Ynt: Kredi Kartı İle Mal Alış Ve Giderlerin Ödenmesinde Hangi Hes
Evet doğru söylüyorsunuz Ticari mal alışlarında olduğu gibi ticari mal satışlarında da değişik görüşler var. Ben büromda 123 grubunu kullanıyorum.
Benim anlatmak istediğim, Ticari mal satışlarında da bizim alacağımız Alıcılardan değil doğru değilmi? evet değil kredi kartından provizyon aldığımız için alacağımız banka hesabımıza günü geldiğinde geçecek ve alıcıyla muhatap olmayacağız. Ama bu durumda bile alacağımızı bir Ticari Alacak Olarak görebiliyoruz ve 123 grubunda takip edebiliyoruz değilmi?
Evet, satış yaptığımızda Ticari alacak olarak görüyoruz ve uyguluyoruz da, Ticari Mal alışında Kredi Kartına provizyon yaptırdığımızda niye Ticari Borç olarak görmüyoruz ve uygulamıyoruz?
Benim görüşüm Kredi kartı ile Mal satışlarında 123 gurubu, kredi kartı ile Ticari Mal (Özellikle Ticari Mal diyorum) alışlarında ise 323 grubu kullanılması yolundadır.
Tekrar yazıyorum, İşletme aynı zamanda kredi kartını vadesi gelen bir borcunun finansmanında kullanabilir. Örneğin, bir borç senedi ödemesi veya herhangi bir fatura ödemesi kredi kartı ile yapılabilir. Bu durumda ilgili kredi kartıyla yapılan ödeme bankadan kullanılan bir kredi niteliğini taşır. Bu durumda kredi kartı borç tutarı 309 Diğer Mali Borçlar/409 Diğer Mali Borçlar hesaplarında izlenmesi gerektiği görüşündeyim.
Saygılarımla,