fonradar

Kira ödemesi

EYLÜLDURU

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Haz 2009
Mesajlar
659
Konum
İSTANBUL
Mükellefimin işyeri kirası gerçekte 300 Tl ancak kira kontratında 220 Tl. Mükellefim 300 Tl veriyor mal sahibi 220 Tlsini bankaya yatırıp dekontunu kendisine getiriyor. Ancak Eylül ayında bir karışıklık olmuş mal sahibi Ağustos-Eylül kira ödemesi için bankaya 440 yerine 600 TL yatırmış. Bu durumda ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim. Dekont tarihi 29.09.09 banka dekontu iptal edermi?
 
Ynt: Kira ödemesi

Selamlar.vergi idaresi zaten böyle bir yanlışlık bekliyor. :) Çünkü sizin durumunuzda olan çok insan var.Gerçek kira ile gösterilen kira ayrı olduğu için bankaya yatırmalarda bu tip hatalar oldukça sık olacaktır.İdare de böyle bir hatayı bekliyor zaten.Bence şöyle yapın: Sonraki aylarda yatıracağınzı kira tutarını fazla yatan kısım kadar eksik yatırın.Sorunuzdaki 600-440=160 TL gibi.O zaman sorun olmayacaktır.Sorulduğunda onraki aya mahsuben ön ödeme yaptık gibi bir açıklama yaparsınız.Mal sahibiniz de o ayların kirasını 300 değil yine 220 beyan eder.Saygılar.
 
Ynt: Kira ödemesi

Sayın Twolf çok teşekkür ederim yanıtınız için.. Peki ben muhtasar beyannamesinde ağustos ve eylül kiralarını 220 Tl üzerinden göstereceğim değilmi?
 
Ynt: Kira ödemesi

Tabi siz normal beyan etmeye devam edeceksiniz.Yani 220'den.Sadece mal sahibinide uyarıp sonraki ay kirası için ön ödeme alındığı konusunda ağız birliği yapmalısınız.Saygılar.
 
Üst