fonradar

Kestiğim faturayı tahsil edemiyorum

Üyelik
8 Ara 2010
Mesajlar
1
Çok kısaca anlatmak istiyorum. Benim firmam Ankarada bir mühendislik firması, beni istanbuldan bir firma aradı ve Ankarada Zemin Etüt işi olduğunu söyledi. Bizde fiyatda anlaştık geldiler bize yeri gösterdiler bizde işe başladık, biz sondaj işlerini yaparken bu araziye sismik çalışmasıda yapılmasıda gerekiyor dedi bize sismik yapacak birini bula bilirmisiniz dediler bizde kendilerine arkadaşımız var yaptırırız dedik. Biz daha sonra sismiğide yaptırdık parasını cebimizden verdik. Ama yapılan bu işlerle ilgili herhangi bir aramızda sözleşme yoktur. Daha sonra bize kendileri fatura bilgilerini verdiler faturayı göndermemizi istediler ondan sonra ödeme yapacaklarını bildirdiler. Bizde faturayı gönderdik kargo aracılığıyla teslim aldılar faturayı daha sonra bize bir ödeme konusunda bir ay sonrasına tarih verdiler bizde tamam dedik. Onlar daha sonra gelip kuyuları numuneleri ve zemin değerlerini bizden aldılar bizde nasıl olsa ödeme yapılacak diye değerleri verdik. Ama şimdi ödememizi yapmamaktalar. Biz bu işi yaptığımıza dair delillerimiz şunlar.
1- Sondajı yapan sondorümüz ve çalışırken araziden almak zorunda olduğumuz resimler.(Rapora konmak zorunda)
2- Sismik incelemeyi yapan firma sorumluları ve sismik yaparken arazide çekilmiş resimler.
3- Faturayı üç ay önce gönderdik kargo ile teslim alan kişi firmada, firmanın sigortalı elemanı.
4- Üç ay önce kargonun teslimalındığına dair alındı belgesi.

Bunlar bizim bu işi yaptığımıza dair şeyler size sorum biz bu parayı bu İstanbul firmasınbdan alabilirmiyiz alamazmıyız?
 
Ynt: Kestiğim faturayı tahsil edemiyorum

İcradan ödeme emri gönderin. Yine ödemezse elinizdeki belgelerle dava açacaksınız.
 
Ynt: Kestiğim faturayı tahsil edemiyorum

Bir avukatla görüşüp alacağınızı tahsil için görüştürün öncelikle, ödeme yapılmaz ise mahkeme yoluna gideceğinizi bildirin, icraya vererk ödeme emri çıkarın, 7 gün içinde cvp gelmezse, mahkeme yoluna gidebilirsiniz...
 
Ynt: Kestiğim faturayı tahsil edemiyorum

mahkeme ilk iş bu firmanın o faturayı yasal defterlere kayıt edip etmediğine bakar.

fatura mutabakatı adı altında, o firmadaki başka bir isimden mutabakat mektubu almaya bakın.

saygılar
 
Ynt: Kestiğim faturayı tahsil edemiyorum

Fatura bedelini ödemeyen firma mutabakat mektubumu verir. Defterlere bakma işi çook sonraki bir aşama. Öncelikle icradan bir form ödeme emri yollayın. İtiraz ederlerse icra mahkemesine gidersiniz belge üzerinde inceleme tyapar hakim. Etmez ise şansına o zaman kesinleşir. Uzamaz.
 
Ynt: Kestiğim faturayı tahsil edemiyorum

Arkadaşım kargo teslim fişi delil kabul edilmez,eğer karşı taraf faturayı aldığını beyan etmez ise.İçinde ne var belli değil çünkü.Anladığım kadarıyla art niyetli bir firma.Muhtemelen yasal defterlerine kaydetmemiştir sizin faturanızı umarım kapanıiş tasdiğiniz vardır,aksi halde karşı tarafta var ise ve sıkıntı.Bu durumda destekleyici kanıtlarınızın önemi büyük.Kolaylıklar dilerim.
 
Üst