Kur farkı fatura

terapist13

Katkı Sunan Üye
ihraç kayıtlı satış faturasını euro
olarak kestik. ancak malın bedelini müşteri
önceden avans olarak bize ödedi.
tebliğde kur fakı için şöyle deniyor; faturanın kesildiği tarih ile ödemenin yapıldığı tarih arasındaki fark
vade farkı olarak değerlendirilir ve lehine kurfarkı olan fatura keser denmekte.
malın bedelinin önceden alındığı böyle durumlarda karşı tarafla faturalaşmak gerekirmi
çelişkide kaldım,
görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim
kolay gelsin.

Ynt: kur farkı fatura

faturanın kesildiği tarih ile ödemenin yapıldığı tarih farklı olduğu için evet kur farkı faturası düzenlenir

Ynt: kur farkı fatura

İhracat olduğu için. Doğrudan Gelir veya kur farkı zararı olarak kayıt yapabilirsiniz. karşı tarafı ilgilendiren birşey yoktur.

Ynt: Kur farkı fatura

terapist13 ' Alıntı:
ihraç kayıtlı satış faturasını euro
olarak kestik. ancak malın bedelini müşteri
önceden avans olarak bize ödedi.
tebliğde kur fakı için şöyle deniyor; faturanın kesildiği tarih ile ödemenin yapıldığı tarih arasındaki fark
vade farkı olarak değerlendirilir ve lehine kurfarkı olan fatura keser denmekte.
malın bedelinin önceden alındığı böyle durumlarda karşı tarafla faturalaşmak gerekirmi
çelişkide kaldım,
görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim
kolay gelsin.
nguroy ' Alıntı:
İhracat olduğu için. Doğrudan Gelir veya kur farkı zararı olarak kayıt yapabilirsiniz. karşı tarafı ilgilendiren birşey yoktur.
Nizam Bey burada ihraç kayıtlı satış soruluyor. İhracat sorulmuyor
Kur fakı leyhinize ise yukarıda belirttiğiniz gibi hesaplayıp 25 Nolu KDV Genel tebliğine göre KDV tahsil edilmemiştir ibaresi ekleyek fatura kesiniz. Aleyhinize ise karşı tarafdan KDV 'li fatura talep ediniz.

bu şekildeki kur farkı için fatura kesilmez çünkü avanslar için fatura düzenlenmez

sayın apaçinin dediği gibi
mal bedeli önceden avans olarak ödendiğinde
durum tebliğe uymuyor.
bu durumda aradaki farkları
kurfarkı hesabına alıp muhasebeleştirmeyi düşünüyorum.