Kendi Kendine Nakliye Faturası Düzenleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erkan03
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
firmamızın ana faaliyet konusu mermer imalat ihracat, firmamıza kayıtlı K belgeli kamyonumuzla başka firmalara şehirler arası nakliye işi de yapıyoruz. Nakliye faturmız ve mermer faturamız ayrı ciltler. Bu kamyonumuzla il dışındaki mermer ocağımızdan kendimize de nakliye işi yapıyoruz. Kendimize yaptığımız bu nakliyeyi de gider yerlerini ayırmak amacı ile kendi kendimize faturalandırıyoruz. Bu yaptığımız işlem doğrumudur yada nasıl bir uygulama yapmamız gerekir? Bu konu hakkında kanun,mukteza,tebliğ vs varmıdır?

Ynt: kendi kendine nakliye faturası düzenleme

merhaba

kendi kendinize nasıl fatura kesiyorsunuz anlamadım doğrusu, şayet mermer ocağının işletim hakkı sizin firmanıza aitse dahili sevk irsaliyesi ile ocaktan imalat yerinize sevk irsaliyesi düzenleyecek ve firmanıza ait taşıtla yaptığınız bu sevkiyatlar ile ilgili olarak taşıt için yaptığınız harcamaları (mazot,yedek parça vs) mermer üretimi için gider veya maliyet unsru olarak kayıt altına alabilirsiniz.
dışarıya yaptığınız diğer nakliye hizmetleri içinde pek tabi ki taşıma irsaliyesi ve nakliye faturası düzenlemeniz gerekecektir. Tabi burada da bu nakliye işi için araca ait giderleri (mazot, yedek parç vs.) nakliye hizmeti için hizmet maliyeti olarak ayrıştırıp kayıt altına almanız gerekecektir.

Ynt: kendi kendine nakliye faturası düzenleme

Sn.Muhasebe nasılda yakalamışsınız valla helal olsun size :)

Galiba tatmin olamadığından soruyor olsa gerek, eski sorusunada cevap yazmışım zaten.
Düşüncelerim o günden bugüne değişmedi .

Ynt: Kendi Kendine Nakliye Faturası Düzenleme

sayın muhasebe, ekisik aramayamı yorum yapmayamı giriyosunuz bu siteye?

işlem hacmimiz çok büyük olduğu için maliyet muasebesinde gider yerlerini ayırmakta kolaylık olduğundan ve düzenlenen taşıma irsaliyelerinin karşılığı olarak fatura düzenliyorum ben sakınnacı olmadığı görüşündeyim ve konuyla ilgili mukteza alacam inş. yanılmam mukteza sonucunu da buradan dururum size.

cevap yazan arkadaşlar teşekkürler.

Ynt: Kendi Kendine Nakliye Faturası Düzenleme

Merhaba ;

Yazılan bütün yazıları zevkle ve ilgiyle okuyan bir forum üyesi olarak yapmaya çalıştığım yeni birşeyler öğrenmek ve de bildiklerimi başkaları ile paylaşmak , aynı zamanda forum kurallarına uyulmasına yardımcı olmaktır.

Bunun eksik arama ile hiçbir ilgisi yok. Sadece size değil her okuyana yine de aynı şeyi söylüyorum.

Düşündüğünüz bir konu daha önce açılmış ise ilgili başlığı kullanalım lütfen.

" Bende 1 yumurta var ,sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem sen bana 1 yumurta versen bende 1 yumurta , sende 1 yumurta olur.

Bende 1 bilgi var sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem sen bana 1 bilgi versen bende 2 bilgi sende de 2 bilgi olur. Konfüçyus "