Kira Ödemesi Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan serzenis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Öncelikle merhaba,
01.11.2008 tarihinden itibaren uygulanacak kira ödemelerinin bankadan yapılması konusunda
bir şey sormak istiyorum.Grup firmaların birbirlerine kiraya verdikleri yerlerin kira ödemeleri ne şekilde olacak.Çünkü bu firmalarla benim iş ilişkim var,alış-verişim var.Mesela ben A firmasının kira bedelini her ay faturalandırarak cari hesabından düşüyorum.Diğer firmalar içinde aynı şeyi yapıyorum.Cari hesap çalıştırıyorum...
Bu durumda bu uygulamayı nasıl şekillendireceğim.Ne şekilde hareket etmem gerekiyor.
Teşekkurler.

Ynt: Kira Ödemesi Hakkında

Mecburen banka hs kira olarak yatırılmak zorunda. Siz cari hs ile mahsuplaşma yaptığınız için kira ödeyen sizin hs kira olarak ve siz de kira ödeyenin hs cari ödeme olarak karşılıklı para yatırabilirsiniz.

Cevap için teşekkuler nane:)
İnternette biraz araştırdım ama herhangi birşey bulamadım.
Farklı bir fikri yada bilgisi olan var mı?

sn serzenis,

tebliğde bu konu hiç ele alınmamış.

bu konuyu 8.000.-ytl nin üzerindeki ödemelerin tevsik zorunluluğu ile kıyaslarsak, aynı şekilde cari hesap mahsuplaşması hakkında orada da açık bir cevap bulamıyoruz. ancak yapılan yorumları ve verilen özelgeleri incelediğimizde genel olarak "ödeme" ifadesinin üzerinde durulmaktadır.
örneğin 8.000.-ytl nin üzerindeki ödemelerin tevsik zorunluluğu ile ilgili bir kaç özelgede ;

"iki firma arasındaki emtia alış ve satışları karşılığında nakit ödeme ve tahsilât sözkonusu olmadan cari hesapların karşılıklı olarak mahsup yoluyla kapatıldığı durumda finansal bir hareketten bahsedilemeyeceğinden mahsup yoluyla kapatılan tutarların da banka veya özel finans kurumları ile posta idaresince düzenlenen belgelerle tevsiki de zaten mümkün bulunmamaktadır."

"Ticari işlemlerinizi sürdürdüğünüz alıcı veya satıcı firmalarla cari hesap mahsuplaşması olması durumunda finansal bir hareketten bahsedilemeyeceğinden mahsup yoluyla kapatılan tutarlar içinde banka veya özel finans kurumları ile posta idaresince düzenlenen belgelerle tevsiki de mümkün bulunmamaktadır"

denmektedir.

buradan yola çıkarak kira ödemelerinin mahsuplaşma sonucu ödenmesi halinde ortada nakten bir ödemeden bahsedilemeyeceği için bu ödemelerin de banka yolu ile yapılması zorunlu olmayacağı görüşü ortaya çıkabilir ki bu da bence mantıklıdır.

saygılarımla

serzenis ' Alıntı:
Öncelikle merhaba,
01.11.2008 tarihinden itibaren uygulanacak kira ödemelerinin bankadan yapılması konusunda
bir şey sormak istiyorum.Grup firmaların birbirlerine kiraya verdikleri yerlerin kira ödemeleri ne şekilde olacak.Çünkü bu firmalarla benim iş ilişkim var,alış-verişim var.Mesela ben A firmasının kira bedelini her ay faturalandırarak cari hesabından düşüyorum.Diğer firmalar içinde aynı şeyi yapıyorum.Cari hesap çalıştırıyorum...
Bu durumda bu uygulamayı nasıl şekillendireceğim.Ne şekilde hareket etmem gerekiyor.
Teşekkurler.
Sorunuzun cevabı aşağıdadır.İyi çalışmalar dilerim

http://www.alomaliye.com/2008/hakan_kivanc_cari_tevsik.htm