fonradar

Kurum vergi beyannamesinde stopaja mahsubu

meduzam

Katkı Sunan Üye
Üyelik
17 Kas 2005
Mesajlar
457
Konum
ankara
kurum vergi beyannamemizde 2011 yılı içinde iş ortaklığı olarak yaptığımız işin hakedişi 67.684,67 tl den kesşilen gelir vergisi 2.030,54 tl iş oratklığında %51 paya sahiptik iş bitti 2011 de bize düşen mahsup eilecek ksım 1.035,58 tl yi kurum vergi beyannmemizde mahsup edilecek vergi ksımında gösterdim.
kurum vergi beyanmaemize kesintiler kısmına %51 kısmını mı yazcağız matrah 67.687 olup kesinti kısmına %51 1.035,58 mi yazalım bu tutarı firmmaızın muhtasar borcuna mahsup yapacağız vergi dairesi iş ortaklığı ile neyi ister mahsup yaparken kısmına biz firma olarak
 
Ynt: kurum vergi beyannamesinde stopja mahsubu

yani iş ortaklığı hakedişten kesilen gelir vergisini payımız oranında kurum vergiden mahsup dersek kesinti kımını hakeiş ve kesilen gelir vetrgisi kısmının tamamını bize düşen kısmını mı yazcacağız
 
Ynt: Kurum vergi beyannamesinde stopaja mahsubu

İş ortaklığının kendisinin kurumlar vergisi mükellefiyeti yok mu?
 
Ynt: Kurum vergi beyannamesinde stopaja mahsubu

oardon adi ortaklık bu kurum vergi mükellefyeti yok.
 
Ynt: Kurum vergi beyannamesinde stopaja mahsubu

Elbette hem işden elde edilen kazancın %51 ini gelir yazacaksınız, hem de beyanname üzerinden mahsup yaparken stopajların %51'ini mashup edeceksiniz.
 
Ynt: Kurum vergi beyannamesinde stopaja mahsubu

adi ortaklığın muhasebesini tutan yetkilisi tarafından size gelir tablosu , kkeg tutarları, ticari kar , mali kar v.s. bilgilerinin verilmesi lazım. bir de hakediş bedeli devam eden iş içinse teslim gerçekleşmedi ise iş bitince mahsup etme hakkınız olur. Bu durumlara KKEG tutarlarını mali kara ulaşırken dikkat etmeniz gerekmektedir.

gelir olduğunu varsayarsak Kendi gelir tablonuza bu adi ortaklıktan gelen gelir tutarını dahil etmeniz gerekmektedir.
 
Üst