Kira Gelirleri

figo

Katkı Sunan Üye
Üyelik
18 Ağu 2006
Mesajlar
560
serbest meslek faaliyeti olan kişinin ayrıca işyeri kira geliri ve mesken kira geliride vardır. bu kira geliri çeşitlerinin herhangi birinde beyan sınırı varmı dır? sorum sadece serbest meslek veya ticari kazancı olan kişiler yönünden!!!
 
Ynt: Kira Gelirleri

Herhangi bir ticari faaliyetten dolayı Gelir Vergisi mükellefiyeti olan kişilerin işyeri veya mesken kira gelirlerinde herhangi bir istisnai durum söz konusu olmayıp sadece toplam Kira Gelirinin %25lik oranı gider olarak indirilir.
 
Ynt: Kira Gelirleri

Götürü gider usulunu seçerse %25, gerçek gideri seçerse fiilen ödenen tutarlar.
 
Ynt: Kira Gelirleri

mrb arkadaşlar araştırmalarım sonucu gelir idaresi başkanlığının daha önceki yıllarda yayınladığı beyanname düzenleme klavuzunda;

ticari faaliyetinin yanında tevkifata tabi gayrimenkul sermaye iradı olan mükelleflerin bu gayrimenkul sermaye iratlarını beyan etmesi gerekip gerekmediğini 2007 yılı için ticari faaliyetten gelen matrah ile gmsi matrahı toplamının 19.000,00ytl yi aşıp aşamasına göre yapılacağı belirtiliyor.
yani sonuç olarak işyeri kira gelirin 10.000 ytl ticari karın 8000ytl bunların toplam 19000i aşmadığı için kira geliri beyn dışı kalıyor.


son olarak şunu söylemek isterimki bu soruma yukarıdaki şekilde cevap veren smmm üstadların olması bir stajyer olarak beni üzdü...

saygılarımla
 
Ynt: Kira Gelirleri

figo ' Alıntı:
sn nane

ilgili bölümü bulup kopyalasanız buraya daha hızlı olmazmı?

Her şeyi hazır beklerseniz nasıl kendinizi geliştireceksiniz?
 
Ynt: Kira Gelirleri

Herkese Merhabalar..

Gmsi de emekliler için bir istisna bulunuyor mu? sadece emlak vergisin de mi vardı?
 
Ynt: Kira Gelirleri

umutgibi23 ' Alıntı:
Herkese Merhabalar..

Gmsi de emekliler için bir istisna bulunuyor mu? sadece emlak vergisin de mi vardı?
umut arkadaşım gmsi emekli diye bir ayrım yoktur. geliri sadece gmsi iradından ibaret ise 2300ytl istisna vardır ve kalan üzerinde %25götürü yada belgelenebiliyorsa gerçek gider söz konusudur.
 
Ynt: Kira Gelirleri

Selamlar,

Mesken kira gelirleri toplamı 24.000 ytl
işyeri kira gelirleri toplamı 6.000 ytl

Sormak istedigim istisna 2300 ytl yi toplam 30.000 ytl den düstügümüzde 19.000 ytlden büyük oldugundan mesken+işyeri kira geliri birlikte beyan edilecek değilmi ?

Ayrıca istisnaya isabet eden gider indirilemez.. Bu husus sadece gercek giderler icinmi geçerli yoksa götürü giderdende istisnaya isabet eden tutar düşülmelimi ?
 
Üst