sayın türkbey sayın naneninde belirttiği gibi yukardaki yazıya göre, 5000 ytl kendi kartından çekilmişse 5000 ytl lik ve genel oran olarakta %18 kdv li fatura kesilmesi gerekiyor, yoksa benmi yanlış anladım. eğer doğru anladıysam bunun nasıl bir finansman kaynağı sağladığı gerçekten merak konusu, %2 banka komisyonu %18 kdv etti %20, aylık %20 faizle finanasmana destek, valla ne deyim, bu kanunlarla, bu zor şartlarda iş yapmak gerçekten çok büyük bir başarı, hele birde bunların muhasebesini kanunlara uygun yapmak mucize. allah yardım etsin, sanırım küçük çapta işyerlerinde bu kredi kartı konusunda, nakit temini için kart kullanmayan, kullansa bile bunlara bire bir fatura kesen %20 oranında işyeri sahibi yoktur. bu yüzden ortada iki suçlu görüyorum, 1. si evine ekmek götürmek için işyeri kurup, zor şartlar altında işini devam ettirmeye çalışan mükellefler, bunların suçu alınteri ile çalışıp ekmek parası kazanmaya çalışmak, 2. si ise bu yollardan geçmiş uygulamanın nasıl olduğunu iyi bilen, mükellefleri en kötü yerinden vuran maliye yetkilileri.