat yapması için devlet teşviği varmı? vergilerde bayan şirketi olması avantajlımı?
5- yıllık yaklaşık 20.000 dolar+kdv ye alınan ürünü 30.000 dolara ihraç etmiş olduğumu varsayarsak ve 250.000 TL ( kdv hriç ) lik bir yurt içi satışıda ilave edersek ve bu hedefim gerçekleşirse gelir vergisi ne kadar tutar?
uzun bir sorulr zinciri oldu. şimdiden çok özür dilerim ve cevabınız için teşekkür ederim.
ilhan
 
Home ofis kurabilirsiniz, eşinizin üzerine de olur, sizin üstünüze de olur. Bayanlar için bir teşvik yok.
Kuruluş, masraf ve diğer hesaplamalar için bir meslek mensubu ile görüşmenizi tavsiye ederim.
 
Home ofis kurabilirsiniz, eşinizin üzerine de olur, sizin üstünüze de olur. Bayanlar için bir teşvik yok.
Kuruluş, masraf ve diğer hesaplamalar için bir meslek mensubu ile görüşmenizi tavsiye ederim.[/QUOTE]

Merhaba,

Ben de evimi home office olarak kullanmak üzere bir şahıs firması kurmak istiyorum. Emekliyim ve çeviri hizmetleri yapacağım. Bir kaç sorum var:

- Bu tarz hizmet serbest meslek veya ticari kazançlardan hangisi kapsamına girer? Bu kazanç nasıl değerlendirilir?
- Şirket kuruluşunda herhangi bir odaya üye olma zorunluluğum var mı?
- Ticaret siciline kayıt yaptırmak kayıt yaptırmam gerekiyor mu?
- İşletme ruhsatı, itfaiye raporu, Kat Mülkiyeti Kanunu çerçevesinde herhangi bir izin vb. almam gerekiyor mu?
- Emekli olduğum için maaşımdan kesinti yapılacağını biliyorum. Bunun için herhangi bir yere başvuruda bulunmam gerekiyor mu?

Teşekkürler
 
-Serbest Meslek Kazancıdır.
-Şirket kuruluşunda zaten bulunduğunuz yerin ticaret odasına da üye oluyorsunuz, otomatik olarak.
-Zorunlu değil.
-Kapınıza geldiklerinde işyeri çalışma ruhsatı alırsınız, o da kat maliklerinin iznine tabi.
-Bağkur'a müracaat etmeniz gerekiyor.
 
Telekkürler

-Serbest Meslek Kazancıdır.
-Şirket kuruluşunda zaten bulunduğunuz yerin ticaret odasına da üye oluyorsunuz, otomatik olarak.
-Zorunlu değil.
-Kapınıza geldiklerinde işyeri çalışma ruhsatı alırsınız, o da kat maliklerinin iznine tabi.
-Bağkur'a müracaat etmeniz gerekiyor.
 
Üst