Konut Kooperatiflerinde BA BS Formu

Üyelik
12 Eki 2012
Mesajlar
13
Konum
konya
İyi günler iyi çalışmalar herkese;

17.08.2006 tarihli resmi gazete de yayınlanan 362 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebilği göre;
2- BİLDİRİMLERİN VERİLME ŞEKLİ
2.1. Bildirimleri Elektronik Ortamda Vermesi Gereken Mükellefler

2.1.1. Bilanço esasına göre defter tutan ve bildirimlerin ilgili olduğu yıla ait Gelir ve Kurumlar Vergisi beyannamesini elektronik ortamda vermek zorunda olan mükellefler, Ba ve Bs bildirim formlarını elektronik ortamda vermek zorundadırlar. deniliyor.

06.02.2008 tarihli resmi gazete de yayınlanan 381 Sıran Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre;
4- DİĞER HUSUSLAR VE CEZAİ YAPTIRIMI
4.13. Kurumlar vergisinden muaf olanlar 2007 yılı ve takip eden yıllarda Ba ve Bs bildiriminde bulunmayacaklardır. deniliyor

04.10.2010 tarihli resmi gazete de yayınlanan 396 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre;
1-KAPSAM
1.1.2. Kurumlar vergisinden muaf olan mükellefler, muafiyetten yararlandıkları hesap döneminden itibaren Ba-Bs bildirim formu vermeyeceklerdir.deniliyor.

şimdi ben buna göre KDV yönünden 3 aylık dönemde, stopaj yönünden Aylık dönemde beyanname veren KONUT YAPI KOOPERATİF (KURUMLAR VERGİSİNE TABİ DEĞİL)'in BA ve BS FORMU vermesi gerekiyor mu gerekmiyor mu_? Konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim. İyi Çalışmalar...
 
Eğer kooperatifiniz KVK md.4/1-k'ya göre kurumlar vergisinden muaf ise elbette ba-bs vermenize gerek bulunmamaktadır.
 
413 SIRA NUMARALI VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ,

[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica]3. BİLDİRİM VERECEK VE VERMEYECEK OLAN MÜKELLEFLER:
3.1. Ticari kazanç, (Basit usulde ticari kazanç elde edenler hariç), zirai kazanç ve serbest meslek kazancı elde edenler ile kurumlar vergisi mükellefleri (Dernek ve vakıflara ait iktisadi işletmeler, kamu iktisadi teşekkülleri, kooperatifler, adi ortaklıklar, iş ortaklıkları, adi komandit şirketler, eshamlı komandit şirketler, avukatlık ortaklıkları, anonim şirketler, limited şirketler, kollektif şirketler, ticari amaç taşıyan apartman ve site yönetimi) bildirim vereceklerdir.
3.2. Basit usulde ticari kazanç elde edenler, gayrimenkul sermaye iradı mükellefleri, gerçek usulde olup gayrimenkul, menkul, sair kazanç, ücret geliri elde edenler, kamu kurumları, kamu kurumu niteliğindeki kurum ve kuruluşlar, dernek ve vakıflar (iktisadi işletmeleri hariç), apartman sakinleri tarafından seçilen ticari amaç taşımayan apartman yönetimi ve valilik veya kaymakamlık bünyesinde kurulan bölge halkının katılımı ile kurulan ticari amaç taşımayan hizmet birlikleri v.b. ise Mükellef Bilgileri Bildirimi vermeyecek olan mükelleflerdir.

İyi Günler.

[/FONT]
 
Burada kooperatif kurumlar vergisi mükellefi ama kurumlar vergisinden muaf, dolayısıyla bildirim verecektir.
 
ticari amaç taşıyan apartman ve site yönetimi
Üstad çok teşekkür ederim , bu yukarıdaki kopyaladığım ticari amaç taşımak nedemektir ?
 
Bildiğiniz üzere bazı apartman ve site yönetimlerin kat maliklerinin istifade etmesi için sosyal tesis işletiyorlar, buradan kasıt söz konusu sosyal tesislerdir.
 
Üst