Kira Stopajı Hakkında

Üyelik
27 Ocak 2021
Mesajlar
1
Konum
İstanbul
Gerçek usülde grafik ve web tasarım işleri yapan bir mükellefim. Sağlık sorunları ve pandemi nedeniyle birçok işletme gibi ben de ciddi mali sıkıntılar içine girdim. Kullandığım büronun kiraları ile ilgili ödeme güçlükleri nedeniyle çıkmak zorunda kalacağımı mal sahibine beyan ettim. O da büro tutulana kadar adreste görünebileceğime rıza gösterdi. Durumu muhasebecim ile paylaştım ve "gayri faal bir işletme için zaten büroda sürekli bulunma durumunun söz konusu olmayacağını ciddi bir şikayet olmadığı takdirde sorun olmayacağını" söyledi. Bu şekilde 1.5 seneye yakın zaman geçti. Büro halen boş ve ben de o adreste görünüyorum. Zaman zaman iş yapıyor fatura kesiyor ve vergilerimi ödüyorum.


Fakat geçen vergi kayıtlarına baktığımda kira stopajının 1 seneyi aşın bir süredir yansımadığını gördüm. Muhasebecimi aradım ama o da covid olmuş. Yanında çalışan stajer "beyanname verilmemiş" dedi. Muhasebeci ve annesinin sağlık sorunları nedeniyle bir süredir kendisini arayamıyorum. Bu yüzden konuyu buraya açtım. Karmaşık bir durum farkındayım ama benim de ihmalim ile "kira ödemiyorum stopaj sözkonusu olmaz" diye düşündüm.


Şu durumda 2020 yılı için ödenmeyen kira stopajlarının mali açıdan durumu nedir? Cezai bir durum oluşur mu? Beyanname verilebilir mi? Yapılandırma süreci bitmeden bu sorunu çözmeye çalışıyorum ama destek alabileceğim muhasebecimin de sıkıntıları yüzünden nasıl bir yol haritası izleyeceğimi bilemiyorum. Yardımcı olabilecek meslek erbabı büyüklerime şimdiden teşekkür ederim.
 
Beyannamlerinizi verin. ( Pismanlikla veya uzlasma ile ) Sonrada yapilandirma yapin. Stopajlarda odeme yoksa evet beyanname vermenize gerek yoktu ancak bunu dilekce ile vergi dairesine bildirmeniz gerekirdi.
 

Benzer konular

Üst