Kısmi̇ Zamanlı Çalışan Personel Ssk Girişi

NEZİH

Katkı Sunan Üye
Üyelik
1 Şub 2008
Mesajlar
152
Arkadaşlar merhaba,

Satış ofisinde üniversite öğrencisi hafta da 4 günü geçmeyecek şekilde saat/günlük ücretli destek personel istihdamı söz konusudur.

Bu arkadasın ayda kaç gün çalışacağı belli değil.

Sorun; Ssk girişinde kısmi zamanlı personel olduğu için gün sayısı belirtmeden geçemiyorum. ( aylık gün sayısı belli değil.)

Bu çalışan için normal tam gün esasıyla çalışan personel gibi girişini yapıp, puantaj tutmam mı daha mantıklı olur ?

Yardımlarınızı rica ederim.

Saygılar,
 
Eğer çalışma saati/günü belli değilse kısmi süreli sözleşme olmaz zaten. Kısmi süreli sözleşme sabit şartlarla oluyor. Siz dediğiniz gibi girişini normal şekilde yaparak puantaj tutun. Çalıştığı günleri ve eksik günlerini puantaj ile bildirin.
 
eksik gün olarak 7 (Pauntaj) kodunu bildirmeyi himal etmeyin de öğrenciye bir de GSS borcu çıkmasın
 
Yararlı bilgilendirmeler için, çok teşekkür ederim arkadaşlar,

İyi hafta sonları dilerim.
 
Kısmi süreli olarak çalışacak ise(ki çalışacak,buna göre) yinede bu bölüm işaretlenmeli,proğram illaki gün sayısının girilmesini istiyorsa,20 günü geçmeyecek şekilde bir sayı girilmeli,örneğin bir ay da ortalama muhtemel gün sayısı 5 ila 10 gün arası olabilecek ise 8 gün yazılabilir,bu durumda aylık gün sayısı 8 günden az veya çok olması halinde vede esasen bir ayda 20 gün geçilmediği/geçilemeyeceği için sorun olmaz düşüncesindeyim.

Yanılıyor muyum?
 
Son düzenleme:
Merhaba;

Aslında burada sözleşmeye yazılacak günün belirlenememesinden kaynaklı sıkıntı var. Yoksa sistemdeki çok bağlayıcı değil.
 
Belirttiğim durum sgk yönünden sorun teşkil etmez/etmeyecek ise(ki bana göre etmez)tabi bu durumu destekler mahiyette kısmi süreli sözleşmenin hükümleri de önem arzeder.Bu bağlamda ücret ve süre dolayısıyla aylık gün sayısı yönünden;
a.sözleşmede işcinin ücreti,"aylık ücret"yazılmamalı,"saat ücret"yazılmalı,zira bu iş sözleşmesinde kural olarak,saat ücreti mukabili çalışma sözkonusudur.
b.ilgilinin aylık sgortalı gün sayısı,haftalık çalışma sürelerine bağlı kalınarak,bir ay içindeki toplam çalışma saatleri süresi/çalışma süresinin 7.5 a bölünmesiyle bulunur.Bu durum düzenlenecek puantaj üzerinde belirtilir ve puantaj kaydında/çizelgesinde işcinin imzası alınır.
şeklinde hükümlerin bulunmasında yarar var düşüncesindeyim.
 

Benzer konular

Üst