Kıdem İhbar Tazminatı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ldoL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
SeLamLar,
Bazı arkadaşlarımdan duydugum kadarı ile Ocak 2010 da tüm çalışanların kıdem ve ihbar tazminatları çalıştıkları kurumlar tarafından ödenecekmiş, Bu tarihten sonrası için de firmalar devlete yatıracaklarmış. Böyle bir olay var mıdır? Varsa yasal dayanak ya da ilgili kanun nedir?
Şimdiden Teşekkür Ederim. İyi Çalışmalar Dilerim.

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.

Ynt: KIDEM İHBAR TAZMİNATI

İnanma;

Kurumlar maaşları düzenli ödesinler öp de başına koy: ???

Ynt: Kıdem İhbar Tazminatı

Bir ara gündemdeydi şu an bir şey yok.

Merhaba, bir sorum olacak.
Kıdem ve ihbar tazminatı hesabında kişinin değişken geliri olan prim tutarı yıllık ortalaması alınması halinde tazminat hesabında dikkate alınır mı? Yoksa değişken gider olması sebebiyle tazminat hesabında dikkate alınmaması mı gerekiyor? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Tek sefer verilen primler dahil edilmez. Ancak maaş + prim usulü ( özelikle satış ekipleri ) çalışanlarda yıllık prim ortalaması kıdem hesaplamasına dahil edilmesi gerekmektedir. Ayrıca 1475/ 13 maddenin (C) bendinde sözü geçen tazminat ile bu maddede yer alan kıdem tazminatına esas olacak ücretin hesabında 26 ncı maddenin birinci fıkrasında yazılı ücrete ilaveten işçiye sağlanmış olan para ve para ile ölçülmesi mümkün akdi ve kanundan doğan menfaatler de göz önünde tutulur.

PRİMLER har ay alınsada sonuçta değişik tutarlı bence kıdem tazminatına dahil edilmez

sayın keremcem
kanunu dikkatli okuduğumuz da eğer işçi sabit ücret almıyorsa parça başı,prim usülü vs. ile alıyorsa o zaman 1 yıllık ortalama alınır diyor
bu benim fikrim

2 yıl 3 aydır kısmi olarak çalıştığım iş yerimdem askerlik nedeniyle ayrılmak zorundayım ve kıdem tazminatımı almayı düşünuyorum, ocak ayında 15 gün çalışıp şubat ayında askere gidicem bana kıdem tazminatım son aldığın maaş üzerinden hesaplanır dediler bende çalışmam gereken 15 günü diğer arkadaşlarımında tazminatım yüksek olsun diye 5 6 gün bana hediye edip benim son ayki çalışma günümü 21 22 yapmak istiyorlar,benim sorum son çalıştığım aydaki günümü 15 den 22 ye çıkarmam kıdem tazminatımda önemli bir artış sağlarmı...

Hiç birşey farketmez. Niye böyle işlerle uğraşıyorsunuz ?

Sadece bilgisizlikten,açıklama için tşk ederim...