Arkadaşlar, usd eur yani dövizle alım ve satım yapıyoruz ,arkadaslarla fikir catısması yasıyoruz. .. bir kaç soru sormak istiyorum , yardımlarınızı bekliyorum .
öncelikle ,
1)malzeme alırken usd yada eur sipariş geçiyoruz, siparişin %30 avans gönderiyoruz ( anlasmaya göre usd eur ) tedarikçi temin ettiginde ürünle birlikte bunun karsılıgında tl fatura kesiyor ,bizde kalan ödemeyi cek yada havale ile 30 yada 60 günlük vadelerde usd yada eur yapıyoruz . bu arada kur farkı dogarmı ? kur farkı faturası kesmek gerekirmi ?
kur farkı faturasında ödeme yapılırmı? .( yapılmaz diyorum yapılır diyorlar)
2) firmamızda aldıgımız projelerin sözleşmeleri eur yada usd yapılıyor.
avanslar döviz yada tl alınıyor , faturalar tl kesiliyor .çekleri de firma tl yada yine döviz gönderiyor .
bir firmaya tl fatura kestim .2.832 eur karsılıgı (8.053,64 tl)
40 gün sonra ödeme geldi .2.832,32 eur olarak ( sipraş mektubu onayındaki gibi )
günün kuru ile tl karsılıgı 8.225,26 tl dir. aradaki fark kur farkıdır .171,62 tl
peki bu kur farkı nasıl kapatılmalıdır , fatura ile mi yoksa tahsilatta yapılmalımıdır .
3 ) diger bi sözleşmemizdede eur anlastık .sözleşmede
10.797,00 Siparişte Nakit
20.394,33 Siparişte 40 Gün Vadeli Çek
20.394,33 Siparişte 60 Gün Vadeli Çek
20.394,34 Siparişte 90 Gün Vadeli Çek
avansı tl gönderdiler , cekleri de tl gönderdiler , faturayıda tl kesicem .
ödemeleri gönderdikleri kuru aldıklarından dolayı ben faturayı keserken günün kurunu alacagım için bi fark olusacaktır .
bu farkı tahsil etmek gerekir mi ..
dogan kur farkı mıdır vade farkı mıdır .
fikirlerinizi ve çözümlerinize ihtiyacım var .
şimdiden tesekkür ederim
öncelikle ,
1)malzeme alırken usd yada eur sipariş geçiyoruz, siparişin %30 avans gönderiyoruz ( anlasmaya göre usd eur ) tedarikçi temin ettiginde ürünle birlikte bunun karsılıgında tl fatura kesiyor ,bizde kalan ödemeyi cek yada havale ile 30 yada 60 günlük vadelerde usd yada eur yapıyoruz . bu arada kur farkı dogarmı ? kur farkı faturası kesmek gerekirmi ?
kur farkı faturasında ödeme yapılırmı? .( yapılmaz diyorum yapılır diyorlar)
2) firmamızda aldıgımız projelerin sözleşmeleri eur yada usd yapılıyor.
avanslar döviz yada tl alınıyor , faturalar tl kesiliyor .çekleri de firma tl yada yine döviz gönderiyor .
bir firmaya tl fatura kestim .2.832 eur karsılıgı (8.053,64 tl)
40 gün sonra ödeme geldi .2.832,32 eur olarak ( sipraş mektubu onayındaki gibi )
günün kuru ile tl karsılıgı 8.225,26 tl dir. aradaki fark kur farkıdır .171,62 tl
peki bu kur farkı nasıl kapatılmalıdır , fatura ile mi yoksa tahsilatta yapılmalımıdır .
3 ) diger bi sözleşmemizdede eur anlastık .sözleşmede
10.797,00 Siparişte Nakit
20.394,33 Siparişte 40 Gün Vadeli Çek
20.394,33 Siparişte 60 Gün Vadeli Çek
20.394,34 Siparişte 90 Gün Vadeli Çek
avansı tl gönderdiler , cekleri de tl gönderdiler , faturayıda tl kesicem .
ödemeleri gönderdikleri kuru aldıklarından dolayı ben faturayı keserken günün kurunu alacagım için bi fark olusacaktır .
bu farkı tahsil etmek gerekir mi ..
dogan kur farkı mıdır vade farkı mıdır .
fikirlerinizi ve çözümlerinize ihtiyacım var .
şimdiden tesekkür ederim
Son düzenleme: