KKTC Vatandaşı SGK Girişi

muku82

Katkı Sunan Üye
Üyelik
3 Eyl 2007
Mesajlar
266
Konum
BURSA
Merhabalar,
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Vatandaşının SGk girişinin yapılabilmesi için ayrıcalıklı bir durum var mı?

Bilgisi olan var mı?
 
Son düzenleme:
Çalışma izni alarak çalıştırabilirsiniz.

Türkiye’de İkamet Eden KKTC Vatandaşı Çalışma İzni Almalı mı?
Türkiye sınırları içinde ikamet eden ve çalışma gereği duyan KKTC vatandaşlarının çalışma izni alma durumları ikiye ayrılmaktadır. Eğer ülke sınırları içinde kamu görevlisi olarak çalışmaktaysanız bu durumda çalışma izni temin etmenize gerek kalmamaktadır. Bunun yanında özel sektörde çalışanlardan biriyseniz çalışma izni ve ikamet izni zorunluluğunuz bulunmaktadır.

Kamu görevlilerinin aksine özel sektörde yer alan bireyler, çalışmak istedikleri şirketler aracılığıyla çalışma izni başvurusunda bulunabilir daha sonra gerekli belgeleri temin ettikten sonra çalışmaya başlayabilir.

KKTC vatandaşlarının, Türkiye’de özel sektörde çalışmak için başvurmaları ise oldukça kolaydır. T.C Çalışma Bakanlığı resmi sayfası üzerinden online başvuruda bulunabilir, hangi belgelerin gerekli olduğunu sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.

KKTC Vatandaşının Türkiye’de Çalışma İzni için Gereken Belgeler Nelerdir?
KKTC vatandaşları Türkiye’de çalışmak istediklerinde eğer Türk soylu iseler bu durumda bazı istisnalardan faydalanabilirler. Bunun yanında Türk soylu değillerse herhangi bir yabancıyla aynı koşullara sahipler.

İlk çalışma izni başvurusunda bulunulduğunda özel sektörde çalışanlardan biriyseniz bu durumda pasaportunuz, kimlik belgeniz ve çalışma davet belgeniz yanınızda olmalıdır. Gereken belgeler arasında çalışma izni dilekçeniz muhakkak çalışma bakanlığına teslim edilmelidir.

Eğer Türk soylu KKTC vatandaşlarından biriyseniz bu durumda bunu belgelemeniz önemlidir. Kan bağı, doğum belgesi bu durumu kanıtlayacak iki büyük belge kabul edilmektedir. Gereken belge, çalışma bakanlığına teslim edildiğinde kabul cevabınızı kısa sürede temin edebilirsiniz.
 
Üst