Kıdem Süresi Hk.

zarha

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
469
iş akdinin işveren tarafından feshinde, ihbar süresi ve yıllık ücretli izin süresi kıdem süresine eklenecekmidir? Teşekkürler.
 
Ynt: Kıdem Süresi Hk.

nane ' Alıntı:

Öyle ise, işe başlangıç tarihi= 01.04.2003
çıkış tarihi =07.06.2007 olan bir işçinin normal şartlar altında 4 yıl 2 ay 7 gün kıdemi vardır?

Fakat kullanmadığı 20 günlük Yıllık ücretli izni(sadece 20 gün olarak mı eklenecek kıdem süresine) ve 56 günlük ihbar süresini de ilave edersek, 4 yıl 5 ay 23 gün mü edecek.?
 
Ynt: Kıdem Süresi Hk.

kullanmadığı izin var ise o kadar gün için ek ücret ödeyeceksiniz. kıdem gününe eklenmeyecek. kıdem tazminatı işe giriş-işten çıkış tarihleri arası hesaplanır. eğer ihbar süresinde çalıştırmayıp çıkardı iseniz ihbar tazminatı ödersiniz ama kıdeme bu süreyi dahil etmezsiniz. sorunuzu daha ayrıntılı ve kesin bilgiler içerir şekilde sorarsanız tam bir cevap alırsınız.
 
Ynt: Kıdem Süresi Hk.

Teşekkür ederim sn. nane.
Yukarıdaki evet cevabınızın sanırım ihbar önellerine uyulması durumunda geçerli olacağını da belitelim.
 
Ynt: Kıdem Süresi Hk.

Merhaba,
Toparlarsak;
Eğer ihbar öneline uyulmayarak ihbar tazminatı ödeniyorsa ihbar süresi kıdem süresine eklenmeyecek, ihbar öneline uyularak 56 gün önceden bildirim yapılıyorsa kıdem süresine eklenecektir.

Eğer kullanılmamış izin süresine ait ücret ayrılma esnasında ödeniyorsa kıdem süresine eklenmeyecek, çalışanan kullanmadığı izin kullandırılıp sözleşme feshediliyorsa kıdem süresine eklenecektir.

Sorudan anladığım kadarıyla yukarıda kalın yazılı kısım sizin durumunuza uyuyor.
 
Ynt: Kıdem Süresi Hk.

Tamer Hocam, nelere ihtiyacımız olduğunu o kadar güzel tespit etmiş, özetlemiş ve cevaplamışsınız; tekrar teşekkürler hocam, zihninize sağlık...
 

Benzer konular

Üst