fonradar

Kör Bir Kişinin SSK lı Yapılması.?

ZİNDAN

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Eyl 2006
Mesajlar
7,317
Konum
İstanbul
Daha önceden ssklı olarak çalışmış bir kişinin, ssklı işinden ayrılmasından sonra, görme yetisini kaybetmiştir.Şimdi yardım maksatlı bu şahsı ssk olarak işe almış gibi göstermek istiyorlar.Bu durumda ssklı çalışmaya başlamadan önce kör olduğu için işyerinin bir kaybı olurmu.?Bu kişiyi ssklı yaparken rapor vs.. mi aldırmak lazım.?Yada bunlara özel bir durum varmıdır.?Çalışma gücünün % .... kaçının kaybetmiştir vs.. diye bir rapormu alınır..?


Böyle bir durumla karşılaşanınız oldumu acaba.?




Teşekkürler.
Kolay gelsin.
 
Ynt: Kör bir kişinin Ssklı yapılması.?

sn ZİNDAN;

Daha önce ssk lı olarak çalıştığı için hastaneden hangi oranda özürlü olduğuna dair rapor alıp vergi dairesine indirimde bulunması gerekmektedir.Bu sayade özürlü emekliliğinden faydalanacaktır.

Not;Yeni sosyal guvenlik reformuna göre daha önce ssk sı olmadan özürlü olan biride aynı şartlardan faydanalanbilecek.
 
Ynt: Kör Bir Kişinin SSK lı Yapılması.?

Böyle bir rapor almadan ssklı yapılırsa, işyerinde ssklı olduktan sonra tedavi için başvursa hastaneye, işe girmeden önce hastalığın olduğu tespit edilmesi halinde işverenden tedavi masrafları alınırmı.?

Bununla ilgili bilgisi olan varmı.? Varmı böyle birşey.?
 
Ynt: Kör Bir Kişinin SSK lı Yapılması.?

tedavi masrafları işverenden alınırsa kimse neden masraflar alındı diye bişey diyemez sağlık raporu zaten sigortalı çalışmadan alınması gerekn bir belge olduğundan sorun olur kanaatindeyim.
 
Üst