Kıdem Tazminatı Hak Eder miyim ?

Üyelik
21 Kas 2015
Mesajlar
1
Konum
uşak
2014 29 ekim de iş başı yaptım haziran 14 te Ayağım kırıldı yaklaşık 4,5 ay rapor aldım 1 kasımda işe başladım 3 hafta çalıştıkdan sonra çıkış verdiler kıdem tazminatı hak edermiyim bilgisi olan laedan yorum bekliyorum
 
merhabalar. eşim bi fabrikada çalışıyordu rahatsızlandı ve doktor heyet raporu verdi(ağır işte çalışamaz)dye sonra fabrikada eşime uygun bi iş bulamadıkarı için işten çıkarıldı.tazminat davası açabilirmiyiz?
 
merhabalar. eşim bi fabrikada çalışıyordu rahatsızlandı ve doktor heyet raporu verdi(ağır işte çalışamaz)dye sonra fabrikada eşime uygun bi iş bulamadıkarı için işten çıkarıldı.tazminat davası açabilirmiyiz....veya heyet raporunu iptal ettirme şansımız varmı? yardım edermisiniz
 
Rapor işyerine sunulmuş sağlık durumuna uygun iş talep edilmiş, işveren de uygun iş veremediğinden sözleşmeyi feshetmiş. Bu fesih sırasında kıdem - ihbar tazminatının ödenmiş olması gerekir, ödenmedi mi?

Raporu iptal ettirebilseniz bile ( ki ettirememeniz gerekir) işverendeki raporu iptal etme şansınız yok.
 
daha dün çıkarıldı işten çıkarkende müdürü heyet raporu süresi bittikten sonra tekrara başvur alalım seni dyolarmış.bu rapor bir senelikmiş.
 
hayır ödeme yapılmadı. o ödense bile biz madddi ve manevi dava açabilirmiyiz .çünkü eşim çalışmadan önce bişeyi yoktu son iki aydır rahatsız ve çalışırken oldu.
 
Eşinizin çalışma süresine göre , uyulması gereken ihbar süresi 8 haftadır. 8 Hafta önceden sözleşmenin feshedileceği bildirilmeden işten çıkartıldı ise, 8 haftalık ihbar tazminatı ve çalışma süresine karşılık gelen kıdem tazminatının ödenmesi gerekir.
İşe iade davası açma hakkı olmakla birlikte, işverene verilmiş olan rapor , işverenin başka bir görevlendirme yapamaması nedeniyle sözleşmeyi geçerli nedenle feshine imkan tanımakta olduğundan işe iade davası açarsa kaybetme ihtimali oldukça yüksektir.

Maddi manevi tazminat konusunda diyebileceğim;
eğer meslek hastalığı olarak tanımlanabilirse, bir tazminat alma ihtimali doğabilir, ama bence zor.
 
Üst