fonradar

KKEG hakkında

Üyelik
6 Eki 2006
Mesajlar
56
merhabalar
arkadaşlar bir ltd şirletimiz kurban bayramında kurbanlık angos almışlar faturayıda şirket adına kesmişler. tutarı 5000 tl yi aştığı için kayıtlara aldık ve BS de gösterdik. Şimdi bu tutarı KKEG giderlere atmak zorundamıyız. yoksa sadece BA formunda gösterip başka işlem yapmasak olurmu. Karını arttıryor bizde karı artsın istemiyoruz.
teşekkürler
 
Ynt: KKEG hakkında

Selamlar
Bu konuda örnek bulmak zordur.tartışılır.Kurban,neden alınmıştır.Kesilip şirket içinde mi dağıtılmıştır.
bir kurum veya kişiye hayır için mi yapılmıştır.Bunların tesbiti zordur.Çalışanlara dağıttık derseniz ayni yardım kapsamında da değerlendirilebilir.Direk gidere yazılması izahı zor bir işlemdir.KKeg yapılması şu an için bana daha mantıklı geliyor.Kaldı ki kkeg yapılması karı artırmaz. Alım işlemi , aynı zamanda gider hesaplarına da kaydedildiğinden beyanda matraha yazılması bu anlamda kar'ı arttırmayacaktır.
Saygılar
 
Ynt: KKEG hakkında

cevabınız için teşekkür ederim.
Fakat yanlış bir ifade olmuş kar derken geçici vergi ödemesinden bahsetmiştim ödeneceğimizi yükseltiyor. ve bizde bunu istemiyoruz.
 
Ynt: KKEG hakkında

Siz bu alımı yapmakla,değeri kadar %20 vergi avantajı zaten sağlamış oldunuz.beyanda da bu avantajı ödeyip sıfırlayacaksınız.Bu alımın size ekstra bir vergisel yükü olmayacaktır. 5000 tl gidere yazıp kardan düştünüz,şimdide kara ilave edip tutarı sıfırlayacaksınız.
yine de olmaz diyorsanız risk alın alımı direk gidere kaydedin.Siz bilirsiniz.
Saygılar
 

Benzer konular

Üst