Kurban Bayramı Yaklaşıyor Malumunuz..

Üyelik
21 Ağu 2014
Mesajlar
7
Konum
İstanbul
Selamlar,
Kurban Bayramında, ihtiyaç sahiplerine bağış yapmak niyetindeyiz. Vakıflar ve dernekler dışında yapılacak olan bağışlar için ödenecek olan meblağa ait belge olamayacak büyük ihtimalle, muhasebe kaydını nasıl yaparsak, mevzuata uygun olur.
Teşekkürler
 
Son düzenleme:
255 e alt hesap açın dana hesabı diye orda tutun bayramda kesersiniz::)) yaa arkadaş şirketin amaç ve konusunda mı yazıyor kurbanda bağış nasıl soru anlayamadım yeni üye olmanızdan belli herkes her soruyu soruyor muhasebecine bir sor bakalım o kadar ücret alıyor sana ne diyecek....
 
teşekkür ederim, garip cevaplar alacağımı biliyordum, sizin gibi saygıdeğer kişiler (yunuss85), bu soruyu bu şekilde cevapladığı için çok ama çok memnun oldum.
 
Kurban , zekat, fitre gibi şeyler kurumsal değil kişiseldir. Yani bir kurban kesilecekse firma sahibi şahsi kesmelidir. Yok ben illa firma olarak kesicam derse belge alıp %40 kadara olan kısmını devlete mi ödetecekler?.
Kanunen kabul edilmeyen giderlere bir kayıt yapmanın da koşulları vardır. Örneğin "gümrükte verilen manifesto " diye kayıt asla yapamazsınız.
 
Sayın AysunZ,

Şirketin amacları vardır. Şirketin dini yoktur. Yani Personelini hacca Göndermek, Kurban kesmek gibi. Bu işlem Ortakların insiyattifinde bir konudur ve ayrıca ne şekilde olursa olsun Patronunuz Kişisel harcamalarını Kanunen kabul edilmeyen gider olarak yazılamaz. Ya ortaklar hesabını kullanacaksın yada şirketten patronunuz kişisel harcamaları için ödeme yapmayacaksınız.
 

Benzer konular

Üst