Kısmi Süreli (Part Time) Çalışanın Puantaj Bildirimi !

Üyelik
12 Nis 2013
Mesajlar
21
Konum
KONYA
Bir personelimiz kısmi süreli başlayacak. Ancak Durumu biraz karışık.Sürekli çalışmayacak çağrı durumunda gelecek ve geldiği zamanlarda da günlük çalışması 5 saati geçecek, bazı aylarda ise hiç çalışmayabilir de. Ben bunun girişini(sigorta girşi yapılırken) kısmı süreli olarak yaptığımda da kurum bana kaç gün çalışacak diye soruyor ben bunu 10 gün olarak göstersem diyelim bu ay hiç çalışmasa ben onun puantajını 0 gösterdiğimde ve ücret ödemediğimde eksik gün nedeni 6 )kısmi istihdam mı , 7) Puantaj mı , 12) Birden Fazla mı olmalı. Benim sigorta girişinde 10 gün olarak göstermem beni bağlar mı . Yani puantajını 10 günün altında olabilir mi?Çalıştığı kadar gösterebilir miyim?:confused::
 
10 gün göstermen bağlamaz. (Bence hiç gösterme) Puantajı 7 ile göstermen gerekir.
 
Teşekkürler ZİNDAN.Kaç gün çalışacak sorusu mutlaka cevaplaması gerekiyor aksi takdirde girş yapamıyorsun.Eğer 10 gün göstermek bizi bağlamıyorsa sorun olmaz . Yani onu maksimum çalışacağı gün gibi görebiliriz Doğru mu?6) nolu eksik nedenini tam 10 gün çalıştığı zaman mı göstermeliyim.
 
Bir kere şunu ayırt etmen gerekir.
6/Kısmi süreli çalışma bir ay boyunca ne kadar çalışacağı belli olan kişiler için kullanılır.
7/Puantaj ise bir ay içinde ne kadar çalışacağı belli olmayan kişiler için kullanılır.
Senin sorunda çalıştıracağın kişi için 7 daha uygun olur.
Onun için sen işe giriş bildirgesinde kısmi çalışması var diye işaretleme, gün sayısı da seçme.
Normal bir giriş bildirgesi yap, ama e-bildirge de eksik günleri için 7 puantaj kayıtlarını seç, sözleşmeyi iyi yap, puantaj tablosu yap, ek-10 ekinde verirsin.
 
Merhaba
Şölede bir dipnot sunmak isterim eğerki 7 numaralı puantaj kayıtlarını seçerseniz personeliniz gss ödemesi yapmak zorunda kalmaz SGK ya.
6 numaralı kısmi istihdamı seçerseniz sgk bunu 30 güne tamamlatıyor personele ve gss borcu çıkartıyor.
İyi Günler.
 
Personel başka yerde tam süreli çalışıyor .Bu yüzden GSS gibi bir sorun yok. Personel sayımda 10 dan fazla olduğu için ek 10 gerek yok. Sözleşmeyi yaparken saat başı ücret olarak hesaplayıp buna göre mi sözleşme oluşturmalıyım?
 
Üst