Kıdem Tazminatı

doğum sonrası işten ayrılan bayana kıdem tazminatı hakkı doğarmı.


Maalesef doğmuyor. Evlilik halinde (1 yıl içinde) emeklilik ve askerlik nedeniyle ayrılışlarda var. Ancak doğum sonrası ayrılışlarda yok.

Ancak şöyle bir şey var eğer doğum sonrası işten ayrılmak isteyen kadının 15 yıl sigortalılığı ve 3600 gün prim ödemesi varsa Sgk dan alacağı "kıdem tazminatı" yazısı ile Tazminatını alma hakkı vardır.
 
Sayın formdaşım Candostum

Genelde bu 15 yıl 3600 prim ödemesi varsa kıdem tazinatını alma sözü bazen yanlış anlaşılıyor.Dolayısıyla 15 yıl 3600 gün prim ibaresini belirtirken 1999 öncesi SGK'lı olanlar ve 1999 sonrası SGK'lı olanlar diye belirtmek gerekir.Zira 1999 öncesi SGK girişi olanlar bu hakka sahip
 
Devlete ait Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesin de 14 yıldır çalıştım yönetim 14.08 2013 tarihinde hiç bir mahkeme kararı ve yasal soruşturma olmaksızın keyfi şekilde iş akdime son verdi . ve 20 gün sonra banka hesabıma kıdem ve ihbar tazminatı olarak 36.BİN TL yatırdı fakat benim SGK sayfasında ki hesap çizelgesine göre 46.BİN TL olması gerekiyorken Kurum 36 BİN TL yatırmış nereden ve nasıl hakkımı arayabilirim..
Not ki ben bu MSGSÜ de 2001 de iş kazası sonucu bir gözümü kaybetmeme rağmen Üniverisitenin prof ve öğretim görevlilerince uğratıldığım mağduriyet de işin cabası.. Teşekkür eder saygılarımı sunarım.
 

Benzer konular

Üst