Kesinti Listeleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SERAY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SERAY

Katkı Sunan Üye
2006 yılından serbest meslek kazancından doğan stopaj iadem var idi.vergi borçlarıma mahsup edilmiş.örneğin 1.000.00.ytl ise,600.00 ytl si borçlarıma mahsup edilmiş,kalanında nakit iadesini isteyecem ama, nakit iade için vergi dairelerinden dilekçe ekinde kesinti listeleri isteniyormuş.
bu kesinti listesini nereden bulabilirim.müşterilerin vergi dairelerinden nasıl ,ne şekilde bir işlem yaptırmalıyım?bilen arkadaşlar yrd.olursa sevinirim tşk.

Ynt: Kesinti Listeleri

gelir vergisi kanunu 252 nolu genel tebliğ e bakınız oradaki ekleri ilgili vergi dairelerine onaylatıp iadenizi isteyebilirsiniz.

Kesinti listeleri müşterilerinizde olan değil sizde olan birşey.Yapmış olduğunuz serbest meslek faaliyeti karşılığında müşterilerinize kesmiş olduğunuz makbuzları gösteren ayrıntlı listedir.Ayrıca bunları geçicilerin ekinde yılda 4 defa vermeniz gerekirdi zaten.Eğer vermediyseniz, yıllık gelir vergisi beyannamesinin ekinde vermiş olmalısınız.Daha önceden bi şekilde verilmediyse işte o zaman mahsup dilekçe ekinde isteyebilirler.

Kolay gelsin.

yıllık gelir vergisi beyanının ekinde vermiştim zaten.mesele,o değil.mesele o listeyi müşterilerin vergi dairelerinden onaylattırmamız mı gerekiyor.

Biz bu güne kadar yeni doğan vergi borçlarımıza mahsup yaptık alacaklarımızı.

Ancak siz nakit olarak iade talep etmenizden dolayı böyle bir istekte bulunmuş olabilirler.Böyle birşeyi ilk defa duyuyorum.

Kolay gelsin.

meraba
böyle bi olay bizimde başımıza gelmişti.
dosya memuruyla konusup bütün vergi dairelerinden yazı almak yerine
ben o yıl içinde kestiğimiz bütün makbuzların fotokopisini çektirip aslının aynısı gıbıdır yazdım ve dosya halinde vergi dairesine verdim.
sorun çıkmadı
istersenız dosya memurunuza bı sorun belkı oda kabul eder.

kolay gelsin