fonradar

Kısa Süreli Çalışmada İşçinin Ücret Kaybının Telafisi

Üyelik
20 Kas 2016
Mesajlar
39
Konum
Mugla
Merhaba..

İşveren 01 nisan-14 hazirana kadar süre ile kısa süreli çalışmaya başvurulmasını istedi ve başvuruldu. Ancak sonrasında ödenen ücretlerinin düşük olduğunu söyleyerek çalışanların ücret kayıplarını telafi etmek istediğini söyledi. Nasıl birsey yapılabilinir yardımlarınız için teşekkürler
 
Merhaba
Şöyle yorumda bulunabilirim.Bildiğiniz üzere işçiye yapılacak nakdi yardım ve ödemelerin bir kısmı sgk primine tabi olup bazıları ise tabi değildir.Bu bağlamda eğer sgk primine tabi olan bir yardımda bulunulması düşünülüyorsa bunun mümkün olmadığını söyleyebilirim.Çünkü gerek kısa çalışma ödeneği gerekse ücretsiz izinlilere ödenecek nakdi ücret desteğinde işçinin sgk bildirgesinde gün sayısı ve ücretin tahakkuk ettirilmemesi gerekiyor.Bu durumda ancak sgk primine tabi olmayan bir yardımda bulunarak belki bu farkı telafi edebilirsiniz.Örneğin 1 nisana kadar olan çalışma ve kıdemine karşılık kıdem tazminatı ödemesi veya tazminata karşılık avans ödemesi yapabilirsiniz.Telafi ödemesi olarak bu ödeme bana daha akla yatkın geliyor.
Aşağıdaki sayfayı lütfen inceleyin.Orada prime tabi olan ve olmayan ödemeleri + - şeklinde sıralamış.Burası size bir fikir verebilir.
Prime Tabi Olan ve Olmayan Kazançlar - Alomaliye.com
Daha güncel bir liste var ise bakmanızı rica edeceğim,kontrol etmeye pek vaktim olmadı.
 
Tahsin Bey Evet ücret niteliğinde ödeme mümkün değil... Üstelik iş yerinde çalışanların çalışma süresi sıfır olarak bildirilmişti. Ancak birkaç gün üzerinden oluşan farka hesaplama yapılarak ücret ödense nasıl olur acaba ?
 
Son düzenleme:
Üst