Selamlar
Fatura, teslim zamanında düzenlenir.Siz sadece tahsilat yapmışsınız.Doğal olarak bu tahsilat için fatura düzenlemek gerekmez.Uğur Bey'in söylediği doğrudur. Birde şöyle düşünün,tahsilattan sonra bu kişi malı almaktan vazgeçse,tek yapacağınız tahsilatı iade etmek olacaktır.Fatura kesmişseniz de (mal teslim edilmese bile) iade faturası almak zorundasınız.Gereksiz ve doğru olmayan bir faturalaşma olacak ki,hoş bir durum değil..
Uğur Bey'in kredi kartı çekimlerini 127 hesabına kaydediyorum sözüne ise şöyle bir yorumda bulunabilirim.Aslında konu bu değil ama dikkatimi çektiği için diğer arkadaşlara da hatırlatma anlamında birkaç şey söylemek isterim.
Bana göre,direkt 127 hesabına kaydedilmesi hatalı olacaktır.Şöyle ki; Eğer banka anlaşması gereği,pos çekimleri hemen ertesi gün banka hesabına aktarılıyorsa 108, bir ay sonra aktarılıyorsa 127 olması bence en doğru işleyiş olacaktır.Ancak,çoklu pos cihazı kullananlarda,özellikle muhasebe büroları için bu takip mümkün olmadığından ya hep 108,ya da 127 hesabı kullanılmaktadır.Bende mesela hep 108 kullanıyorum,ama yanlış olduğunun farkındayım. En doğrusu,bence çekimlerin hesaba geçiş sürelerini öğrenip ona göre ilgili hesabı kullanmak olacaktır.Fakat çok zahmetli ve takibinin de çok zor olduğu da muhakkaktır.
Saygılar