Küçük İşletme İçin En Mantıklı E-Fatura Entegratörü?

Merhabalar

Yıllık 1-2 milyon TL hasılatı olan işletmemiz var. Toplam kesilen fatura sayısı az. Ayda 2-3 tane fatura kesiyoruz.

Bu durumda e-fatura için en mantıklı entegratör hangisi olur?

gib e-fatura kullanabilirsiniz ücretsiz olarak.
Yalnız burada e fatura saklama olmuyor kendiniz faturaları indirip saklamanız gerekiyor

Sayın, Yildizömer söylemiş ama Gib in saklama hizmeti yok,ayrıca fatura keserken e imza sürekli bilg.takılı kalması gerekiyor diye biliyorum ,ben en son bir tanıdığıma Hızlı Bilişim entegratör kayıt ettirdim,cep tende sistemi kullanarak fatura kesilebiliyormuş onun da çok satışı yok ama saklama hizmeti olması bakımından ve pratiklik açısından entegratör ile anlaşmak bana mantıklı gibi geliyor. Size uygun gelen herhangi bir ent.firması ile anlaşabilirsiniz.Tabii ki tercih sizin ,iyi çalışmalar

Sayın, Yildizömer söylemiş ama Gib in saklama hizmeti yok,ayrıca fatura keserken e imza sürekli bilg.takılı kalması gerekiyor diye biliyorum ,ben en son bir tanıdığıma Hızlı Bilişim entegratör kayıt ettirdim,cep tende sistemi kullanarak fatura kesilebiliyormuş onun da çok satışı yok ama saklama hizmeti olması bakımından ve pratiklik açısından entegratör ile anlaşmak bana mantıklı gibi geliyor. Size uygun gelen herhangi bir ent.firması ile anlaşabilirsiniz.Tabii ki tercih sizin ,iyi çalışmalar
E-imza her seferinde uğraştıracaksa dediğiniz gibi entegratör kullanmak en mantıklısı olacaktır. Para bir şey değil en azından işimizi görsün.

ben önermiyorum gibin sistemini.Dediğiniz gibi her girişte mali mühürü takmanız gerekiyor ve saklama hizmeti yok.
Hocam ben biraz araştırdım. Biz Şahıs firmasiyiz zannedersem e imza ile bu işi halledeceğiz.

E-imza dahil tüm süreçleri entegratör firmasından yapabiliyoruz galiba (tam kaynak bulamadım)

Zirve firmasını öneren çok oldu. Aylık ödemesi yokmuş, kullandıkça ödüyormuşuz.

@muratcelebi

Öncelikle tüzel kişi mi şahıs firmasımı onu belirtmeniz gerekirdi. Eğer tüzel kişiyse firmanız o zaman mali mühür almanız gerekir. Ve bununla e-fatura müracaatı. Önerim de EDM ile görüşmeniz, faturalar için kontör satın alırsınız ve işinizi kolaylaştırır. Paket fiatları var ki bunlara saklama ücreti de dahildir.

Hangi programı kullandığınızı bilmiyorum ancak artık çoğu program bu tür firmalarla entegrasyonu sağlıyor, sizin de sürekli mali mühürü takılı tutma zorunluluğunuz olmuyor. e-dönüşüm her aşamada ilerlemeye devam ediyor, ticari hayatta sonraki adım için de artık önce gelişebilirliği sağlayabilecek planlamayı yapmakta yarar var derim.

@muratcelebi

Öncelikle tüzel kişi mi şahıs firmasımı onu belirtmeniz gerekirdi. Eğer tüzel kişiyse firmanız o zaman mali mühür almanız gerekir. Ve bununla e-fatura müracaatı. Önerim de EDM ile görüşmeniz, faturalar için kontör satın alırsınız ve işinizi kolaylaştırır. Paket fiatları var ki bunlara saklama ücreti de dahildir.

Hangi programı kullandığınızı bilmiyorum ancak artık çoğu program bu tür firmalarla entegrasyonu sağlıyor, sizin de sürekli mali mühürü takılı tutma zorunluluğunuz olmuyor. e-dönüşüm her aşamada ilerlemeye devam ediyor, ticari hayatta sonraki adım için de artık önce gelişebilirliği sağlayabilecek planlamayı yapmakta yarar var derim.
Hocam edm ve zirve önerisi aldık. En son zirve'ye geçtik. Şahıs firmasiyiz bu arada.

Çok teşekkür ederim

ZİRVE'ye geçtik fakat portalı pek beğenmedim.

> 2 aşamalı giriş yok (2 factor authentication), diğer firmaları bilmiyorum.
> Faturaları görüntülerken her seferinde filtreleme yapmak gerekiyor. Tüm faturaları tek sayfada listelemesi daha iyi olur. Filtre istersem yaparım zaten.
> Fatura adresi yazarken (açık adres) kapı no, sokak, cadde her şey ayrı bir kutuya yazılıyor, biraz uğraştırıcı.

> Faturaları görüntülerken her seferinde filtreleme yapmak gerekiyor. Tüm faturaları tek sayfada listelemesi daha iyi olur. Filtre istersem yaparım zaten.
> Fatura adresi yazarken (açık adres) kapı no, sokak, cadde her şey ayrı bir kutuya yazılıyor, biraz uğraştırıcı.
Hocam bu konuda EDM bilişim daha basit, 2015 yılından berri kullanıyorum. Fakat EDM bilişimde son dönemlerde fatura gelmelerinde gidişlerinde çok problem yaşadığımı da dile getirmek isterim. Herkeste böyle bir problem var mı bilmiyorum.
İyi günler dilerim,

Fatura keserken tc veya vn yazılınca adresin ve unvanın gelmesi için mali müşaviriniz ile konuşun, kullandığınız programa göre size bir turmob anahtar gönderir,Gelen anahtarı kullandığınız portalda yazılacak yer vardır ,entegretör ile konuşup sorabilirsiniz, ayarlar kısmında ,firma adres ve unvanlarını ayrıca yazmanıza gerek kalmaz pratik olur sizin için

Merhaba diğer modülleri kullanmayıp (fatura-stok-cari vs) sadece fatura düzenleyelim,gelen faturaları takip edelim gibi birşey arıyorsanız, hemen her entegratör, size çokta pahalı gelmeyecektir.Burada fiyatı belirleyen en önemli unsur,fatura sayısı yani kontör dediğimiz adet sayısıdır.
Bu anlamda EDM,paraşüt,uyumsoft gibi programlar rahatlıkla ve fazlasıyla işinizi görecektir. Ben uyumsoft kullanıyorum ama mesela paraşüt kullanan firmalarımda var.Onlarda gayet memnunlar.Buralardan fiyatlar alıp değerlendirebilirsin.

Fatura keserken tc veya vn yazılınca adresin ve unvanın gelmesi için mali müşaviriniz ile konuşun, kullandığınız programa göre size bir turmob anahtar gönderir,Gelen anahtarı kullandığınız portalda yazılacak yer vardır ,entegretör ile konuşup sorabilirsiniz, ayarlar kısmında ,firma adres ve unvanlarını ayrıca yazmanıza gerek kalmaz pratik olur sizin için
Aynen hocam anahtar için öyle bir yer var, bir sorayım. Teşekkürler

turmob e faturaya d bakın fiyatlar da makul kullanım da kolay geldi bize
Doğrudur hocam, ben şahsen Mikro (Zirve)'yi beğenmedim. 7/24 teknik destek olması gerekir diye düşünüyordum MAALESEF o bile yok.

Diğer firmaları bilmiyorum. En azından geçmeyi düşünen arkadaşların diğer firmalarda bu hususlara bakmalarında fayda var.