KGK Eybis Üzerinden Elektronik Başvuru

Üyelik
24 Mar 2011
Mesajlar
75
Konum
KAHRAMANMARAŞ
Herkese iyi forumlar
Bağımsız Denetim Yönetmeliği kapsamında denetçi olarak faaliyette bulunma şartlarını taşıyan meslek mensuplarının yetkilendirilmelerine ilişkin bilgilerin Eğitim ve Yetkilendirme Bilgi Sistemi (EYBİS) üzerinden alınmasına başlanmıştır. Başvuruların elektronik imza ile yapılacağı belirtiliyor. Konuyla ile ilgili tecrübesi olan üstadlara sorum şu olacak. "Mobil Elektronik İmza" ile "Elektronik İmza" aynı mahiyettemi dir? Yani başvurular "Mobil Elektronik İmza" ile de yapılabilir mi ? Geri dönüşler için şimdiden teşekkür ederim.
 
Yapılabilir, Mobil Elektronik İmza' da giriş yöntemlerinden biridir sadece.
 
Yetkilendirme başvurumu yapalı,yaklaşık 2 ay oldu. En son kaydet seçeneği ile butona bastım ve hata mesajı almadan işlemleri kaydettim. 1.sorum bu kadar uzun mu sirüyor başvuruları değerlendirmek?, 2.sorum ise demin de belirttiğim gibi yaklaşık 2 ay önce yapmış olduğum başvuruma karşılık 3-4 güm önce ,yetkilendirme başvurumun mesleki tecrübe ile ilgili kısmınının sayfadaki yardım metinlerinden de istifade edilerek eksikliklerin tamamlanması istendi. İlgili sayfaya ( 15 yıllık ve muafım seçeneğini işareetlemiştim) gözattığımda eksiklik olmadığını düşünüyorum veya hatayı gerçekten göremedim.. dosya yüklemem gerektiği söyleniyor oysa kendimle ilgili satırları jpg veya pdf formatlı halde yüklemiştim. staj sürelerimi gösterir süreyi oda yönetim kurulunun ilgili tarihte aldığı yönetim kurulu kararını sisteme eklemiştim. Acaba onu mu belge olarak kabul etmiyor veya sorun ne? bu sayfadaki sorunla ilgili bilgi verebilecek arkadaş varsa sevinirim. ( ilgili sorunu eybis üzerinden mail attım ama henüz yanıt alamadım maalsesef)
 
Yetkilendirme süreci başvurusuyla ilgili benimde bir sorum var;
Mesleki tecrübe sürem 10 yılın altında olduğu için KGK dan bağımsız denetçi olarak görevlendirilmem için 2 yıl staj yapmam gerekiyordu.Ben Lisansımı SPK nın düzenlemiş olduğu sınavla kazandım.Bu konuda yeni yayınlanan bir tebliğin linkini veriyorum ;
Reklam Yasaktır
Fakat EYBİS üzerinden başvurumu tamamlamaya çalıştığımda yeni eklenen bir madde dikkatimi çekti.Bu madde de ;
"Bağımsız Denetçilik Uygulamalı Mesleki Eğitim Tebliğinin Geçici 2 NCİ Maddesi uyarınca SPK Lisansına sahip olup, 3568 Sayılı kanun KapsamındaTasdik ve Vergi Denetimi Hizmetinde Bulunanların yanında geçirilen süreleri giriniz. " şeklinde.
Yani SPK nın yayınladığı tebliğin devamında bu hüküm yok.(ya da ben göremedim)Bilgisi olan aydınlatabilirse sevinirim ??
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Siz stajınızı bir ymm yanında tam tastik ve vergi denetimi veya denetim şirketinde denetim çalışmaları kapsamında yapabilirsiniz. Ymm için ssk kaydı, denetim şirketleri için çalışma kağıtlarında, sözleşmelerde, tutanaklarda isminizin olması yeterlidir.
SPK belgeniz varsa da 31.12.2014 tarihine kadar bir dilekçe ile başvurmanız gerekiyor KGK' ya.
Eğer staj yapmak istemiyorsanız da 15 yılınızı doldurduğunuzda müracaat ederek, bağımsız denetçi belgenizi alabilirsiniz.
 
Siz stajınızı bir ymm yanında tam tastik ve vergi denetimi veya denetim şirketinde denetim çalışmaları kapsamında yapabilirsiniz. Ymm için ssk kaydı, denetim şirketleri için çalışma kağıtlarında, sözleşmelerde, tutanaklarda isminizin olması yeterlidir.
SPK belgeniz varsa da 31.12.2014 tarihine kadar bir dilekçe ile başvurmanız gerekiyor KGK' ya.
Eğer staj yapmak istemiyorsanız da 15 yılınızı doldurduğunuzda müracaat ederek, bağımsız denetçi belgenizi alabilirsiniz.

Sn.Zindan,15 yılı doldurdum ve yaklaşık 2-2,5 aydır başvurumu tamamladım ama henüz yanıt alamadım. sadece mesleki tecrübe menüsü ile ilgili kısımda yardım metinleri doğrultusunda doldurmam istendi ... mesleki tecrübe ile ilgili ne tür bir belge eklemek gerekiyor acaba ilgili sayfaya.. yardımcı olabilirseniz sevinirim...
 
türmobdan staj sürelerimi belirtir bir yazı, meslek ruhsatı ve lisans diplomasını ekledim.
 
Son düzenleme:
eylül ayında yaptığım başvuruya bugün itibariyle "Dosyanız kurul onayına sunulmuştur. KGK " sms bilgisini aldım. 1 aydan kısa bir zamanda oldu. demek ki başvuruları inceleme işlemi hızlanmış.
 
"Sn .........., gerekli harç (9228 kodu ile vergi dairesine 1035 TL) ve ücretleri (Kurumumuz internet sitesinde yayımlanan hesap numaralarına, Belge için 250 TL, kimlik için 150 TL) ödeyip EYBİS üzerinden tescil talebinde bulunmanız kaydıyla bağımsız denetçi olarak yetkilendirmenize karar verilmiştir." KGK
23/10/2013

Bir aydan kısa bir sürede tescil aşamasına geçilmiştir. başvuru yapacakların evraklarını usulüne uygun ve eksiksiz hazırlayıp EYBİS sistemine yüklemesi halinde işlemlerin kısa zamanda tamamlandığını söyleyebilirim.

 
İlhan kardeşim ve diğerleri size şöyle bir sorum olacak,Çalıştığım inşaat şirket bir inşaat firmasıdır ve bu inşaat firmasıyla bir bağımsız denetim aralarında tam tastik sözleşmesi yaparak müşavirlik vergi denetimi ve tastik hizmeti almaktadır.bende bu ymm şirketinin ortaklarından ymm..... Beyin denetimin ve gözetiminde smm stajımı yapıyorum mayıstada inşallah bitecek.size sorum şöyle olacak spk dan bağımsız denetim lisansım var mayısın ilk haftası kgk na spk lisansım ve ymm.. Beyin denetim ve gözetiminde yaptığım stajımı odadan alacağım bir yazıyla belirtip UME yerine geçermi bu stajım bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim...
 
Üst