Kredi Kartları ile Kdv Beyanları Arasındaki Uyumsuzluk

Üyelik
15 Kas 2006
Mesajlar
29
değerli forumdaşlar görüşlerinize ihtiyaç duyduğum bir konuyu açmak istiyorum
sizcede malum vergi daireleri mükelleflere kdv beyanları ile kredi kartları arasında uyumsuzluk olduğunu ileri sürerek yazı gönderiyor.
1-bu yazılara cevap yazmak zorunlumu? ben zorunlu olmadığını düşünüyorum.
2-benim mükellefimede bir yazı geldi 2004-2005 yıllarını kapsıyor. Yapmış olduğum incelemeler sonucunda 2004 yılının ekim ve kasım aylarında çekilen kredi kartı beyan edilen matrahtan fazla diğer aylarda ise 45 nolu satır düzenli yazılmamış.
Bu konuda benim izlediğim yol 2004 ve 2005 yıllarına ait tüm kdv beyannamelerine düzeltme verdim sadece 45 nolu satırları düzelttim. Kredi kartı çekimlerinin fazla olduğu 2 ayada açıklama yaptım firmanın finansman ihtiyacında çekildiği konusunda,
sonuç vergi dairesi bu açıklamayı kabul etmedi hiç bir beyannamemide almadı malum iki aya fark kadar beyan ver dedi. Fark kadar beyan vermek istemiyorum. Çünki 10.000,00YTL fark var bunu hesapladım bu kadar vergi ve geçikme zammı doğuyor.
izlemem gereken yol nedir görüşlerinize ihtiyacım var bu işin sonu ne olur
 
Ynt: kredi kartları ile kdv beyanları arasındaki uyumsuzluk

merhaba
bu konuyu vergi dairesi ile bende görüştüm 2005 yılına ait mükellef kendi kredi kartından çektiğini söylüyor vergidaireside bunu kendi kartından çektin ise ise ispat et diyor bankadan o yıllara ait ayrıntılı post hareketlerini alıp mükellefin kendi kredi kartından cekip çekmediklerine bakacaklar
gerisi malum
 
Ynt: Kredi Kartları ile Kdv Beyanları Arasındaki Uyumsuzluk

sayın forumdaşlar bizede böyle bir yazı geldi 2005 yılına ait kdv beyanıyla banka poslarındaki uyumsuzlukla ilgili biz burada düzeltme verirken bizim satışımız evet doğru poslardaki gibi ama kdv beyanı verirken kredi kartı satışları eksik gösterilmiş deyip düzgün rakamı beyan edip mi vereceğiz yoksa başka bir işlem mi yapacağız
 
Ynt: Kredi Kartları ile Kdv Beyanları Arasındaki Uyumsuzluk

Kolay gelsin arkadaşlar,

Malumunuz geçenlerde pos cihazından geçirilerek yapılan Kredi kartı hasılatıyla ilgili olarak vergi daireleri mükelleflere yazı göndererek mükellefleri incelemeye almış durumda idi.
Müşterilerimin biride bu konuda incelenmeye alındı. Mükellefim Genellikle arkadaşları yakın akraba ve dostlarının kredi kartlarını nakit ihtiyacını karşılamak üzere kendi pos cihazında geçirerek kullandı.
Yukarıda vermiş olduğunuz Danıştay kararlarını inceleme elemanlarına gösterdiğimizde bize bu kararların ictihatı birleştirme kararı olmadığını söyleyerek bu kararları kabul etmediler.
Ve sanırım bu konuda yüklüce bir ceza gelmesi söz konusu.. Bu işi mahkemeye taşımayı düşünüyoruz.
Bu hususda açılmış ve kazanılmış bir dava varmı acaba.? Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Hepinize saygı ve sevgilerimle
M.Alkan Sm.
 
Ynt: Kredi Kartları ile Kdv Beyanları Arasındaki Uyumsuzluk

pos kanunu gereği nakit ihtiyaçlar için bu tip işlemler yapılamıyor. v.idaresi buna göre hareket ederek ceza kesiyor. mahkeme sürecinde eğer ispat edebilirseniz belki kazanabilirsiniz.
 
Ynt: Kredi Kartları ile Kdv Beyanları Arasındaki Uyumsuzluk

faturasız çekimlerden dolayı saten ceza kesiliyo. benim düşüncem, mahkemeden karar aleyhinize çıkar
 
Ynt: Kredi Kartları ile Kdv Beyanları Arasındaki Uyumsuzluk

"önceki aylarda yapılan vadeli satışların tahsilatı kredi kartı ile yapılmıştır" gibi bir açık kapı olabilir mi?
fatura veya benzeri evrak düzenlenmemiş kredi kartı hareketleri için de tahsilat makbuzu düzenlerseniz bir çıkış noktası olabilir.

ancak konu yargıya intikal ettirilecek ise sözkonusu danıştay kararı ile beraber fatura veya benzeri evrak düzenlenmemiş kredi kartı hareketlerinin gerçekten finansman ihtiyacı doğrultusunda ortaya çıktığı konusunda yargının ikna edilmesi gereklidir. yani bunun için örneğin, gerçek kredi kartı satış rakamı belirtilir, aşan kısmın kime ait kredi kartları oldukları, işyeri sahibi ile yakınlıkları ortaya konulmalıdır.

derseniz ki "aslında bahsi geçen hareketler zaten satış hareketleri, benim pek sevgili müşterim bunlar için satış evrakı düzenlememiş".... ne hâli varsa görsün demek biraz ağır olur, bu olaya bakınca hurmaların tırmalaması ile ilgili atasözünü hatırladım..
 
Ynt: Kredi Kartları ile Kdv Beyanları Arasındaki Uyumsuzluk

Değerli arkadaşlar, Önce hepinize ilgi alakalarınızdan dolayı teşekkür ederim.

Bahsi geçen mükellefim hem arkadaşım, hem akrabam, hemde dediğim gibi müşterim. Mali durumunu çok iyi biliyorum. Top.Perk.Gıda Tic. işi yapmakta . Çekilen kredi kartlarının % 90?ı nakit ihtiyacını karşılamak için kullanılmıştır.
Yani emtia satmışda faturasını fişini kesmemiş diye bir durum yok. Tamamiyle borçlarını ödemek için çekilmiştir.
Kartı çekilen kişilerin ifadeleride bu yönde alındığı halde ve Danıştay kararlarını ibraz eylediğimiz halde vergi denetmenleri Danıştay kararlarını kabul etmemişlerdir.
Gerçi onlarda çok makul bir yaklaşım içine girerek şahsi takdirlerinide lehimize kullanmışlardır. Böyle olduğu halde yüklüce matrah farkı ve vergi ziya cezası salmışlardır.
Bizde bunu mahkemeye götürmeye karar verdik. Durum bundan ibarettir.

Hepinize saygı ve sevgilerimle
M.Alkan Sm.
 
Ynt: Kredi Kartları ile Kdv Beyanları Arasındaki Uyumsuzluk

Şimdi işin özüne bakmakta yarar var. Eğer gerçekten açığa satış yapılmamış. sadece finans için yapılmışsa bunu hiç şüphesiz yargıya taşımak en doğrusudur.
Ancak olayın özünde ufak da olsa faturasız satışı şüphelendirecek şeyler varsa uzlaşmak daha mantıklıdır.
 
Üst