KSS ve Düzltme ile verilen kurumlar vergisi

tarkaniz72

Katkı Sunan Üye
Üyelik
2 Eyl 2008
Mesajlar
785
Konum
İZMİR
merhaba. kurumlar vergisini 27 nisanda boş yollayıp tahakkuk ettirdim (1-0-1 gibi rakamlar yazarak)
sonra 30 Nisanda KSS+DZL ile tahakkuk ettirdim.
1030 PZAM ....... 0.-TL
1047............ 39,60
1048......... 46,10
0010 KURV ........ 3401 tl.
ŞEKLİNDE TAHAKKUK ETTİRDİM.(30 NİSAN)
PİŞMANLIK ZAMMI NEDEN 0 tl ??
15 GÜN İÇİNDE ÖDEMEZSEM SORUNMU OLUR?
 
Ynt: KSS ve Düzltme ile verilen kurumlar vergisi

Vadesi geçmeden düzeltmeyi tahakkuk ettirdiğiniz için 0,00.-TL
 
Ynt: KSS ve Düzltme ile verilen kurumlar vergisi

30.04.2012 tarihinde kadar kurumlar alındı.Ceza kesilmeden. Yani vadesi geçmemiş oluyor.

Kolay gelsin
 
Ynt: KSS ve Düzltme ile verilen kurumlar vergisi

Eğer öyle olsaydı KSS seçemezdi.
 
Ynt: KSS ve Düzltme ile verilen kurumlar vergisi

Arkadaşlar merhaba, bir limited şirketin kurumlar beyannamesini yetiştiremediğimden 27 nisanda tüm bilgilerini doldurup sadece cari dönem bilgileri hariç tahakkuk ettirdim. 30 nisanda da düzeltme verdim ve bu şekildede kesin mizanını gönderdim. Yalnız kasasında 213000,00 tl gibi bir rakamla. Aceleden dolayı bu kadar yüksek rakamın nerden geldiğini bulamadım , tabi sonrasında bunun 2011 de yaptığım stok affında kestiğim faturayı 100 kasa hesabıyla kapatmamdan dolayı olduğunu farkettim, bunu 120 muhtelif alıcılar hesabına atmam gerekiyordu sanırım. Konuyla ilgili sorularımsa, birincisi stok affında kasa yerine 120 hesabını mı kullanmam gerekiyordu, bu durumda kurumlar vergisine düzeltme vermem gerekiyor mu? Ödemeyle ilgili bir durum olmadığından sadece bilanço kalemleri değişeceğinden kurumlar vergisine 2. kez düzeltme verirsem sorun olur mu? Ve kesin mizanıda ilk on gün içinde düzelttiğimden bir ceza söz konusu olmaz diye biliyorum , bu doğru mudur? yani düzeltme vermem yada vermemem durumunda ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Ynt: KSS ve Düzltme ile verilen kurumlar vergisi

tahsilat süresinde düzeltme verdiğinizde pişmanlık hesaplanmaz.
 
Ynt: KSS ve Düzltme ile verilen kurumlar vergisi

kasa fazlasını 689 hesaptan kapatıyorduk sanırım. çıkan vergiyide 689 a atıyorduk (6111 s.k.) 120 ile ilişkilendirmemiştim ben. Kurumları tekrar düzeltme verirsiniz. Kesin mizandada 10 günlük sürede Ceza yok diye biliyorum
 
Ynt: KSS ve Düzltme ile verilen kurumlar vergisi

Gerçek durumun ne olduğuna göre değişir, eğer bu stoklar kayıt dışı satılmışsa ve işletme hala alacaklı ise 120'e, eğer tahsil edilmişse 100'e kaydetmeniz gerekirdi. Yalnız 100 KASA'ya kayıt yapınca bu seferde kasa şişkinliği ayrı bşr problem olarak ortaya çıkıyor. Ancak tebliğde verilen örnek muhasebe kayıtla 689'a da kaydedilen bir örnek var, en iyisi 689/100 şeklinde bir düzeltme kaydından sonra, beyanname ve mizanı düzeltip tekrar gönderin.
 
Ynt: KSS ve Düzltme ile verilen kurumlar vergisi

Öncelikle teşekkür ederim, stok affında herhangi bir alacak söz konusu değil , yani daha önceden tahsil edilmiş, o yüzden kasaya giriş yapmamda bir problem yok sanırım, sadece dediğiniz gibi önce 689 a kaydedip sonra 100 e aktarabilirim. Peki kurumlar vergisi beyannamesine 2.kez düzeltme vermemin herhangi bir sakıncası olabilir mi? İnceleme bakımından. Yada düzeltme yapmayıp nasılsa yine kasaya girişi yapılacağından kasadaki şişkinlik problem yaratır mı? 213000, 00 tl gibi bir bakiyesi var. Firma kat karşılığı inşaat işi yapıyor. Şimdiden teşekkürler.
 
Ynt: KSS ve Düzltme ile verilen kurumlar vergisi

Tebliğ izin verdiğine göre bence 689'a yazın, sonra bir de kasadaki fazla bakiyeyi eritmek için uğraşmayın. Aslında olayın gerçek mahiyeti ne? Şirket kayıt dışı satış yapmış, elde edilen kayıt dışı hasılatta ortaklara dağıtılmış. Tahmin ediyorum şu andan kasada fiilen öyle bir para yok.

Kurumlar vergisi düzeltmesine gelince, 689/100 kaydını yapınca, bu KKEG olduğu için kurumlar vergisi matrahınız değişmeyecek, dolayısıyla vergi ziyaı yok, tek katlanacağınız ekstra damga vergisi yükü olacaktır.
 

Benzer konular

Üst